|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sariinka
|
Zaslal: pá listopad 15, 2013 1:58 pm Předmět: Sacharidové vlny |
|
|
Zdravím :-),
chtěla bych se Vás, zkušenějších, prosím zeptat, jak fungují sacharidové vlny.
Jedu první týden, jídelníček mám následující:
PONDĚLÍ A ÚTERÝ
Ráno: 3 vaječné bílky
Svačina: 30g protein
Oběd: 100g kuřecího masa
Večeře: 100g kuřecího masa
STŘEDA
Oběd: 100g kuřecího masa, 1/3 sáčku rýže
Večeře: 100g kuřecího masa, 1/3 sáčku rýže
ČTVRTEK
Svačina: 30g protein, 2ks rýžový chlebík
Oběd: 100g kuřecího masa, 1/3 sáčku rýže
Večeře: 100g kuřecího masa, 1/3 sáčku rýže
PÁTEK
Ráno: bílý jogurt, 50g corn-flakes
Oběd: 100g kuřecího masa, 1/2 sáčku rýže
Večeře: 100g kuřecího masa, 1/2 sáčku rýže
SOBOTA
Ráno: bílý jogurt, 50g corn-flakes
Svačina: 30g protein, 4ks rýžový chlebík
Svačina: 30g protein, banán
NEDĚLE
Ráno: bílý jogurt, 50g corn-flakes, banán
Svačina: 30g protein, 5ks rýžový chlebík
Svačina: 30g protein, banán
A teď mám dotaz, zda-li když některý den si prostě něco uzobnu bokem, třeba dva čtverečky hořké čokolády, nebo kousek buchty, pár ov.vloček, sušené ovoce nebo tak..jestli to i přesto bude fungovat?
Vážím 60kg a měřím 167cm, je mi 18 let, každý den cvičím buď 15 min HIIT nebo posiluji, některý den obojí..
A jestli v sobotu a v neděli, místo rýžových chlebíčků můžu dát ovesné vločky? Vypočítala jsem si, že by to vycházelo zhruba na 20g vloček..
Děkuji za názory :-)
sariinka
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: so listopad 16, 2013 5:18 am Předmět: |
|
|
minimálně v Po a Út bych umřel hlady
|
|
| nahoru |
|
 |
pavlot
|
Zaslal: so listopad 16, 2013 8:19 am Předmět: Re: Sacharidové vlny |
|
|
souhlasím, že pondělí úterý je toho hrozně málo, ty dny kdy máš 0 S dej víc bílkovin, toho masa alespoň 150g, a nemusíš se úplně bát tuků, na mě to funguje i když jím vajíčka celý a občas zobnu nějaký sýr, nějdůležitější je držet přesně sacharidy...
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: so listopad 16, 2013 8:43 am Předmět: |
|
|
určitě bych vyhodil corn-flakes a banán. Zařadil hoodně zeleniny, ovesné vločky, žloutky 1-2, tuňák ve vlastní š'távě, klidně můžeši i tvaroh (odtučněný) a občas eidam 20%. A navíc nemusíš rýžový chlebíky pořád jsou i jiné druhy se sojou. Maso sol a kořeň aby ti to chutnalo. Mým pravidlem je aby to jídlo chutnalo.
Ono by se to mělo dodržovat aspoň 14 dní pak můžeš "zhřešit" to vůbec ničemu neva ba naopak
|
|
| nahoru |
|
 |
sariinka
|
Zaslal: po listopad 18, 2013 6:59 pm Předmět: |
|
|
Tak v Po a Ut hladem neumiram,je to OK:)
Jinak tenhle jidelnicek mam odnekud z netu, takze bych asi nebyla schopna vyradit nejakou potravinu a nahradit ji aby to presne sedelo..
Diky za odpovedi :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
kenyxxx1
|
Zaslal: ne listopad 24, 2013 7:32 pm Předmět: |
|
|
Ahoj chlapi, mohl by mi někdo poradit jak se rozpočítavá průměr u sacharidových vln ?
Potřebuji rozepsat vlny moji přítelkyni má 55kg a myslel jsem si že bych jí dal vrchol 200g sach. A pak jak ? 60 -120 -200 ? Nevím jak na to díky za každou radu :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marr

|
Zaslal: po listopad 25, 2013 10:34 pm Předmět: |
|
|
To nemůže brát, že vy byste umřeli hlady, ja bych taky umřel s 3 bílky bych nebyl schopný ani z baráku vylézt ale jinak to je u 60 kilové holky. Strašně velký trend teď ty vlny. To jde shodit i při normálním jídelníčku a trocha kardia. Sice pomaleji, ale žádný strest. Ty corn-flaky určitě pryč. Vločky za ryžové chleby bych neviděl problém.
Kenyxxx1: viděl jsem už hodně vln které byly rozdělené na 3 : 50,100,200 .. popř tam dát 4 - 150, snižuješ sacharidy a přidáváš bílkoviny. Ale to je jenom hraní s čísly. Jestli to je 50 nebo 55 nehraje roli. Ale znova na 55 kilovou holku dělat vlny mi přijde zbytečné.
|
|
| nahoru |
|
 |
kenyxxx1
|
Zaslal: so listopad 30, 2013 8:26 am Předmět: |
|
|
Tak jistě, že se to jinak počítá u chlapů. Jinak bych neřekl, že je to teď velký trend ty sacharidové vlny, vždyť je to známé už moc dlouho. Jinak jsem se ptal hlavně na rozepsání na co už jsem přišel. Co se týká toho, že by jsi nevlnil, ale přidal kardio a upravil stravu tak jasně máš pravdu. Ale moje odjela P90x tří měsíční program se stravou a šla dolů 10 kg.
Ty vlny jsem jí napsal, protože se jí to zastavilo tak je to dobrý nápad zavlnit.
Víš nedá se vždy říct, že když má holka 55kg tak by jsi váhu už neřešil, protože já ji taky neřeším, ale řeším poměr tuků. A když má holka do 160cm tak je někdy ještě znát, že by se mělo ještě shodit
|
|
| nahoru |
|
 |
PetereteP
|
Zaslal: so listopad 30, 2013 9:59 pm Předmět: |
|
|
Co zikate na vlny :
1den: 0-50
2den: 0-50
3den: 0-50
4den: 150
5den: 150
6den: 150
7den: 300
Nebo by bylo lepsi si to prohodit a jit 3x50, pak 300 a až pak 3x 150?
Dík
|
|
| nahoru |
|
 |
kucotomy
|
Zaslal: čt prosinec 05, 2013 9:45 am Předmět: Sacharidové vlny |
|
|
7 dňové vlnenie by bolo pre mňa neuskutočniteľné. Cvičím lebo to milujem, nie aby som sa trápil a počítal každý jeden deň sacharidy. Práve preto som strávil v minulosti niekoľko hodín na internete a čítal, čítal a čítal. Zo všetkých dosiahnutých informácii som spravil nasledovné. Dal som sa na takzvané sacharidové vlny, ale nepočítam sacharidy na gramy jednoducho rozmýšľam logicky a mám to rozdelené nasledovne. (na 3 dni)
1.deň -raňajky- vločky s mliekom + nejake ovocie (banan, hrozienka), ľanové semienka
- obed-normálne sa najem, samozrejme musí v tom byť kopec bielkovin a komplexné
sachre (napr. cestoviny s tuniakom, zemiaky s hermelínom, goody foody s ryžou a
dochucujem čím len chcem) tým že som Vegetarián mám trošku menej možností
ako Vy ostatní ale vždy mám čo jesť.
- večera (okolo 18:00) tretie a zároveň posledné jedlo dňa so sacharidmi. Napr
miešané vajíčka (3 celé + 2 bielka), kečup a dve kaizerky alebo cottage atď...
2.deň - raňajky, obed to isté len vynechám sacharidy na večeru (kaizerky)
3.deň - jem len raňajky (vločky) Obed s večerou bez sacharidov.
(Samozrejme sa neprejedám, jem s rozumom. Úplne normálne porcie. Napr obedy mi varia v práci)
Aby ste ma nepochopili zle, neznamená to, že nejem len, že obmedzím sachre druhý a tretí deň. Verte že niesom nikdy hladný. Osobne jem každý deň 6-10 jedál. Každé 2-3 hodiny. Samozrejme keď je low carb day (3.deň) tak si kludne šmarím do tej praženice aj všetkých 5 žĺtok. Vôbec sa nevyhýbam mlieku ako jednému z jedál dňa aj napriek tomu, že obsahuje cukor, pretože obsahuje tuky. Samozrejme jem kopec zeleniny, v podstate sa snažím zjesť aspon dva, tri kúsky ku každému jedlu, či už to je syr, cottage, tuniak. Tiež si robím zeleninové šaláty s rybou, ktorého zjem fakt veľa. Nepohrdnem ani ovocím kedykoľvek, vobec to nepočítam do sacharidov, podľa mňa je to blbosť. Ovocie samotné podporuje spaľovanie tukov, rovnako ako zelenina. Toho čím viac tým lepšie. Posledná vec, ktorú by som ešte odporučil je tkzv. smoothie. Jednoducho rozmixujem celý šalát (napr lollo rosso , lollo biondo, frissé) v mixéri, samozrejme pridám trochu vody a do toho šupnem proteín. Je to milion krát lepšia alternatíva ako keď si dáte proteín samý. Máte prísun všetkých živín, ktoré pre telo potrebujete, vitamíny, minerály, stopové prvky a samozrejme bielkoviny. Treba piť tiež dosť vody. Je dôležité si uvedomiť, že keď zmeníte len jednu vec, rýchle a kvalitné výsledky asi nebudú. Ak vôbec nejaké ... treba žiť zdravo. Zmeniť myslenie. Ten jedálniček na sachrové vlny čo je na začiatku je katastrofálny. Neviem kto to vymyslel ale moc námahy si s tým očividne nedal. Určite sa tým dá schudnúť ale je to absolútne nezdravé, neprirodzené hladovanie, ktoré sa vôbec nedá držať dlhodobo...
Logicky mám podľa tohto postavený aj tréning 2+1. Dva dni fitko. Tretí deň som nerobil nič, posledný týždeň chodím v tento deň na plaváreň. Odporúčam. Je to lepšie ako iné kardio. Napr behanie kde sa dosť ničia kĺby.
Na záver by som chcel ... možno to vyzerá všetko zložito ale verte mi je to úplne jednoduché a vždy presne viem čo si môžem dať a som spokojný. a to že mám dva dni v týždni takmer bez sachrov ani necítim berem to už ako rutinu.
PS: ak niekto myslí, že som jeden z tých čo majú šťastie a majú dobrý metabolizmus od prírody, uisťujem Vás, že to tak nieje. Sám som mal 98kg a nebol som moc pohladný :D ale vďaka "tejto" stratégii sachrových vĺn som sa dostal celkom do formy. Verím že metabolizmus sa dá ovládať, zrýchliť, spomaliť ako nám to vyhovuje. Pripájam fotky pred a po 4 mesiacoch. Jediný doplnok bol proťák.
PS2: Dúfam, že to niekomu pomôže :)
[img]ht tp://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1386150699_1.jpg[/img]
-odkaz treba spojiť. Nedá sa mi dať celý odkaz do príspevku lebo som tu nový ....
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: čt prosinec 05, 2013 10:06 am Předmět: |
|
|
| PetereteP napsal: | Co zikate na vlny :
1den: 0-50
2den: 0-50
3den: 0-50
4den: 150
5den: 150
6den: 150
7den: 300
Nebo by bylo lepsi si to prohodit a jit 3x50, pak 300 a až pak 3x 150?
Dík |
Nemyslím si, že jsi na úrovni, že by si potřeboval 3x v týdnu sacharidovou nulu....
A souhlasím s příspěvkem výše... Proč chcete vlnit ? Stači jen jíst každé 3 hod a pořádně se hýbat...a dle mého názoru když už tak vlnit
50
100
150
200
300
400
700 _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
kenyxxx1
|
Zaslal: so prosinec 07, 2013 9:35 am Předmět: sacharidové vlny |
|
|
Tak když už někdo změní stravu a hybe se tak po nějaké době se mu to zastaví ale to víš přece i sám nebo ne ? Tak proto sacharidove vlny ať je změna. Jinak jsem trochu nepochopil rozepsání tvých vln :
50
100
150
200
300
400
700 proč 700 kde si k tomu došel ?
Sacharidové vlny se počítají krát 5 podle toho kolik máš kilo. Takže takže podle 700 by borec měl mít 350kg své váhy aby vrchol měl 700
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: so prosinec 07, 2013 9:37 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
finte
|
Zaslal: so prosinec 07, 2013 10:37 am Předmět: |
|
|
To jsou zase vlny...boha jeho...
Kdyz uz tak 150-150-150-50-50-50-300 mel bys mit low carb high carb a no carb days..nebo si dejtr treba 50-150-300-100-200-250-350 atd nebo nejakou tskovou variantu kde jsou maximálni rozdíly muzes mit vic tech 50 zalezi na tobe jedtli jsou opravdu nutne....ale at to telo aspoň trochu sokujes... s ne tafy tady po poprcanych 50 nahoru. .
|
|
| nahoru |
|
 |
kenyxxx1
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|