Rýžovar

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rýžovar  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Rýžovar
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
quangthang

PříspěvekZaslal: so listopad 30, 2013 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
A to tam clovek musi dat vodu podle nejakyho svyho casem overenyho odhadu ? Navic s ohledem na druh ryze ?
Aby se jako vyvarila tak nejak v dobe kdy je ryze hotova ?
Nebo to funguje nejak uplne jinak ?

Hladina vody by měla být tak palec nad rýží. Napoprvé se to většinou nepovede, rýže je buď rozvařená nebo naopak příliš suchá, ale po nějaký době už to nebude problém. Voda se odpaří a rýžovar se přepne do režimu, kdy tu rýži udržuje v teple. (Platí pro jasmínovou rýži.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Darkkiller

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím, prave jsem zjistil, ze jasmínová ryze ma GI kolem stovky (někde píší dokonce 109). Věděl jsem, ze ma hodne, ale ne tolik ....a ja zrovna na ni ujizdim, ted v objemu padne klidne i 5 kg pytel za tyden. Z toho důvodu ji chci dávat asi jen po tréninku a jinak jet napr Basmati nebo hnědou ryzi. Mate někdo zkušenosti, jak ji uvařit v ryzovaru? Tu hnědou jsem zkoušel a myslim, ze i Basmati a oboje se vždy pripalilo... Nepomůže dat do hrnce treba trochu oleje?
CowsGiveUsMilk

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:
Zdravím, prave jsem zjistil, ze jasmínová ryze ma GI kolem stovky (někde píší dokonce 109). Věděl jsem, ze ma hodne, ale ne tolik ....a ja zrovna na ni ujizdim, ted v objemu padne klidne i 5 kg pytel za tyden. Z toho důvodu ji chci dávat asi jen po tréninku a jinak jet napr Basmati nebo hnědou ryzi. Mate někdo zkušenosti, jak ji uvařit v ryzovaru? Tu hnědou jsem zkoušel a myslim, ze i Basmati a oboje se vždy pripalilo... Nepomůže dat do hrnce treba trochu oleje?

Si delas kozy ne? 5kg pytel za tyden snad nesezere ani kun...?!
Riku

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

714g rýže denně
Darkkiller

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možna jsem to přehnal, bude to tak 9-10 dni (proste snim ji dost, 500g denne určitě), ale nereste kolik ryze sní kun nebo ja, ale radši mi poraďte, jak si udělat tu hnědou ryzi v tom hrnci sakra !
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:
Možna jsem to přehnal, bude to tak 9-10 dni (proste snim ji dost, 500g denne určitě), ale nereste kolik ryze sní kun nebo ja, ale radši mi poraďte, jak si udělat tu hnědou ryzi v tom hrnci sakra !

klasicky ji neuděláš v rýžovaru ale je na to finta
Darkkiller

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak říkej Mates, prece me nenechas jist denne 500g ryze s GI 109 !
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:

Natural se vaří klidně i 25-30 minut (záleží kus od kusu), takže co z toho vyplývá, když není uvařená stejně rychle jako jasmínovka? Dáme více vodyyyy.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Darkkiller napsal:

Natural se vaří klidně i 25-30 minut (záleží kus od kusu), takže co z toho vyplývá, když není uvařená stejně rychle jako jasmínovka? Dáme více vodyyyy.

kdo neni líný tak nato příjde . a eSko na to zkoro přišel ale ja to řesím trosku jinak,
normálně dam cca 200 gram hnědaka a vodu palec nahoru cca rýže se dělá a za 20 min neni voda a tam zaseahuji já vemu jeden salek vody s trošky mořske soli a zamícham a nechamá dojít dalších cca 15 min a , rýže je hotova a luxusní .
Ale pozor nemusi to platit u vše ryžovaru každy má jiny vahovy spínani , musíš si najit přesný čas kdy to dolík a zamíchat jinak přípalíš nebo nedovaříš .

jak se budu nudit možná udělam kratky video ,

Jinak dělám hnědou pořad v parních hrncích s hovězinou , cca 45 min a maso a rýže je
luxus .
Darkkiller

PříspěvekZaslal: po prosinec 02, 2013 5:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, díky Mates :)!

Esko: Přidat vic vody na zacatku jsem už zkoušel, ale nepomohlo to. Stejne dík ale
Frozz.

PříspěvekZaslal: po únor 17, 2014 8:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar.

Plánuju si koupit nějaký rýžovar, ceny se pohybují kolem 400-2500Kč, já jsem ochotný za něj dát max kolem 1000Kč, nechci žádný šunt se špatným přilnavým povrchem či nějaký, který dělá bordel.

Máte někdo nějaký tip? Nejradši mám jasmínku a kulatozrnnou a jedině lehce rozvařenou, lepkavější, kašovitější, dá se taková konzistence v rýžovaru udělat pouze tím, že přidám více vody, než je doporučeno?
Chadzi

PříspěvekZaslal: po únor 17, 2014 9:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tip přesně nemám, ale vyber si nějaký kde se víko zajišťuje... když se to jen přiklápí, tak to pak většinou prská kolem.
jachym

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 5:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jaký má u rýžovarů význam to udržování teplé rýže? Přijde mi absurdní že to třeba několik hodin drží teplý, přitom žere proud a dá se to ohřát za pár sekund v mikrovlnce nebo půl minuty normálně...
kaplii

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tam jde spíš o to, že tam hodíš rýži a vodu a můžeš přijít kdy chceš. Taky nemám čas furt být v kuchyni, tak to někdy zapnu a přijdu třeba za 45 minut a nemusím to ohřívat. Samozřejmě je hovadina to tam nechat 2+hodin se udržovat.
jachym

PříspěvekZaslal: st únor 19, 2014 4:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no i 45 minut... to bys nepočkal 30s na ohřátí?...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rýžovar Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: