|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
madball

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 5:37 am Předmět: |
|
|
GI bych skoro vůbec neřešil. Vyhnul bych se sračkám, jednoduchým sachrům. Maximálně u nižších vln bych dával jídlo s menším GI, pokud bych míval hlad, případně potraviny, kde je víc vlákniny (a tím pádem by tam mělo být taky nižší GI).
Jinak souhlas s Deadliftem. Na GI bych se díval až v poslední řadě, pokud nejsem diabetik. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Moocha

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 6:32 am Předmět: |
|
|
Vyšší GI => vyšší sekrece insulinu => snazší ukládání tuků do tukových zásob a insulin nejen pomáhá ukládání, ale také zabraňuje uvolňování tuků.
Já to řeším tak, že když už si dám velký kopec rýže, brambor atp., tak k tomu přidám spoustu zeleniny a nejlépe ještě třeba lžíci, dvě oliváče.
Na GI může kašlat, ale proč? Když to jde i lépe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: čt říjen 17, 2013 10:34 am Předmět: |
|
|
Stačí jíst kvalitní potraviny a třeba podvědomě o nějakým GI vědět. Někdy se ho dá i využít ku prospěchu. Jen tak např. po tréninku bílá rýže než hnědá. Kdežto na dopolední svačinu/oběd klidně cel. těstoviny/cel. pečivo...
To stejné na snídani hodně lidí jí vločky, ale ani neví proč a pak při dopoledním tréninku jim je těžko, proč asi že jo. Vločky ráno jí většina lidí protože dlouho zasytí díky vláknině a většina po nich nechodí cvičit.
Stačí tak trochu přemýšlet hlavou a vědět proč ty potraviny jím v jakou dobu. Když už to teda budu řešit. Když to vezmu z racionálního hlediska, tak on ani ten blbej bílej rohlík třeba hodinu před tréninkem není na škodu (u někoho). _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: so říjen 19, 2013 3:15 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | No a to je ono...člověk řeší GI a pak zbodne milku |
Já to nechápu
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne říjen 20, 2013 9:25 am Předmět: |
|
|
Tělo bude glukózu ukládat do tuků, když budou doplněný vyčerpaný zásoby glykogenu, takže tady zase platí rovnice příjem vs. výdej. Pokud tloustnu, tak jím víc, než bych měl.
Inzulín je pro tělo velmi důležitej hormon, takže jediný, čeho bych se bál je to, že ho tělo nedokáže produkovat (cukrovka 1.typu) nebo na něj budu mít sníženou citlivost (cukrovka 2.typu).
U cukrovky hraje roli hodně genetika (hlavně u 1.), dál vyvážená strava a pohyb, to předchází 2.typu.
Pokud sedím na prdeli, jím sračky, tak bych se jí bál mnohem víc, než když mám dostatek pohybu a normální stravu. Fruktóza má GI 20, Snickerska tuším 55, šťouchané brambory 70, jak jsem teď našel. Pro mě je nejrozumnější příloha v podobě brambor.
Spam to napsal celkem hezky. Nějaký povědomí o GI je dobré mít, ale předtím je lepší si vyřešit to ostatní.
Pokud píšu nějaký blbosti, tak mě někdo klidně opravte. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne říjen 20, 2013 9:33 am Předmět: |
|
|
Ještě dodám... když už někdo bude řešit GI, taky záleží na tepelné úpravě potravin, není příloha brambory jako brambory... (Těstoviny al dente, rýže rozvařená vs. normál, brambory - vařené ve slupce vs. pečené).
Taky záleží na potravině s ní přijímanou (Tuk, bílkovina, zelenina) _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: ne říjen 20, 2013 9:54 am Předmět: |
|
|
Mě třeba řešit blbiny v jídle absolutně nefungovalo. Jsem docela zaneprázdněnej člověk, tak jsem jednu dobu zkoušel omezit trénink na 3x týdně s tím, že si budu víc hlídat jídlo, abych něco shodil. Taky jsem zkoumal GI a podobný kraviny...neshodil jsem nic, měl jsem furt hlad, byl jsem protivnej jak prdel, nic mě nebavilo, nesoustředil jsem se. Teď necvičím, protože není čas, jím úplně všechno, počínaje koblihama, přes obědy v závodce a pizzu, KFC, Mc k večeři a váha jde pořád dolů...  Důvodem je to, že jsem denně průměrně 12-14 hodin denně na nohou a ještě k tomu tahám docela těžký věci.
Tím chci říct, že je nejlepší se vykašlat na řešení GI atd. a radši přidat na pohybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bajkonur
|
Zaslal: ne říjen 20, 2013 10:40 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne říjen 20, 2013 10:48 am Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Tělo bude glukózu ukládat do tuků, když budou doplněný vyčerpaný zásoby glykogenu, takže tady zase platí rovnice příjem vs. výdej. Pokud tloustnu, tak jím víc, než bych měl.
Inzulín je pro tělo velmi důležitej hormon, takže jediný, čeho bych se bál je to, že ho tělo nedokáže produkovat (cukrovka 1.typu) nebo na něj budu mít sníženou citlivost (cukrovka 2.typu).
U cukrovky hraje roli hodně genetika (hlavně u 1.), dál vyvážená strava a pohyb, to předchází 2.typu.
Pokud sedím na prdeli, jím sračky, tak bych se jí bál mnohem víc, než když mám dostatek pohybu a normální stravu. Fruktóza má GI 20, Snickerska tuším 55, šťouchané brambory 70, jak jsem teď našel. Pro mě je nejrozumnější příloha v podobě brambor.
Spam to napsal celkem hezky. Nějaký povědomí o GI je dobré mít, ale předtím je lepší si vyřešit to ostatní.
Pokud píšu nějaký blbosti, tak mě někdo klidně opravte. |
GI sám o sobě přeci nic neříká. Spíš bych se orientoval podle GL. 100g snickerska určo nemá vyšší GL než 100g brambor.
A o platnosti příjem vs. výdej by to asi bylo na dýl.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|