Dandík - gaining weight

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dandík - gaining weight  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Dandík - gaining weight
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dandík

PříspěvekZaslal: út prosinec 03, 2013 2:06 am    Předmět: Dandík - gaining weight Odpovědět s citátem

Zdravím všechny čtenáře a moderátory na Ronnie.cz,

dlouho jsem se odhodlával si zde založit tréninkový log. Mám už jeden na jiné stránce, ale tam je to celkem mrtvé, co se fóra týče a byť log považuji za věc hlavně pro přehled o svém progresu, tak mi vůbec nevadí, když o všem se mnou ostatní diskutují, poradí mi, pochválí mě, nebo mě i negativně zkritizují. To všechno k tomu patří. Hrozně rád si takové logy vedu, protože rád píšu.

Něco o mě:

Jmenuju se Dan, je mi 24, pocházím z Teplic, mám 172cm/90kg. Momentálně dokončuji VŠE v Praze, kde i chodím cvičit. Cvičit jsem začal někdy kolem 15-ti, ale vážněji jsem to začal brát až na vysoký. Vždycky mě hrozně fascinovaly velký svaly, žilnatost, tvrdost. Jsem tedy spíš do kulturistiky, ale hrozně rád se zajdu podívat na teplického Strongestmana, nebo se podívám ne demonstraci extrémní síly nějakého powerliftera na youtube apod. Nicméně hlavně obdivuji týpky jako Ronnie Coleman, Jay Cutler a další. Jinak mě baví nějaký počítačový hry, dříve jsem hrál poker a dělal i nějaký sporty. Nyní je to ale jen škola/práce/posilovna.

Co se týče cvičení:

Chodím do Olympia Fitness v Praze, kde je to megasuper a každý trénink si tam užívám. Super prostředí, atmosféra i lidi. Tréninkové systémy už jsem vyzkoušel snad všechny, přes nějakého beara a 5x5 až po klasický split. Více než split mi vyhovují spíše ty fullbody rutiny, protože nemám moc rád izolovaný cviky a taky rád procvičím svaly vícekrát týdně. Rád dělám bench, shyby, kliky na bradlech, dřepy, mrtvoly, a vůbec cviky s jednoručkama a velkou tyčí. Případně ještě nějaké kladivové stroje, kterých je v Olympii hodně. Ale na pec deck mě jen tak někdo nedostane

Momentálně se zase pokouším vážněji začít cvičit po delší době, asi roce, protože nebyly peníze na jídlo a bez pořádného nasazení mě to nebavilo. Chodil jsem se udržovat, ale bez nějaké motivace a elánu. Začal jsem už asi před dvěma měsíci, ale komplikovalo se mi to nějakými nachlazeními a dalšími problémy. Doufám, že tyhle ptákoviny už jsou za mnou a budu to moct pořádně rozjet

Cíl:

Přes to, že cvičím už docela dlouho, jsem se ještě nikdy nepokusil o dietu a vyrýsování. Vlastně jednou, ale to moc nedopadlo, protože jsem o tom moc nevěděl a po pár dnech, kdy jsem měl snížený příjem jídla jsem toho nechal kvůli hladu Teď se o to určitě pokoušet nebudu, hlavně kvůli škole, na kterou potřebuju maximum energie, ale taky protože není moc co rýsovat

Můj plán je tedy do konce června se pokusit nabrat co nejvíce svalové hmoty a pak se přes léto pokusit o nějakou dietku a podívat se, co pod tou vrstvou polevy vlastně mám. Jinak závodní ambice nemám, dělám to jen pro sebe, protože mě to baví a naplňuje

Trénink:

Nyní jedu zaváděcí tréninkový rozpis, který jsem si sám vymyslel Nechtěl jsem chodit ze začátku mockrát do posilovny, dělat split, ale zase jsem chtěl svaly procvičit dvakrát týdně. Tak jsem vymyslel ABC trénink. A=hrudník,záda, břicho. B=nohy,ramena. C=fullbody. Tímto stylem procvičím krásně všechny svalové skupiny dvakrát týdně. Obecně jedu více sérií a relativně těžší váhy a komplexní cviky.

A: bench, shyby, kliky na bradlech, přítahy jednoručky, břicho
B: dřep, zákopy, výpony, tlaky jednoruček na ramena, upažování, přítahy v předklonu k hrudníku
C: mrtvý tah, tlaky jednoruček na hrudník, legpress, francouz, military press, břicho

Ještě nějaké maximálky nebo spíše váhy, kde se tak pohybuju:

Bench - 100kg
Dřep a mrtvý tah - mám blbý spodní záda po incidentu asi před rokem, kdy mi tam totálně křuplo, takže oba cviky jezdím nyní kolem 100kg max. Jinak v těchto cvicích jsem kvůli špatnému core nikdy nevynikal. Tlaková síla byla vždycky moje relativně lepší, než tahová. 45kg jednoručky na prsa nebyl problém, ale přes 140kg na tah jsem se nikdy nedostal.

Jídelák:

O jídle snad už něco vím, ale horší je samozřejmě to dodržovat. Navíc mi to komplikují naši, kteří tomu nejsou zrovna nakloněni a když přijedu domů na víkend, tak to mám docela těžký, abych se stravoval tak, jak chci Věty jako: nebudeš mít děti nebo to chceš mít jako melouny v podpaždí? (záda) a tak dále neberou konce. A přitom jsou docela liberální, ale tohle jim prostě nějak nesedí. No jo, ale většinu času bydlím v Praze a tady to je moje věc

Momentálně se snažím najet na nějaký ten jídelníček a zvykám tělo na vyšší přísun živin. Futruju něco kolem 150g bílkovin a 400g sachrů. Neomezuju se na rýži a těstoviny, ale často jím i brambory, kus kus, tortily, noky, luštěniny a další. Bílkoviny pak hlavně maso, vejce, mléčný výrobky, šunka a proteiňáky. Jím 5x denně, případně 6x, když mám trénink:

1) 150g vločky s mlíkem, odměrka proteinu (ten ale musím ještě pořídit)
2) 200g masa, příloha (tak aby to vyšlo 90-110g sachrů)
3) pečivo (vícezrnné) se sýrem a šunkou, popř. opět vločky
4) 100g gaineru po tréninku
5) viz. 2
6) tvaroh

Koketuju s myšlenkou začít si vařit na celý den do krabiček, ale do toho se mi moc nechce zatím

Suplementace:

Zatím se držím jen osvědčeného základu. Protein, gainer, kreatin. Myslím, že víc nepotřebuju nyní.

To je asi všechno na začátek. Zítra mě čekají nohy a ramena a v lednici mám připraveno 500g vepřové panenky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dandík

PříspěvekZaslal: út prosinec 03, 2013 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska trochu mimo plán, tedy co se týče jídla. Měly být dva stejky z panenky, ale zapomněl jsem, že večer jdeme s přítelkou na tataráka. Řeknu vám, že už mi to ani moc nejede. Maso je jako super, ale ty mastný topinky. Je mi z toho akorát blbě. Už nejsem zvyklý na takovýdle prasárny Takže sachrů dneska trochu míň, protože topinek jsem měl málo a ani to není moc dobrý zdroj že

Trénink podle plánu:

1) dřepy byly obsazený, takže rozcvička na zakopávání, 4 sérky, pyramida váha
2) dřep - 3 sérky rozcvička (20,40,60), 3 pracovní (80,90,100). Docela spokojenost. Na stovce 7 pěkných opáček, takže zlepšení od minula 4 opakování. Bohužel zase cítím oblast spodních zad. A ne zrovna příjemně.
3) 2 cviky na lýtka po 2 sériích
4) tlaky na ramena jednoručky - 1 warmup, 4 pracovní, poslední 30kg
5) rozpažky - 3 sérky
6) přítahy velký činky na zadní hlavu ramen

Dobrý trénink, byl jsem docela unaven po něm. Už to není, co to bývalo. Ale vážně mě rozčilují ty vzpřimovače, asi kvůli tomu vyřadím mrtvolu, protože to se nedá
dandík

PříspěvekZaslal: st prosinec 04, 2013 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska se projevila moje malá porucha příjmu potravy opět. Jde o to, že když mám v nějaký den něco, co mě stresuje, tak nedokážu pořádně jíst, spíš nedokážu jíst skoro vůbec, dokud nemám onu situaci za sebou. Dneska jsem měl zkoušku z angličtiny a byl jsem z toho nervózní, protože jsem to chtěl docela dát. Takže jsem do sebe nasoukal nějakej ten chleba a šunku, sýr. A jak je mým dobrým zvykem, tak po skončení stresové situace jdu vyplenit nějaký fast food. Dneska padla volba na kfc Už když jsem říkal co chci, tak jsem se styděl, že už tam zase žeru. Se toho snad nikdy nezbavím. I když poslední dobou už tam nechodím častěji, než jednou za 14 dní. Ale štve mě to, chtěl bych se toho zbavit úplně. Není to k ničemu dobrý, stojí to plno peněz, je toho málo a má to šíleně malej GI, takže o když si dám to největší, co tam mají, tak mám za chvíli zas hlad. Samozřejmě je to nezdravý. Bohužel mi to ale docela chutná, proto tam pořád lezu

Aspoň nějaká kompenzace k večeři v podobě šunkafleků. To možná taky nezní úplně nejlíp, ale v naší fitness podobě to jde. Našel jsem v krámě to nejkvalitnější uzený, co tam měli a děláme to z toho. Nakonec jsou to vlastně jen těstoviny s vepřovou kýtou. A to je fajn

Trénink dnes nic. Zítra bude fullbody. Mám tam mrtvoly, ale jelikož jsem včera večer po dřepech si nebyl skoro schopen zavázat boty, tak to ještě přehodnotím.
dandík

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Včera perfektní fullbody. Dávali jsme T-osu s oporou hrudníku, tlaky jednoruček na hrudník rovně, stahování horní kladky na úzko těžce, výpady a pak tři stroje na ramena, biceps a triceps. Nakonec ještě 3 sérky břicha.

Síla se mi pomalu vrací, jednoručky jsem dával 85lbs, což je těsně pod 40kg, a nebylo to zas tak těžký. Myslím, že 8 opakování pěknou formou padlo. Takže v tomto směru spokojenost. Bohužel můj hrudník tomu neodpovídá. Brzo přidám aktuálku, ať vidíte, co myslím

Váha zatím +- 91kg. Jídlo dobrý. Jsem zvědav o víkendu, až zase budu doma vysvětlovat, proč tolik jím

Rychle na stránku:

Přejdi na: