|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
berunk
|
Zaslal: so říjen 12, 2013 10:43 am Předmět: Špatně nastavená CKD? |
|
|
Čau kluci,
je mi 33let,174cm/70kg,pár let posiluji,před půl rokem jsem po 2leté přestávce zase začala,poté,co jsem zdravou stravou a během zhubla skoro17kg.Asi před2měsíci jsem začla trénovat silový trojboj,a začla jsem se stravovat dle palea.A mělo to nízkosacharidový ráz,mám problém s kolísáním hladiny glykemie po jakýchkoli sacharidech| (mělo to spojitost s vysokým kortizolem,můj problém,co mám léta)Na paleu mi bylo skvěle,přibrala jsem ale za2měsíce intenz.tréninku asi2,5kg,zvedla se mi síla (začínala jsem s BP-max 40kg,nyní50kg,Dřep-z maxu60 na 75kg,MT z 70kg na102kg)
Nasadila jsem si teď CKD,s cílem zhubnout tak 5-7kg,chci se vejít do63ky a jít v únoru soutěžit na oblast.
A má otázka-od pondělí jsem začla,po-út hoďku na rotopedu,středa trénink,čtvrtek konečně v ketoze,pátek trénink,nyní jsem třetí den v ketoze,denně nějaký pohyb mám.Ale ketoza mi kolísá,párkrát tami nebyla,ač se snažím nejíst žádný vit.c,kafe,sachry mám tak do 10g,a poměr B/T 1 :2,přibližně 75g/150g.
Jak je možné,že mi tak kolísá ketoza,když dietní chyby nedělám?Cítím se dobře,chutě nemám,síla je teda menší,ale psychicky je mi skvěle..je možný,že díky tomu,že jsem do CKD vstupovala po asi 2měsících,co jsem měla nízké sachry (tak do70g denně),takže teď tuky prostě nepálím,spíš si pálím svaly?a že když sním nějaké bílkoviny,tak se prostě přepnu na glukogenezi,a štěpím bílkoviny na glukozu,místo co bych štěpila tuky na ketony?že kdybych začínala s nacukrovanýma svalama,že by to šlo líp,neboť tuk hoří v ohni sacharidů?
Váha mi stojí,začla jsem se 71kg,a to mám pořád:o ( (a mám hlad..i když mám příjem 150-170g tuku,a v kj je to kolem 8000,což je o dost víc,než jsem si vypočetla,že bych měla mít:o (
Kde dělám chybu?
Díky za odpovědi
Naposledy upravil berunk dne ne říjen 13, 2013 4:32 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tsunami

|
Zaslal: so říjen 12, 2013 2:32 pm Předmět: |
|
|
Já CKD nerozumím, ale když zhubneš tolik, tak síla půjde dolů a žádnou výkonnostní třídu stejně neuděláš, takže pak si odzávodíš akorát oblast a na Čechy a tak dál, stejně nebudeš nominována. Možná bych víc makala, držela váhu kolek 70kg a nabrala na síle :) trojbojařky nejsou modelky :D (neříkám, že by trojbojařka neměla být hezká holka se sportovní postavou, ale hubni spíš až po závodech)
|
|
| nahoru |
|
 |
berunk
|
Zaslal: so říjen 12, 2013 3:00 pm Předmět: |
|
|
| Tsunami napsal: | | Já CKD nerozumím, ale když zhubneš tolik, tak síla půjde dolů a žádnou výkonnostní třídu stejně neuděláš, takže pak si odzávodíš akorát oblast a na Čechy a tak dál, stejně nebudeš nominována. Možná bych víc makala, držela váhu kolek 70kg a nabrala na síle :) trojbojařky nejsou modelky :D (neříkám, že by trojbojařka neměla být hezká holka se sportovní postavou, ale hubni spíš až po závodech) |
Tak já si říkám,že když je oblast až někdy v únoru,tak by mi mohlo stačit tak 4-6týdnů hubnutí,a pak se můžu soustředit na sílu taky..
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: so říjen 12, 2013 10:02 pm Předmět: |
|
|
| berunk napsal: | | Tsunami napsal: | | Já CKD nerozumím, ale když zhubneš tolik, tak síla půjde dolů a žádnou výkonnostní třídu stejně neuděláš, takže pak si odzávodíš akorát oblast a na Čechy a tak dál, stejně nebudeš nominována. Možná bych víc makala, držela váhu kolek 70kg a nabrala na síle :) trojbojařky nejsou modelky :D (neříkám, že by trojbojařka neměla být hezká holka se sportovní postavou, ale hubni spíš až po závodech) |
Tak já si říkám,že když je oblast až někdy v únoru,tak by mi mohlo stačit tak 4-6týdnů hubnutí,a pak se můžu soustředit na sílu taky.. |
Nebo to hubnutí zkus a když to půjde dobře, vejdeš se do váhovky brzo, tak pak to držet a sílu se pokusit zvyšovat. Držím palce :) Já jsem také na rozhraní váhovky 63-72 :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Runner
|
Zaslal: ne říjen 13, 2013 5:01 am Předmět: |
|
|
Tohle se těžko posuzuje, možná máš po tom tukovém období sníženou citlivost na inzulín, možná máš pořád vysoký příjem a ten pohyb nebude zas tak velký jak si myslíš.
Zkus dát B/T na 1:3 a na začátku úplně vyndat cukry. Pokud to nepůjde, vykašlal bych se na CKD. 8000kJ je skutečně hodně, kolik máš aktivní hmoty? Možná by bylo lepší tam dát jen víc aerobky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: ne říjen 13, 2013 6:55 am Předmět: |
|
|
Jestli jedeš normálně paleo a teď se snažíš o ketózu je celkem normální, že organismus je skvěle vytrénovaný na tvorbu glykogenu z bílkovin a chytne se sebemenší šance. Normálně jedu low-carb, ale když přejdu na CKD musím se setsakramentsky hlídat, nejíst víc než 20 g bílkovin v jídle, po tréninku jíst spíš za hodinu a půl a hodně tuku. Jinak se mi okamžitě sabotuje ketóza.
Vitamín C s tím nemá nic společného, kafe před tréninkem taky můžeš, protože ti pomůže třeba po tréninku dát ještě intenzivní aerobku a ketózu ještě prohloubíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
berunk
|
Zaslal: ne říjen 13, 2013 7:01 am Předmět: |
|
|
| Bajkonur napsal: | Jestli jedeš normálně paleo a teď se snažíš o ketózu je celkem normální, že organismus je skvěle vytrénovaný na tvorbu glykogenu z bílkovin a chytne se sebemenší šance. Normálně jedu low-carb, ale když přejdu na CKD musím se setsakramentsky hlídat, nejíst víc než 20 g bílkovin v jídle, po tréninku jíst spíš za hodinu a půl a hodně tuku. Jinak se mi okamžitě sabotuje ketóza.
Vitamín C s tím nemá nic společného, kafe před tréninkem taky můžeš, protože ti pomůže třeba po tréninku dát ještě intenzivní aerobku a ketózu ještě prohloubíš. |
no,s tim kafem ti nevim..právě,že jsem to zkoušela,měřila jsem se po kafi,a to mi úplně vykoplo..ale je zase fakt,že s aerobkou problém nemám i bez kafe,jen není tak superintenzivní..
fajn,budu s bílkovinama ještě striktnější,díky..
|
|
| nahoru |
|
 |
berunk
|
Zaslal: ne říjen 13, 2013 7:09 am Předmět: |
|
|
| Runner napsal: | Tohle se těžko posuzuje, možná máš po tom tukovém období sníženou citlivost na inzulín, možná máš pořád vysoký příjem a ten pohyb nebude zas tak velký jak si myslíš.
Zkus dát B/T na 1:3 a na začátku úplně vyndat cukry. Pokud to nepůjde, vykašlal bych se na CKD. 8000kJ je skutečně hodně, kolik máš aktivní hmoty? Možná by bylo lepší tam dát jen víc aerobky. |
ale já nemůžu začt jíst zase jakože normálně-racionálně,mně to nedělá dobře..to jsem ke kavntům své aerobky (tak 2,5hodky denně průměrně)jedla spousty sachrů,protože jinak to nešlo,a bylo mi jedině zle-rozklepané ruce,špatné soustředění,,já a můj inzulín i kortizol jsme měli problém.
Teprve teď na paleu funguju normálně..jinak mám kolem 17kg tuku,takže akt.hmoty 53kg..je pro mně hrůza,že 8000kj je moc při klasické stravě jsem zpočátku hubla i při 12000kj,ale zase jsem měla těžce obrácenej poměr aerobka/posilovna,a měla jsem vlčí hlad furt,a nejvíc v 11večer..což teď skoro odpadlo.už není tak vlčí:o)
díky za odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
berunk
|
Zaslal: ne říjen 13, 2013 4:37 pm Předmět: |
|
|
Tak jsembyla na tréninku,ani jsem to moc nešidila-dřepy 5serii 10opak se70%maxima,mt-7serii10opak se60%maxima,a pak nějaký předkopy,zákopy,3s po10,abduk.,adduk.,břicho,10min orbitrek,vyfluslá jsem byla,ale doma po změření ketoza0..a to jsem měla1-2před odchodem cvičit..fakt nevim,jak to reaguju..evidentně jsem si pálila svaly  tak jsem snědla nějaký tuky,a za 1,5hodky keto zase byla..
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|