|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blikk
|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 6:49 pm Předmět: Trvanlivost / skladování |
|
|
Ahoj, mám několik otázek, respektive dost, ale všechny se týkají toho stejného a nikde jsem nenšel nějakou rozumnou odpověď...
No, takže jde o to, že přes týden nemám moc čas přes den, až večer, takže k řezníkovi se dostanu jen tak jednou týdně jinak maj zavřeno. Dřív jsem to jednoduše řešil supermarketama, ale čím dál víc zjišťuju že kvalita i cena je prostě někde jinde...
Teď ale moje otázky... problém ještě další je, že na kolejích jsem hodně omezený místem v mrazáku - respektive není žádné... čili nakupuju jen chlazené.
A teď ty mé otázky, budu rád pokud někdo třeba odpoví z vlastní zkušenosti na kteroukoliv z nich..
- jak dlouho lze zhruba skladovat maso v lednici (nepřipravené)
- jak dlouho lze skladovat po přípravě?
- bude se nějak lišit trvanlivost v závislosti na způsobu přípravy (dušení, restování apod.)
- jak se mezi sebou liší jednotlivá masa (drůbež, hovězí apod.) a jsou rozdíly i v rámci nich? (např. kýta, svíčkvá, prsa, stehna apod.)
- když se budu řídit jen datem co je přímo na obalu, bude pak rozdíl po úpravě? Jinými slovy, když připravim maso den před projitím nebo týden, bude pak rozdíl v tom jak dlouho mi uvařené v lednici vydrží?
Je mi jasné, že přesné odpovědi na to nejsou, ale spíš mi jde o zkušenosti. Rád bych si třeba chystal i na několik dní dopředu,nemám čas denně vařit a navíc jak jsem psal,i s nakupováním je trochu problém. Ono u toho masa je to totiž zrádné. Může vypadat ještě relativně dobře, ani chutnat špatně a přitom už být zkažené, je jasné, že zelené maso jíst nebudu, ale ono může být špatný už mnohem dřív...
Díky předem za odpovědi
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Luster

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 7:08 pm Předmět: |
|
|
udelany - orestovany kruti prsa (kousky) mi vydrzej bez problemu v lednici 3 dny, vic sem nezkousel.. zalejvam je lehce olivacem
neupraveny kruti prsa od reznika nechavam v lednici max dva dny, hovezi klidne dyl, cca 3-5 dni _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 7:57 pm Předmět: |
|
|
Po přípravě vydrželo i týden, neupravené mám v lednici už pátý den, a pořád vypadá v pohodě
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 8:35 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt listopad 21, 2013 9:25 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | ono to tak nějak v pohodě vypadá, pak se z toho akorát pěkně posereš... |
Ještě jsem se z toho nikdy neposral Asi mám prostě jenom skvělou ledničku Já to vždycky dám do pytlíku a utěsním to co nejvíc, pak se to nezkazí nebo resp. se mi to ještě nestalo
|
|
| nahoru |
|
 |
Mira_kl
|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 7:37 am Předmět: |
|
|
Když to naložíš do soli, česneku a jiného koření tak i přes týden, než to dáš na pánev. Ale chce to zabránit přístupu vzduchu! Osobně ověřeno.
PS: se podívej na postupy pro naložení masa na uzení... I několik týdnů v nálevu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|