|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
haluzinhoo

|
Zaslal: út listopad 05, 2013 7:25 pm Předmět: Nadbytek svalů vs. Nadbytek tuku |
|
|
Zdravím,
chtěl bych se zeptat na jednu věc, kterou jsem nikde na netu nenašel, tak snad mi tady někdo poradí.
Jde mi o to, že mám ploché nohy, nosím ortopedické vložky, ale i přesto mě to sem tam zlobí a vím, že každé kg navíc jim neprospívá a tak se chci zeptat jestli je rozdíl mezi tím, když přiberu 1 kg svaly nebo 1 kg tuku (nefunkční hmoty)?
P.S. kdyby někdo měl nějaké tipy jak bojovat proti plochým nohám může napsat. Štve mě to hlavně při kickboxu kde nemůžu mít vložky. Diky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Poman

|
Zaslal: út listopad 05, 2013 7:30 pm Předmět: Re: Nadbytek svalů vs. Nadbytek tuku |
|
|
| haluzinhoo napsal: | Zdravím,
chtěl bych se zeptat na jednu věc, kterou jsem nikde na netu nenašel, tak snad mi tady někdo poradí.
Jde mi o to, že mám ploché nohy, nosím ortopedické vložky, ale i přesto mě to sem tam zlobí a vím, že každé kg navíc jim neprospívá a tak se chci zeptat jestli je rozdíl mezi tím, když přiberu 1 kg svaly nebo 1 kg tuku (nefunkční hmoty)?
P.S. kdyby někdo měl nějaké tipy jak bojovat proti plochým nohám může napsat. Štve mě to hlavně při kickboxu kde nemůžu mít vložky. Diky |
ne je to jedno. Ano proti plochým nohám se dá bojovat cvičením specifickym a vložky jsou celkem na prd:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
haluzinhoo

|
Zaslal: út listopad 05, 2013 10:04 pm Předmět: Re: Nadbytek svalů vs. Nadbytek tuku |
|
|
| Poman napsal: | | haluzinhoo napsal: | Zdravím,
P.S. kdyby někdo měl nějaké tipy jak bojovat proti plochým nohám může napsat. Štve mě to hlavně při kickboxu kde nemůžu mít vložky. Diky |
ne je to jedno. Ano proti plochým nohám se dá bojovat cvičením specifickym a vložky jsou celkem na prd:) |
Proc na prd? Ja to vidim jako jedinej ucinnej zpusob aspon trosku vzhledem k tomu, ze specificky cviceni je beh na dlouhou trat a takx to nemusi pomoct uplne pokud uz to mas od mala zafixovany, zacal srm s tim mit problemy az ted bo stojim dlouho v praci na nohach. A hubnout se mi samozrejme nechce :D jedine ze bych to rysl :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út listopad 05, 2013 11:00 pm Předmět: Re: Nadbytek svalů vs. Nadbytek tuku |
|
|
| haluzinhoo napsal: |
Proc na prd? Ja to vidim jako jedinej ucinnej zpusob aspon trosku vzhledem k tomu, ze specificky cviceni je beh na dlouhou trat a takx to nemusi pomoct uplne pokud uz to mas od mala zafixovany, zacal srm s tim mit problemy az ted bo stojim dlouho v praci na nohach. A hubnout se mi samozrejme nechce :D jedine ze bych to rysl :D |
Jak to chápu já, vložky zmírňují příznaky, ale nemají dopad na problém samotný. Je to jako brát brufen proti bolesti zad a nakecávat si že se mi to díky tomu zlepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
haluzinhoo

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 12:30 am Předmět: Re: Nadbytek svalů vs. Nadbytek tuku |
|
|
| Mablung napsal: | | haluzinhoo napsal: |
Proc na prd? Ja to vidim jako jedinej ucinnej zpusob aspon trosku vzhledem k tomu, ze specificky cviceni je beh na dlouhou trat a takx to nemusi pomoct uplne pokud uz to mas od mala zafixovany, zacal srm s tim mit problemy az ted bo stojim dlouho v praci na nohach. A hubnout se mi samozrejme nechce :D jedine ze bych to rysl :D |
Jak to chápu já, vložky zmírňují příznaky, ale nemají dopad na problém samotný. Je to jako brát brufen proti bolesti zad a nakecávat si že se mi to díky tomu zlepší. |
jo však já to tak i beru, ale v mým věku (24) už není moc pravděpodobné abych si formoval zpátky nožní klenbu cvičením.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 12:38 am Předmět: Re: Nadbytek svalů vs. Nadbytek tuku |
|
|
| Poman napsal: | | haluzinhoo napsal: | Zdravím,
ne je to jedno. Ano proti plochým nohám se dá bojovat cvičením specifickym a vložky jsou celkem na prd:) |
Mohl bys to nějak rozvést? Díky. _________________ Můžeš jít k zemi, ale musíš se zvednout!
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 6:51 am Předmět: Re: Nadbytek svalů vs. Nadbytek tuku |
|
|
| Mablung napsal: | | haluzinhoo napsal: |
Jak to chápu já, vložky zmírňují příznaky, ale nemají dopad na problém samotný. Je to jako brát brufen proti bolesti zad a nakecávat si že se mi to díky tomu zlepší. |
Asi tak,ale názor na tohle je opravdu dosti rozdíl,nedávno jsem byl na konferenci u Koláře a na přetřes v rámci jednoho zdravotního problému přišly právě i vložky do bot a následná diskuze pánu doktorů kteří měli všichni u jména víc titulů než do kolika umim počítat byla velmi zábavná:) Absolutně se nedokázali shodnout jestli to pomáhá nebo to spíš problém zhoršuje takže tak.
Jinak záleží na tom jaká plochá noha,jaká klenba nebo jestli obě jsou špatný,proč jsou špatný (jako některý vrozený vady ovlivňující postavení kotníku a nohy se v dospělosti fakt dávaj težko do kupy když se to neudělalo v dětsví) ale sval jako sval,správná aktivace těch co držej klenby na noze a správná aktivace opory se dá krásně natrénovat v jakymkoliv věku, už jsem to zažil jak u 5letý holky tak u 70letý babči po operaci hallux valgus _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
darKane

|
Zaslal: st listopad 06, 2013 7:17 am Předmět: |
|
|
Ja mam ploche nohy uz od mala, a to velmi ploche - kompletne propadnuta klentba. Samozrejme jsem tak ve 13-14 dostal od doktora vlozky, ale nijak mi to nepomahalo, jednak me z toho noha bolela mnohem vic a obcas jsem do chodidla dostaval 'krece', tak jsem si taky se svou sikovnosti pri chozeni na nerovnem povrchu mnohokrat skoro dodrbal kotnik. Doktor mi tehdy jeste doporucoval zbytecne to moc nezatezovat celodennim postavanim a pak jeste cvik, ktery bych prirovnal tomu co clovek jezdi bezne na lytka :) Moje zkusenost, na vlozky jsem se vykaslal, zacal jsem tak pred rokem a pul cvicit a doposud, kdybys mi to ted nepripomel, uz ani nevim, ze nejake ploche nohy mam, vse absolutne bez problemu. A to jsou jadrem meho treninku cviky jako drep a mrtvy tah, ktere na chodidla jeste zvetsuji zatez a vubec zadny problem :)
|
|
| nahoru |
|
 |
A.J.Rimmer
|
Zaslal: st listopad 06, 2013 1:59 pm Předmět: |
|
|
Já měl před začátkem posílování taky ploché nohy, ale od té doby co jsem začal cvičit mrtvé tahy na boso s velkou váhou je to ok. Tam totiž buď tu klenbu udržíš (tím pádem jí posílíš), nebo ji neudržíš a všechno si dosereš.
|
|
| nahoru |
|
 |
dunnoWayne
(ban)

|
Zaslal: pá listopad 15, 2013 10:01 pm Předmět: |
|
|
| A.J.Rimmer napsal: | | Já měl před začátkem posílování taky ploché nohy, ale od té doby co jsem začal cvičit mrtvé tahy na boso s velkou váhou je to ok. Tam totiž buď tu klenbu udržíš (tím pádem jí posílíš), nebo ji neudržíš a všechno si dosereš. |
KDO TOHLE PSAL ???
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá listopad 15, 2013 10:02 pm Předmět: |
|
|
tiez pozeram a neverim _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|