Zdar lidi,
je mi 18, cvičím asi tři roky. Dva a půl roku "brosplity" bez valných výsledků, než jsem se začal zajímat o výkonnost. Můj cíl je stát se hlavně dobrý ve velké trojce. V silovém tréninku nejsem úplně začátečník, několik měsíců jsem používal program podobný Starting Strength.
Dřep, mrtvý tah, benchpress, tlak nad hlavu, kliky na bradlech se závažím, horizontální tah a přítahy podhmatem se závažím. Po téhle době se na těle začaly ukazovat rozdíly mezi partiemi, některé hodně zesílily, některé zaostávají:
Silné partie:
Spodní a střední záda, přední a střední delty, stehna, horní trapézy, vnitřní rotátory ramen
Středně silné partie:
Biceps, triceps, lýtka, hrudník, předloktí a úchop, povrchové břišní svalstvo
Slabé partie:
Vnitřní břišní stěna, hýždě, hamstringy, horní část zad, zadní část ramen, vnější rotátory ramen
Aktuální maximálky ve velké trojce:
MT 122,5kg Dřep 115kg Bench 85kg
Vizuální část mé postavy mě prakticky vůbec nezajímá. Protože jsem se rozhodl pro velkou trojku a trojboj, budu se teď v tréninku soustředit výhradně na tyto 3 cviky a jejich zlepšení.
Trénink s čínkami budu cvičit 3x týdně (3x MT, 3x dřep, 3x bench) + asistence, o volných dnech kardio pro zlepšení kondice.
Trénink jsem si rozdělil do následujících etap:
1)
1-4 týdny
-přeučení techniky na absolutně perfektní s cca 50% maximálek
-zaměření na slabé partie
-zvýšení kariovaskulární kondice
2)
? týdnů lineární progrese - dokud nebudou práci přebírat dominantní svalové skupiny (nejlíp kdyby už žádné dominantní nebyly :D )
-navyšování vah, nižší opakování,
-zaměření na slabé partie
-zvyšování síly a svalové hmoty
3)
pokročilejší periodizace zameřená převážně na velkou trojku