Jsem 26 letá holka...Nastoupit k policii???

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jsem 26 letá holka...Nastoupit k policii???  Úvodní stránka -> Ostatní -> Jsem 26 letá holka...Nastoupit k policii???
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marki

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 2:06 pm    Předmět: Jsem 26 letá holka...Nastoupit k policii??? Odpovědět s citátem

Ahoj, od února bych mohla nastoupit k policii na Vysočině. Je mi 26, vdaná, ale rodinu neplánuju, pracuju jako úřednice. Současný stav: 8 hodin denně sedím na zadku u PC a hrozně mi to nebaví! Miluju sport, akci, když se něco děje! Proto o práci u PČR stojím..hrozně mi to sezení štve...jen mi ale děsí názory všech kolem... Budoucnost: Jít do toho nebo ne...?? Penězma bych na tom byla stejně, o to ani nejde, netuším, jestli práce u Policie bude lepší volba pro mně:- ( prosím poraďte, musím se rozhodnout rychle!!!:- ( Díky za upřímné rady!!! v čem práce spočívá, co vlastně budu dělat???
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli mas rada akci, stan se hrdinkou v akčních filmech nebo se dej když už tak treba k hasičům :)) nevim na jakou jdeš pozici, ale jestli chceš akční praci u policie, tak to se dej k URNĚ :)) (taky zvaž jak moc tě současná práce nebaví a jakej máš plat....aby ses nevzdávala něčeho jen kvůli tomu, ze sedíš v kanclu a nebaví te to....)

Ja šel k vojákům taky abych zažil nějakou tu akci, za tři roky na vojensky škole jsem vystřízlivěl a teď jsem rad za teplý místo v kanclu, kdy si můžu odpoledne udělat akci jakou chci a nemusím denně mrznout někde v lese nebo v případe policie šlapat chodník :))

Za mě určitě k policii ne, ale přiznávám, nepracují u policie, jen v jiný státní složce :))
BerserK87
(ban)

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No zalezi kam sa dostanes, kam ta supnu. Kludne mozes robit u policii v kancli ako civil. Podla toho co pises, tak chces byt v terene. Jedine nad cim rozmyslaj, je to ze budes glbana "najmudrejsimi vo vsetkych situaciach" nadriadenymi. A este samozrejme nemusis prejst vyberovanim konanim. Po osobnej skusenosti mozem povedat ze aspon na SVK to prebehlo tak ze najsikovnejsich vyradili a ostali tam iba tupci. Mna poslali prec s tym ze nosim dioptricke okuliare. Najlepsie je ze ak by som bol policajt, tak vtedy uz dioptricke okuliare nosit mozem. Tiez ak mas alergiu a zaznam v zdravotnej karte, alebo napr nejaku kozmeticku vadu na srdci tak to z tade vyhod a az tak to daj ich doktorovi ked pojdes na prehliadku.

No urcite z toho budes mat viac vyhod ako na urade, na druhu stranu zas budes tuzit o tom aby si sedela niekde na zadku. Ja som robil kvazi pyrotechnika pri municii a hovoril si ze teda radsej programovat ako toto.. Poradim ti radsej popozerat po nejakych inych pracovnych prilezitostiach kde najdes sport/aktivitu/akciu. Skus staste ako sportovy reporter pre daku sportovu Tv. Kedze som zo SVK kde sa za sport berie len hokej a babravy futbal, tak ti v tom nepomozem. Ale ak by ste prisli s nejakou sportovou organizaciou tak ma berte tiez. :)

Naposledy upravil BerserK87 dne po říjen 21, 2013 2:21 pm, celkově upraveno 1 krát
Marki

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mno teď dělám na Magistrátu, výběrkem už jsem prošla..tak nevím, zda do toho jít...
BerserK87
(ban)

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mas titul z vysky? Zalezi ako si predstavujes karieru, ci budes spokojna aj s nizsou hodnostou. Nejaki policajti sa tu mihli na fore, tak snad si vsimnu a napisu ti co presne cakat.
Marki

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jsem jen Bc., jde mi hlavně o nápln práce, ouředničina mi fakt nebááá tak nevím, abych si nenas...do bot:-/ kolik času týdně mi to vezme, když je tam toliik přesčasů a nočních..kolik volna pak taky budu mít, přeci jen chodím do práce abych si taky užila volných dnů po...nejsem typ workoholika...ale to sezení u PC, to je mor:- (
Rostislaw

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2013 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jestli nemáš VŠ tak se státní složce vyhni obloukem. A jestli ji máš, neznamená, že ti k něčemu bude. Pokud si, ale ochotná udělat pro práci cokoliv a vypadáš k světu, tak možná budeš mít štěstí a tu VŠ uplatníš, ale jinak...
drlift_

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 6:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marki napsal:
jsem jen Bc., jde mi hlavně o nápln práce, ouředničina mi fakt nebááá tak nevím, abych si nenas...do bot:-/ kolik času týdně mi to vezme, když je tam toliik přesčasů a nočních..kolik volna pak taky budu mít, přeci jen chodím do práce abych si taky užila volných dnů po...nejsem typ workoholika...ale to sezení u PC, to je mor:- (

Ja bych do toho sel. Prijde mi to lepsi nez se trapit nekde na magistratu. Do posilovny k nam chodi/chodilo dost lidi od policie/mestske policie a krome obcasneho nadavani na nadrizene si nestezuji.
Marki

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 6:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

¨jojo, jsem rozhodnutá, jdu do toho, budu fízl... takže bacha na mně
Mablung

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 6:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marki napsal:
¨jojo, jsem rozhodnutá, jdu do toho, budu fízl... takže bacha na mně

Pokud budeš šlapat chodník či kancelářskou práci, moc si nepolepšíš. Pochůzkář je nuda a kancelářská krysa naráží na omezenost která je vlastní státním institucím. Jeden známý je u vyšetřovatelů a to je pak o něčem jiném. Sice máš záhul, občas vidíš věci po kterých máš chuť s tím praštit či postřílet politiky, ale zajímavá práce to je. Nicméně, není až tak jednoduché se tam dostat (co vím)
Gunar

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 6:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nedá mi to nezareagovat...

Moje upřímná rada je, nechoď k policii. Je ti 26 let, udělalas výběrové řízení (já bych to tak nenazval, dříve to byl nábor, pak se to změnilo na výběr a teď, poslední roky, už je to jenom sběr), nevíš co od života chceš, nevíš co chceš dělat, jediný co chceš je nesedět v kanceláři, nevěnovat se úřední činnosti a mít volný čas, očividně by ti moc nevoněli noční a chceš zažít nějakou pořádnou akci. Realita je taková, že policista buď sedí v kanceláři a píše jako debil, nebo chodí po venku a píše jako debil ve chvíli kdy se vrátí na oddělení.... (vyjma speciálních složek a činností, kterých je u PČR asi tak do 10 procent)

Protože máš Bc. a personální stav u PČR je žalostný tak předpokládám, že by ses časem přesunula na SKPV, kde by ti našli pěknou kancelář, s pěkným počítačem a tam by sis jako vyšetřovatelka začala pěkně vyšetřovat...no a to už by ses z kanceláře nehnula...maximálně tak na výjezd.

Proč to celé píšu...Policie ČR není akční film, je to dle mého názoru super práce, jenž je nedoceněna. Ovšem po zralé úvaze se objektivně člověk musí dívat na to proč je nedoceněna, protože většina (ano většina, někoho to snad překvapuje) policajtů jsou tupý líný hovada, který jsou drahý jenom za vzduch který dýchaj.

Přeju hodně štěstí při rozhodování.
Mablung

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 7:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gunar napsal:
Proč to celé píšu...Policie ČR není akční film, je to dle mého názoru super práce, jenž je nedoceněna. Ovšem po zralé úvaze se objektivně člověk musí dívat na to proč je nedoceněna, protože většina (ano většina, někoho to snad překvapuje) policajtů jsou tupý líný hovada, který jsou drahý jenom za vzduch který dýchaj.

90 % lidí se cítí nedoceněnými Základní plat policajta je nízký. Ale jsou tam navíc různé příplatky, takže on až tak nízký v reálu nebude.
Spazik

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Gunar napsal:

90 % lidí se cítí nedoceněnými Základní plat policajta je nízký. Ale jsou tam navíc různé příplatky, takže on až tak nízký v reálu nebude.

Možná na Prahu je to nízký plat, v regionech se policajt vhledem k ostatním profesím nemá tak zle... vzhledem k tomu, že to může dělat skoro každý, kdo spočítá že 2+2=4
drlift_

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gunar napsal:

Ale no tak. O tech par policajtech s kterymi se znam, bych rozhodne netvrdil, ze jsou tupy hovada. Jsou naprosto v pohode, nekteri delaji u zasahovek.
mmks

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2013 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak za mě (praxe 14let). Jestli ti jde jen o to vyhnout se kancelářské práci, tak je to špatný krok. Možná budeš mít štěstí, ale já bych to viděl spíš tak, že nastoupíš, půjdeš někam na obvod, venku možná budeš občas šlapat (záleží podle velikost/tipu obvodu, stavu lidí atd.) ale spíš tě šéf šoupne do kanclu a budeš papírovat a papírovat. Protože a to bez urážky, radši tě bude mít v kanclu aby si ušetřil chlapa ven. Tím pádem se z tama vypracuješ tak max na vyšetřovatelku a to znamená jen víc papírování.
Na operativu (tzv. kriminálka) ti pak zase bude chybět praxe z ulice.
Jsou samozřejmě i další "obory" - dopravní, cizinecká atd. ale předpokládám, že je to +- stejně.
A na to, že by si s titulem nějak postupovala zapomeň. Teď už má titul i většina lidí na OOP a klidně i inženýra a magistra. Za prvé je to díky tomu, kolik je tady "vysokých" škol, kde se dá titul pomalu koupit + docházka za druhé karierní řád funguje jen na papíře.
A nebo jestli si jak mrkací Barbie, tak by si mohla být tisková mluvčí

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jsem 26 letá holka...Nastoupit k policii??? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: