Ortoped praha, potřebuji doporučení

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ortoped praha, potřebuji doporučení  Úvodní stránka -> Ostatní -> Ortoped praha, potřebuji doporučení
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt říjen 24, 2013 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
Pokud máš pocit, že se náplň obnovila, tak tam prostě zajdi...pokud tam nebude on, tak jej určo někdo zastupuje.

Jinak tomu naplnění lze celkem slušně zabránit ledováním, vstřebávání náplně pak pomáhá klasika .... http://www.celostnimedicina.cz/priessnitzuv-obklad.htm . Samozřejmě koleno stahovat a omezit zátěž na minimum. Pokud jsou jizvy již zhojené, dávat Heparoid pod igelit, nebo Reparil gel. Pokud zhojené nejsou, ledovat a dávat P obklad přes igelit. Jestliže ta náplň není nějak extrémní, tak je to popsaném zákroku spíše obvyklé, než nějak výjimečné. Záleží na tom jak moc to koleno zatěžuješ.

No celkem dost ho zatěžuju - chápu, že si za to můžu sám, že když ho hodně zatěžuju, tak prostě s tou náplní musím počítat, ale já jsem téměř vrcholovej sportovec a nemůžu si prostě dovolit sedět dva týdny doma na prdeli . . . No leduju to pokaždé, když přijdu domů, akorát dnes když jsem to ledoval, tak už to koleno bylo příliš studený, tak jsem toho raději nechal. Jinak koleno při zátěži by mělo být v teple nebo tomu chlad nevadí? Na zátěž tedy stačí obvázat elasťákem? ( Moje zátěž je 1.5h sedění v kajaku a šlapání nohama do příčky )
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: čt říjen 24, 2013 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, já byl vrcholový sportovec taky, ne jen téměř, a takhle brzy po atroskopii blbnout, trénovat a nerehabilitovat jak o život, tak mě nakopali jak na sportovní ortopedii na Bulovce, tak doktoři u nás ve vrcholáči. Ale moje koleno to není:-).
Jinak teplo naopak vede ke zvětšení/obnovení náplně .... kloub má být v teple před zátěží a při ní, ale rozhodně ne v případě, kdy je z nějakého důvodu podrážděn či poraněn. Moc studené to koleno být nemůže, to zase klid:-)...nicméně je fakt, že je po ledování dobré dát již uvedený obklad.

Stažení elastickým obinadlem je lepší než ortéza....v tomto případě ano....protože je variabilnější. Na druhou stranu by možná byla ortéza lepší...ne kvůli obnovení náplně, ale pro fixaci "povoleného" rozsahu. Ale to už vařím lehce z vody, já v kajaku seděl 3x v životě a myslím, že na to v Troji vzpomínají dodnes:-))).

Osobně bych vyhledal sportovního lékaře, který se kanoistikou zabývá.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ortoped praha, potřebuji doporučení Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: