Sacharidové vlny - Chybějící teorie

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sacharidové vlny - Chybějící teorie  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sacharidové vlny - Chybějící teorie
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Houmik

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 1:12 pm    Předmět: Sacharidové vlny - Chybějící teorie Odpovědět s citátem

Vím, že TOPICŮ jako zkontrolujte mi vlny apod. je tu nepřeberné množství, ale sám jsem se snažil velkou část jich pročíst spolu s návody různě na netu, abych nemusel zákládat nový topic. Bohužel, ale bez úspěchu jsem nenašel odpověďi na svoje otázky.

Podle čeho se řídí delká vln? Někdo vlní 7 dní : (50-100-200-250-300-400-500) někdo 4 dny : (50 - 150 - 250 - 350) jaká je ta správná varianta, nebo ta TOP? Podle čeho se to řídí?
Pak jsem taky koukal, že jsou vlny směrem nahorů jako právě 50-100-200.. četl jsem i o vlnách směrem dolů a pak jsem taky narazil na vlny kde se to docela vykyvuje. Jaksi nepravidelně. Jake jsou mezi nimi rozdíly?

Jednoduchý cukry absolutně STOP? Takže ani když mi vystačí sachry tak banánek po tréninku?

Věc jiná. Všichni pochopitelně tady máte jako hlavní výdej energie posilovnu, ale co člověk jako Já provozující box na závodní úrovni?
Trénuji Po,Út,St - boxerský trénink (silově vytrvalostní) , Pátek chodím na Hardcore tréninky (pumpa/kruháč (dle zápasu)) občas zařádím i jako druhou fázi v den normálního tréninku. A občas také mám onen trénink dvoufázově.
Do toho si sem tam když mi zbyde čas zajdu do posilovny, protože pumpování svalů mi dělá pochopitelně velkou radost :)

Touto dietou bych se chtěl dostat do svoji závodní váhy která je o cca 4-5kg nižší než moje aktuální, ale pokud to z důvodu vyrýsování spadne ještě o několik kg níže mi vůbec nevadí.

Další věc. Pochopil jsem správně, že vysoko-sacharidové dny jsou v netréninkové dny v tzv. dnech volna? Tedy v mém případě by to mohla být vždy neděle.

A jak je to s PRASÁCKÝM dnem? V jednom z článků jsem četl, že je to na konci každé vlny což se mi zdá nereálně, ale tak jednou za 2-3 vlny si myslím, že ok. Nemýlím-li se?

Dále co mě zarazilo při různých skladbách jídelníčků jsem malokdy narazil na tuňáka (vvš), šmakoun a olomoucký tvarůžky je na nich něco špatného? Nějaké důvody proč nezařazovat do vln?

Jak je to s objemem? Zahlídl jsem příspěvek, že se dá vlnit i v objemu. Mě tedy moc nejde o objem, ale o Vánocích mám v sezoně jedinou delší pauzu tak chci si trochu odpustit těch tréninků (cardia) a pořádně pumpovat a nabrat sílu, která je pochopitelně pro můj sport důležitá. Tak jestli jet v to období normálně dál vlny, nebo je vynechat.

A tím se dostáváme k otázce kdy přestat? Až se dostanu na požadovanou váhu, nebo až mi bude moje váha ukazovat jedno-místné procento tuku, nebo kdy je ten správný čas si říct a dost?!

Mám problémy, že když shazuju normální upravou stravy omezením sacharidů tak i přes příjem 250g bílkovin moje tělo dle mě odbourává v prvé řadě svaly. Proto jsem se rozhodl pro tuto dietu. Moje vůle je pevná a odhodlání velké opodstatněná motivací.

Jídelníček zatím ještě nemám rozvrhnutý, ale to už zvládnu bez pomoci. Moje cílová váha je 81kg klidně může být 0,5kg více to už před zápasem udělám na vodě. To znamená, že minimální příjem bílkovin je 162g při 2/kg a max. 240g při 3/kg. Sacharidy nechám v nejplnější den na 400g a teď tuky.
U těch vzníká moje otázka. Ideálně se to pohybuje okolo 0,5g/kg ti znamená, že by odpovídalo nějakejch 41g tuku, ale to se mi zdá až moc na to, že se je ve vlnách člověk musí ubírat. Takže odhaduju správně, že bych to měl srazit tak na polovinu? A jak je to s poměrem nasycený (špatný) a nenasycený (dobrý) tuky?

A už se dostávám k úplně poslední otázce a kupodivu k tý nejzákladnější a nejtrapnější. Jak je to s vážením jídla? Jsem na to docela úchyl jsem schopen si vážit každý zrníčku rýže. Jenže po celou dobu co vážim jsem to dělal podle uvařených hodnot. To znamená když jsem si někde vyčetl jídelníček kde bylo 150g kuř. masa a 125g rýže tak jsem si dal 150g uvařeného masa a 125g uvařené rýže, ale teď jsem někde zase četl, že je to dle syrových hodnot jak tomu opravdu je?

Děkuji všem co se namáhali si to vůbec přečíst a těm který ještě sebrali všechnu sílu a snažili se mi pomoci svou odpovědí. Doufám, že pro mně tento způsob diety bude vhodný, ale vidím to jako jediný vychodisko jak se zbavit podkožního tuku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
jari

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takže

1)Délka vlny se řídí podle toho jak na ni tělo reaguje, každý člověk je jiný a každý si musí vyzkoušet co mu vyhovuje, ať už podle výsledků, nebo podle svých vedlejší potřeb.

2)Samozřejmě že jednoduchý cukr je nažádoucí, obzvláště třeba pro závodníky ale i tak bych třeba v tom banánu, nebo v nějakém ovoci v den s vyšším počtem sacharidů neviděl problém.

3)S tím boxem budeš mít docela solidní výdej, takže ve spalování by mělo jít dobře a mohl by sis dovolit vlny docela vysoko ( ale to je zas třeba vyzkoušet, jak na to reaguje tělo)

4)Většina doporučuje vysokosacharidové vlny ve dnech volna, osobně to tak nedělám a nedělá mi to žádný problém

5)Prasoden by měl být jednou za 3-4 týdny, nebo v momentu, kdy tělo stagnuje, nakopne to, v tom je jeho hlavní smysl

6)Věci který jmenuješ (tuňák, šmakoun, tvarůžky) jsou uplně v pohodě a samozřejmě do diety jdou zařadit, je to o chuti, potřebách, času atd. Někdo to odjede na masu s rýží a tím to zhasne (třeba já )

7)Vlnění v objemu, pokud se bavíme o naturální podobě, mi připadá jako cpát kardio do korte. Přesto to spousta lidí dělá, to jsme ale zas u toho, každý musí zjistit sám

8)Jako otázku kdy přestat myslíš jak?? To přece musíš vědět sám.

9)Tuky, v podstatě když jedeš dietu, tak ti tam ty tuky nevylezou, pokud nebudeš dělat všechno na oleji. Nevidim smysl v tom je nějak extra hlídat, prostě jsem v dietě a tatranku si asi nedám.

10)Veškerý gramáže na netu v tabulkách nebo v jídelníčku jsou v syrovém stavu. Chtěl bych vidět blbce, co jsi jde zvážit uvařenej kus masa....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
Chtěl bych vidět blbce, co jsi jde zvážit uvařenej kus masa....

Já jsem teda dost zmatenej v tuhle chvíli..

19:30

jari

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nojo Oscar
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
Nojo Oscar

No tak jako ja si myslel ze se to tak dela..
jari

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Filip Vaško napsal:
jari napsal:
Nojo Oscar

Kámo, to jako vážně?, jdeš si udělat maso (nevíš kolik má) a pak když je hotový, jdeš ho zvážit, oddělíš 200g a 35 ti zbyde a to si necháš na příště ? Notabene, veškerý nutriční hodnoty jsou v syrovém stavu, tudíž uvařené maso má jinou gramáž a jiný hodnoty.
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
Filip Vaško napsal:
jari napsal:
Nojo Oscar

Kámo, to jako vážně?, jdeš si udělat maso (nevíš kolik má) a pak když je hotový, jdeš ho zvážit, oddělíš 200g a 35 ti zbyde a to si necháš na příště ? Notabene, veškerý nutriční hodnoty jsou v syrovém stavu, tudíž uvařené maso má jinou gramáž a jiný hodnoty.

Já to dělám tak, že udělám celý balík masa kde je napsáno kolik váží, a sním to za celý den. Takže mě to moc netrápí. Bílkoviny nepočítám, snažím se jich.dávát co nejvíc ..
Ale zarazilo mě proč to dělá ten Oscar.
jari

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pokud to děláš nějakej ten pátek, tak to vážit nemusíš vůbec, protože prostě poznáš jak to má bejt asi velký a jestli je to o něco víc nebo míň, to je buřt. Když už ale dělat věci do detailu, tak určitě vážit syrový, fakt mi přijde uplně mimo, že takovouhle banalitu lidi tady řeší

Oscar je jinej
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:

Oscar je jinej

To mi.stačí
Houmik

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
takže

1)Délka vlny se řídí podle toho jak na ni tělo reaguje, každý člověk je jiný a každý si musí vyzkoušet co mu vyhovuje, ať už podle výsledků, nebo podle svých vedlejší potřeb.

2)Samozřejmě že jednoduchý cukr je nažádoucí, obzvláště třeba pro závodníky ale i tak bych třeba v tom banánu, nebo v nějakém ovoci v den s vyšším počtem sacharidů neviděl problém.

3)S tím boxem budeš mít docela solidní výdej, takže ve spalování by mělo jít dobře a mohl by sis dovolit vlny docela vysoko ( ale to je zas třeba vyzkoušet, jak na to reaguje tělo)

4)Většina doporučuje vysokosacharidové vlny ve dnech volna, osobně to tak nedělám a nedělá mi to žádný problém

5)Prasoden by měl být jednou za 3-4 týdny, nebo v momentu, kdy tělo stagnuje, nakopne to, v tom je jeho hlavní smysl

6)Věci který jmenuješ (tuňák, šmakoun, tvarůžky) jsou uplně v pohodě a samozřejmě do diety jdou zařadit, je to o chuti, potřebách, času atd. Někdo to odjede na masu s rýží a tím to zhasne (třeba já )

7)Vlnění v objemu, pokud se bavíme o naturální podobě, mi připadá jako cpát kardio do korte. Přesto to spousta lidí dělá, to jsme ale zas u toho, každý musí zjistit sám

8)Jako otázku kdy přestat myslíš jak?? To přece musíš vědět sám.

9)Tuky, v podstatě když jedeš dietu, tak ti tam ty tuky nevylezou, pokud nebudeš dělat všechno na oleji. Nevidim smysl v tom je nějak extra hlídat, prostě jsem v dietě a tatranku si asi nedám.

10)Veškerý gramáže na netu v tabulkách nebo v jídelníčku jsou v syrovém stavu. Chtěl bych vidět blbce, co jsi jde zvážit uvařenej kus masa....

1) Je lepší začít zkoušet ty krátké, nebo ty dlouhé? Nebo je to jak se ti zachce? Co je tedy příjemnější?

3) No nejnižší vlnu jsem nejdřív chtěl dát 50, ale myslim si, že je to extrém a ten si nechám na jindy a tak to nechám na 100.

9) Jen jsem myslel jestli je nemám nějak dodávat specielně. Třeba ořechama, avokádem, nebo olejem v salátu apod.

10) Tak to mě těší. Blbec.. :D No, ale 125g nevařený rýže je v uvařeným stavu hrozně moc..Za to masa 200g když se uvaří je tak 130 to je málo :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
RavenStalker

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsem se dočetl sem:

A tím se dostáváme k otázce kdy přestat? Až se dostanu na požadovanou váhu, nebo až mi bude moje váha ukazovat jedno-místné procento tuku, nebo kdy je ten správný čas si říct a dost?!

Mám problémy, že když shazuju normální upravou stravy omezením sacharidů tak i přes příjem 250g bílkovin moje tělo dle mě odbourává v prvé řadě svaly. Proto jsem se rozhodl pro tuto dietu. Moje vůle je pevná a odhodlání velké opodstatněná motivací.

A teď vážně. Během tréninku vyzunkni okolo 20g BCAA a neomezuj ty sacharidy toliko a ty svaly nebudou padat tolik. Kdyžtak vyměníš nějaký hardcore intenzivní tréninky za lážo plážo hodinové procházky - že ti to sníží výkonnost? Tak prostě musíš žrát tak jak máš a sacharidy ubrat jen tolik abys hubnul. Určitě jsi ubral kotel sachrů naráz abys hubnul rychle a pak se divil že se zmenšujou svaly.

Pytlík rýže je moc? Podle toho tréninku co jsi psal tak sníš tak 4 denně + kotel vloček a další jídlo nebo ne?
RavenStalker

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Filip Vaško napsal:
jari napsal:
Chtěl bych vidět blbce, co jsi jde zvážit uvařenej kus masa....

Já jsem teda dost zmatenej v tuhle chvíli..

19:30

Tak když víš že máš třeba 300g masa a chceš to rozdělit na 2 dávky po 150g ale vaříš to naráz tak si to musíš zvážit celé už hotové ne? ... nebo to budeš smažit na 2x jen protože sis to navážil za syrova a potom nevíš kolik to váží uvařené?
jari

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RavenStalker napsal:

Tak když víš že máš třeba 300g masa a chceš to rozdělit na 2 dávky po 150g ale vaříš to naráz tak si to musíš zvážit celé už hotové ne? ... nebo to budeš smažit na 2x jen protože sis to navážil za syrova a potom nevíš kolik to váží uvařené?

Co to máš za logiku?? Jak nadvakrát? Navážíš 300g masa a pak to rozdělíš, ne? Ty víš kolik to bude mít bílkovin v uvařenym stavu?

Jako to se mi fakt zdá, že tohle někdo nechápe. Kdo potřebuje vědět kolik to váží uvařené?? Důvod?
smik

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to jari:
No dokázal bych si to představit tak jak píše Raven.

Mám 2kg masa a chci ho dělat třeba vcelku pečené. Za syrova bych si dal porci 200g masa. Bouchnu ho celé do trouby. Když ho upeču tak ho celé zvážím a zjistím že upečené váží 1kg.

Ze syrového bych udělal 10porcí po 200 z upečeného nadělám 10porcí po 100g a měl bych na tom být stejně.
Tohle je snad jedinej případ kdy bych vážil jak za syrova tak za upečena
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2013 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
to jari:
No dokázal bych si to představit tak jak píše Raven.

Mám 2kg masa a chci ho dělat třeba vcelku pečené. Za syrova bych si dal porci 200g masa. Bouchnu ho celé do trouby. Když ho upeču tak ho celé zvážím a zjistím že upečené váží 1kg.

Ze syrového bych udělal 10porcí po 200 z upečeného nadělám 10porcí po 100g a měl bych na tom být stejně.
Tohle je snad jedinej případ kdy bych vážil jak za syrova tak za upečena

A PROC SI TO NEZVAZIT TREBA JENOM ZA SYROVA A PAK NAKRAJET NA DESET KOUSKU?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sacharidové vlny - Chybějící teorie Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: