|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
BerserK87
(ban)

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 1:08 pm Předmět: Bolest ramena - nie pri cviceni + orteza koleno, clenok |
|
|
Serus,
poslednou dobou som znova zacal aktivnejsie hravat volejbal. Moj problem je v tom, ze pri specifickych ukonoch ma poriadne zaboli rameno (medzi bocnou a zadnou deltou cca - duta tlakova bolest) a potom chvilu trva kym to odoznie. Pri cviceni/posilnovani sa mi to nikdy nestalo. Problem nastava napr. vseobecne ked sa nieco snazim smarit co najdalej a trhnem ramenom - to mi vychadza ze to bude asi slacha - rotator. Pri volejbale to je pri smecovani, podavani. Najcastejsie ked udriem do lopty nad hlavou a mam nespevnenu ruku (pretoze neocakavate velky odpor od volej.lopty) - zacitim ako mi nieco drzi rameno na mieste a pritom sa to napne a boli. Vcera napr. na treningu vsetko ok az kym som sa nenatiahol za vysokou loptou za hlavu. Proste ako som to rameno naspanoval okamzita bolest. Ono mi to vzdy odoznie. Napr idem podavat aj ked podavam za sebou viac krat (co cooo samochvala) za sebou tak nie vzdy ma zaboli, zrejme to je tym ze niekedy nejak spevnim viac ruku. Potom po chvili ked uz som v poli v strede tak uz je vsetko ok a necitim nic. Na druhy den a hlavne ked spim a lezim na tom ramene tak citim bolest ze sa aj prebudzam a prehadzujem. Tak sa chcem spytat:
1. Ci dlhocizna rozcvicka na rameno bude mat efekt ak hej mate nejake cviky, ktore vam pomahaju? (vychadzam z toho, ze tu uz bolo topicov o ramenach dost tak snad aj daki experti sa uz najdu  )
2. je nutna odborna fyzioterapia? - na operaciu by som najradsej nesiel.
3. Pomaha biolampa, laser, maste?
4. Aky dlhy oddych odporucate (bolest nejaku znesiem, len aby som si nepriviedol trvale zranenie a musel pod noz).
Problem sa tyka vyhradne praveho ramena , s lavym mozem robit co chcem a nezaboli. Jedna z moznosti preco to tak je, moze byt ze v nom neviem vyvolat taku dynamiku.
Trening mam aj dnes, tak ci nejdem byt nedobrovolnym lavakom.
Ked uz pisem tak to spojim aj s ortezou na koleno. Kedze som sportovec tak som mal dost casto vyron na pravej nohe (slapaky, vyvalenie clenku dopadom na loptu atd.). To sa mi teraz prejavuje tym ze clenok je nachylnejsi na vyvalenie, bolest a pod - aj tym ze je slabsi. Ked viac krat silno kopnem do lopty tak bolest prichadza tiez. Lavackou mozem akokolvek kopat vzdy mam clenok pevny. A kedze mavame fucik ako rozcvicku a stalo sa mi ze som blokoval strelu, tak som dostal do chodidla bombu vytocilo mi clenok tak ze mi votocilo jablcko v kolene tak bolest slusna. Tak ci orteza posluzi ako dobra prevencia - ci spevni nohu natolko aby absorbovala rotaciu spodnej casti nohy. alebo ci postaci napr dualna paska? A ak ma niekto skusenost s ortezou na clenok + sportova obuv sem s tym.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Lunreal

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 3:30 pm Předmět: |
|
|
Hm ramena jsou svinstvo, mel jsem tu na to vice topicu, ale nikdy jsem zadnou extra radu nedostal, tak jsem zvedav jak uspejes ty :) Jinak ja si ho vcera pekne dojebal pri spinning backfistu do pytle :D Asi rotator v ... _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
BerserK87
(ban)

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 2:33 pm Předmět: |
|
|
Hmm mozem este doplnit, ze ta bolest nie je len v ramene ale siri sa aj okolo lopatky. Vzdy sa po urcitej dobe strati. Fakt keby som nehral volejbal tak ma to bude boliet asi max. ak by som sa snazil hodit 100m s volacim  alebo 100x hodil snehovou gulou.
A teraz mam aktualne, problem s kolenami. Taky pocit krehkosti, sem tam mi tak v nich pukne ale nie silnu len tak slabo. Vcera pri volejbale som ich citil ako nerozhybane, nerozcvicene a mal pocit ako ked si potrebujete nieco puknut. Ale nedalo sa. Potom som raz pri pri doskoku pocitil ako keby sa volaco pohlo, jemne prasklo v kolene a potom prisla tupa bolest od kolena dole po clenok. Taka hnusna, musel som scratchovat... chvilu som sedel, potom rozchodil no uz som velmi neskakal. 2x sa mi to pripomenulo pri doskoku ze to neni ok ale ziadna bolest, len zvlastny pocit. Tak ci to treba nechat zregenerovat, brat lieky na klby a vsetko bude ok?
|
|
| nahoru |
|
 |
Kocik™
|
Zaslal: čt únor 06, 2014 2:48 pm Předmět: |
|
|
To budou rotátory.. Mám to podobně, taky mě to bolí nejvíc při hodu s něčim, nebo když mám ruku dlouho nahoře, třeba při oškrabování auta. Šel sem nejdřív na fyzio, protože sem si dost užil s kolenem, a nechtěl sem hned pod kudlu, a po pár hmatech a testech se mi mojí domněnku s rotátorem potvrdili. Jenže - stejně jdu k doktorovi, aby mi udělal rentgen/MR, protože se tak jako tak musí zjistit, jestli je to jen funkční nebo už strukturální změna.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt únor 06, 2014 2:51 pm Předmět: |
|
|
Taky mám v řiti rotátory + šlachy bicepsu a tricepsu na jednom rameni. Zatím mě pod kudlu nikdo nehnal, tak doufám, že se to časem a správnou rehab. spraví : (
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 7:44 pm Předmět: |
|
|
tak slacha bicepsu se ti fakt casem ani rehabilitaci nespravi. ja se az divil, kolik bylo v nemocnici chlapu ne o moc starsi nez ja, co meli regulerne rozjety artrozy _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt únor 06, 2014 7:48 pm Předmět: |
|
|
no neříkala že by to bylo nějaký do smrti :D
Naposledy upravil Riku dne st březen 05, 2014 11:01 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 7:55 pm Předmět: |
|
|
No me poslali po magneticky rezonanci okamzite pod kudlu, chytal jsem do cele ruky kvuli slase krec, ze jsem nemohl udelat zadny rychlejsi ani trhany pohyb, ktery smeroval od tela ani spat s rukou za hlavou a jako bonus jsem mel vydrene ramenni pouzdro  ta krec vypadala tak, ze se mi ruka v pazi zkroutila smerem od tela a nez to odeznelo, tak to jenom pekelne bolelo, po chvili to vetsinou povolilo.
Ted se te zeptam jako odbornika, je mozny, ze mi po tomhle zakroku to rameno zacalo pomerne dost krupat pri pohybu kdyz jakoby zvednu lopatku smerem k hlave? zacalo mi to delat pri rehabilitaci a trva to vlastne do ted. neni to bolestivy, jenom trochu neprijemny. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt únor 06, 2014 8:00 pm Předmět: |
|
|
Křupání je prý normální mi říkal doktor:)
Naposledy upravil Riku dne st březen 05, 2014 11:02 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 8:16 pm Předmět: |
|
|
| smetak napsal: | No me poslali po magneticky rezonanci okamzite pod kudlu, chytal jsem do cele ruky kvuli slase krec, ze jsem nemohl udelat zadny rychlejsi ani trhany pohyb, ktery smeroval od tela ani spat s rukou za hlavou a jako bonus jsem mel vydrene ramenni pouzdro ta krec vypadala tak, ze se mi ruka v pazi zkroutila smerem od tela a nez to odeznelo, tak to jenom pekelne bolelo, po chvili to vetsinou povolilo.
Ted se te zeptam jako odbornika, je mozny, ze mi po tomhle zakroku to rameno zacalo pomerne dost krupat pri pohybu kdyz jakoby zvednu lopatku smerem k hlave? zacalo mi to delat pri rehabilitaci a trva to vlastne do ted. neni to bolestivy, jenom trochu neprijemny. |
Dost často se stane že svaly nedokážou udělat dostatečnou kompresi hlavice do jamky a tím pádem se uplně pose... skapulohumerální rytmus. Křupání je vlastně jen toho projev jak to decentrovaný rameno lítá všude možně jen ne tam kde by mělo být:D _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 8:20 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | smetak napsal: | No me poslali po magneticky rezonanci okamzite pod kudlu, chytal jsem do cele ruky kvuli slase krec, ze jsem nemohl udelat zadny rychlejsi ani trhany pohyb, ktery smeroval od tela ani spat s rukou za hlavou a jako bonus jsem mel vydrene ramenni pouzdro ta krec vypadala tak, ze se mi ruka v pazi zkroutila smerem od tela a nez to odeznelo, tak to jenom pekelne bolelo, po chvili to vetsinou povolilo.
Ted se te zeptam jako odbornika, je mozny, ze mi po tomhle zakroku to rameno zacalo pomerne dost krupat pri pohybu kdyz jakoby zvednu lopatku smerem k hlave? zacalo mi to delat pri rehabilitaci a trva to vlastne do ted. neni to bolestivy, jenom trochu neprijemny. |
Dost často se stane že svaly nedokážou udělat dostatečnou kompresi hlavice do jamky a tím pádem se uplně pose... skapulohumerální rytmus. Křupání je vlastně jen toho projev jak to decentrovaný rameno lítá všude možně jen ne tam kde by mělo být:D |
a co se s tim da delat? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 8:46 pm Předmět: |
|
|
Dá se to opravit:D
Ale jestli chceš podrobnej popis tak to je na hodně dlouho:D Záleží na příčině a spoustě dalších věcí... _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 8:53 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | Dá se to opravit:D
Ale jestli chceš podrobnej popis tak to je na hodně dlouho:D Záleží na příčině a spoustě dalších věcí... |
to prvni zni dobre
skoda, ze jsi dodal i to druhe....
neco jako"fixace ramenniho kloubu snadno a rychle ve trech lekcich" asi neni, co? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
BerserK87
(ban)

|
Zaslal: pá únor 07, 2014 8:46 am Předmět: |
|
|
Takze co sa tyka toho ramena a rotatorov, tak fyzioterapeut by to mohol dat nejak do poriadku? Bo neviem si predstavit ako. Mne by nejlapsie padla nejaka speci orteza. Pretoze mam pocit, ze ma to rozboli vtedy ked ho extendujem - nie pri otacani a inom pohybe ale pri pohybe ked sa ako keby nacahujem alebo hodim tak mi to rameno tie sily tahaju ako keby z "osadenia". Bo ked som smecoval na volejbale tak ako som sa bal ze aby ma nerozbolelo.. tak som udieral mierne skrcenou rukou, nie vystretou aby som udieral v najvyssom moznom bode. Vtedy som len pocitil slabu odozvu, no ked nato zabudnem tak ta bolest je riadna a vobec potom neviem dat silu do nicoho kym ma to neprestane boliet, co je otazka 30 sekund? Tak nieco co by mi zafixovalo to ze by mi rameno ostalo stabilne co sa tyka tohto ale mohol by som robit ine pohyby.
Pod noz sa mi vobec nechce ist ak by to bolo aj jedine riesenie. To by ma zaujimalo ze kde by som aj tak siel.. jedine BB alebo Ruzomberok a pod. Bo u nasi masiari nemaju najlepsiu reputaciu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|