Jezis to psal zase nejakej inteligent ten clanek o tech vitaminech. Samozrejme ze vetsina z nas ma deficity vitaminu a mineralu a to obrovsky nehlede na to ze ten kdo cvici pali nekolikanasobne vyssi davky nez beznej necvici clovek. A jenom idiot muze napsat ze z bezne ceske stravy neni mozny mit deficity. Podle toho jak si ja predstavuju beznou ceskou stravu tam chybi uplne vse staci se jen zamyslet a ukazat si to v duchu na prikladu horciku, kterej vsichni vime v cem je a zjistime ze beznej ceskej clovek nesni nic v cem horcik je.
_________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
- moje stávající suplementace je malta, céčko a mulťáj (vše s ohledem na cenu-měsíčně za to nedám přes 200kč -ty vitamíny sponzoruje máma- prodává v lékárně)
ale. POTŘEBUJU KLOUBNÍ VÝŽIVU, kterou už mi ochotna platit není, proto prosím o tip.. fakt nemám 600kč na měsíc jen na kloub. výživu.... klidně do pm
Nejlevnější pro tebe bude jíst věci s kolagenem. Tj. sulc, chrupavky, ... . Já bych to sice nesežral, ale pokud na to máš žaludek, je to prakticky zadara.
MM-1 napsal:
Jezis to psal zase nejakej inteligent ten clanek o tech vitaminech. Samozrejme ze vetsina z nas ma deficity vitaminu a mineralu a to obrovsky nehlede na to ze ten kdo cvici pali nekolikanasobne vyssi davky nez beznej necvici clovek. A jenom idiot muze napsat ze z bezne ceske stravy neni mozny mit deficity. Podle toho jak si ja predstavuju beznou ceskou stravu tam chybi uplne vse staci se jen zamyslet a ukazat si to v duchu na prikladu horciku, kterej vsichni vime v cem je a zjistime ze beznej ceskej clovek nesni nic v cem horcik je.
Ne že bych ti nevěřil, ale nevěřím :-). Dokud mi neuvedeš odkaz na důvěryhodnout studii dokazující opak. Netvrdím že některé minerály/vitamíny určité části populace nechybí. U určité části populace by suplementace určitých vitamínů/, minerálů prospěla (pokud vědí co jim chybí). Ale pro normálního člověka je to obecně vyhazování peněz.
Teď cílím hlavně na multivitamíny a multiminerály. Jestliže si někdo řekne "mám křeče, chci magnesium" či "mám specifické problémy, dám si B komplex", je to plně v pořádku. Ale říct si "jdu dvakrát týdně do posilovny, potřebuji multivitamín a multiminerál" je podle mě kapku ujeté. Já osobně raději utratím peníze jinde.
Zdarec od koho kupujete kvalitní hydrolyzovaný kolagen za dobrou cenu ?
_________________ Já tělo šokuju tím, že nechám trénink nezměněný třeba rok. Tělo užuž očekává změnu a ono nic. Tím ho úplně vyšokuju :-) (daymoon)
"Klíčem ke štěstí je zvedat těžké věci nad hlavu!" - Jon Engum
Mablung: To jsme se asi blbe pochopili nebo jsem reagoval já na něco trochu jinýho. Samozřejmě souhlasím s tím, že první by si měl člověk nějakým způsobem změřit deficity ( krev, vlasová analýza) a pak dodávat co mu chybí a samozřejmě je lepší všechno dodávat zvlášť, protože například sodík se bije s draslíkem, měd se zinkem atd. takže využitelnost je samozřejmě lepší při užívání zvlášť a v dobu, kdy se daný vitamín nebo minerál užívat má.
_________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
Mablung netusim jak moc se o tuhle problematiku zajímáš, ale podle toho co tu pises asi moc ne? Z ceho si myslis, ze prameni většina problemu se zdravotnim stavem lidi v dnesni době? Pripada me to jako ze beres slova vitaminy a minerály jen jako takove prazdne fraze a ve skutecnosti na nich ani moc nezalezi ze? Podivej se kolik mcg,mg nebo gramu všech vitaminu a mineralu potřebuje denne lidske telo a pak se podivej na stravu vetsiny lidi. S postupem casu jsou ve vetsim a vetsim deficitu a to jen diky spatne strave. Pak k tomu připočítej prostředí které kolem nas je. Kolik sracek utoci každý den na nase tela a jak z nej doslova vysavaji minerály a vitaminy. V dnesni době je v deficitu důležitých mineralu a vitaminu většina lidi... Jestli si myslis, ze třeba deficit magnesia zpusobuje jen krece nebo ze se muze projevovat jen timhle zpusobem, tak je na case si aspoň na YT kde je plno perfektních videi nastudovat jakou ma ulohu v tele. Nebo třeba takovy jod o kterem si mozna jen slysel, ze je v morskych produktech a ze ma něco se stitnou zlazou. No když si o tom něco zjistis, proc třeba japonci kteří konzumuji denne cca přes 12mg jodu mají nejnizsi pocty rakoviny prsu, prostaty a proc u muzu a zen s touhle rakovinou jod defakto není. Ze je jod jeden z nejdulezitejsich prvku v tele a to jsem zde uvedl jen 2 priklady, tak mozna zmenis názor.. Jako priklad paradni info o jodu a magnesiu..
Naposledy upravil yura dne st prosinec 18, 2013 11:23 am, celkově upraveno 1 krát
Mablung netusim jak moc se o tuhle problematiku zajímáš, ale podle toho co tu pises asi moc ne?
...
Nebudu se s tebou hádat o významu živin pro tělo. Fluroidizace past, či dnes už neexistující křivice, jasně vypovídají o důležitosti správné výživy. To co se mi nelíbí je móda do sebe nacpat multivitamíny a multiminerály, aniž by člověk věděl zda je potřebuje či ne. Vůbec nemám nic proti tomu když si někdo na základě racionálních podkladů určí co mu chybí a to dlabe. Případně si může říct, makám jak Draper celý týden, tak budu asi potřebovat více. Ale mimozemšťanů je v populaci málo. Většina dá sportu pár hodin týdně, což až tak zvýšenou potřebu nevyvolá.
Samozřejmě, o výživě toho tolik nevím. Jestli mi dáš link na nezávislý průzkum který dokazuje prospěšnost multivitamínů a multiminerálů, tak budu jen rád že se zase poučím. Do té doby budu věřit tělu že se dokáže velice dobře vypořádat s tím co dostává (až na nemoci či velké nedostatky)
p.s. Můj učitel angličtiny mi kdysi říkal že viděl pořad o škodlivosti multiminerálů. Dokazovali tam že se usazují v těle. Neví někdo o co se jedná? Předpokládám že to je blbost, ale zeptat se můžu.
Mablung netusim jak moc se o tuhle problematiku zajímáš, ale podle toho co tu pises asi moc ne?
...
Nebudu se s tebou hádat o významu živin pro tělo. Fluroidizace past, či dnes už neexistující křivice, jasně vypovídají o důležitosti správné výživy. To co se mi nelíbí je móda do sebe nacpat multivitamíny a multiminerály, aniž by člověk věděl zda je potřebuje či ne. Vůbec nemám nic proti tomu když si někdo na základě racionálních podkladů určí co mu chybí a to dlabe. Případně si může říct, makám jak Draper celý týden, tak budu asi potřebovat více. Ale mimozemšťanů je v populaci málo. Většina dá sportu pár hodin týdně, což až tak zvýšenou potřebu nevyvolá.
Samozřejmě, o výživě toho tolik nevím. Jestli mi dáš link na nezávislý průzkum který dokazuje prospěšnost multivitamínů a multiminerálů, tak budu jen rád že se zase poučím. Do té doby budu věřit tělu že se dokáže velice dobře vypořádat s tím co dostává (až na nemoci či velké nedostatky)
p.s. Můj učitel angličtiny mi kdysi říkal že viděl pořad o škodlivosti multiminerálů. Dokazovali tam že se usazují v těle. Neví někdo o co se jedná? Předpokládám že to je blbost, ale zeptat se můžu.
Cetl jsi co jsem psal? Nejvetsi deficity mají obezni neaktivni lidi co kouri, chlastaji, zerou samej lepek, laktózu, rychle cukry, kofein a jsou pod stresem. To je nejohrozenejsi sorta lidi. Ne sportovec, kterej se stravuje relativne zdrave... Pises ze se s deficitem telo vyrovna az na nemoci? Heh a proc ty nemoci asi vznikaji? Nerikam, ze jen diky znacnemu deficitu nejakych prvku, ale ty vedou ke snizeni imunity, k nachylnosti chyceni nejakeho bordelu a je to proste snehova koule. A pak nezapomen jit za doktorem, kterej ti napise prasky za který ma peníze na symptom skutečného problemu, kterej se s casem bude zajiste zhoršovat...
"Samozřejmě, o výživě toho tolik nevím. Jestli mi dáš link na nezávislý průzkum který dokazuje prospěšnost multivitamínů a multiminerál"
To ma byt ftip? Jinak usazuje se do tkani třeba vapnik, kterého ma vetsine nadbytek, ale protože maji nedostatek magnesia které s vitD vychytava ten vapnik a zabudovava kam ma (zuby,kosti) zacinaji zdravotni problémy..
Cetl jsi co jsem psal? Nejvetsi deficity mají obezni neaktivni lidi co kouri, chlastaji, zerou samej lepek, laktózu, rychle cukry, kofein a jsou pod stresem. To je nejohrozenejsi sorta lidi. Ne sportovec, kterej se stravuje relativne zdrave... Pises ze se s deficitem telo vyrovnat az na nemoci? A proc ty nemoci ale asi vznikaji?
"Samozřejmě, o výživě toho tolik nevím. Jestli mi dáš link na nezávislý průzkum který dokazuje prospěšnost multivitamínů a multiminerál"
To ma byt ftip? Jinak usazuje se do tkani třeba vapnik, kterého ma vetsine nadbytek, ale protože maji nedostatek magnesia které s vitD vychytava ten vapnik a zabudovava kam ma (zuby,kosti) zacinaji zdravotni problémy..
Chvalme boha, aleluja . Promiň, ale zníš jako správný nadšenec.
Nemoci vznikají z různých důvodů. Některé jsou virové, jiné bakteriální, další jsou psychosomatické, ...
Prdel si nedělám a dokud neuvidím průzkum který mě přesvědčí, budu věřit tomu co mi napovídá můj rozum. Znovu říkám. Jestliže jsi přesvědčen o důležitosti preventivního používání multivitamínů a minerálů, určitě to máš podložné studiemi. Sem s nimi, rád si je přečtu. Jestliže dohodíš studii (nezávislou), že 30 % české populace má problémy s hořčíkem a 5 % akutní nedostatek, ok, bude to dobrý argument proč používat hořčík. Ale ne multiminerál.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru