|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út prosinec 31, 2013 10:23 am Předmět: |
|
|
| jachym napsal: |
Bylo rovněž provedeno několik studií, které také potvrdily, že nutriční a biologická hodnota proteinu se zahřátím nezměnila , ale zároveň prokázaly a to shodně, že se mění využitelnost , tzn. to jak to naše tělo vstřebává. A tady je asi klíč k odpovědi. Při zahřátí může dojít k tomu, že se následně protein hůře vstřebává, pomaleji, a pokud tedy se nestihne vstřebat vše, je část vyloučena.
|
Nerad bych slovíčkařil, protože si napsal pěkný příspěvek, ale jako nutričnímu mi to nedá. Pokud píšeš, že biologická hodnota se zahřatím nezměnila, tak pak nedává smysl tvrzení "mění se využitelnost", jelikož hodnota BV právě určuje využitelnost. Neplést si vstřebatelnost a využitelnost, to jsou dvě odlišné věci.
Stoprocentní vstřebatelnost je velmi dobrý předpoklad také pro vysokou využitelnost, ale ještě nemůžeme říct, že když člověk stráví vše, tak i vše využije k tomu, co by člověk chtěl (v tomto případě stavba svalové hmoty). _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út prosinec 31, 2013 10:25 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Stoprocentní vstřebatelnost je velmi dobrý předpoklad také pro vysokou využitelnost, ale ještě nemůžeme říct, že když člověk stráví vše, tak i vše využije k tomu, co by člověk chtěl (v tomto případě stavba svalové hmoty). | Ale to přece souvisí s řadou dalších věcí, například hormonální podmínky. Myslím, že není třeba do toho rýpat, protože to nepřispěje. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út prosinec 31, 2013 10:32 am Předmět: |
|
|
Nerýpu, rád bych jen zachoval korektnost názvosloví a pojmů, to je důležité, kort když se řeší takto ošemetné téma spolu s pojmy vstřebatelnost, využitelnost a s tím i BV apod. Já myslel, že lidi jsou rádi, když se dozví, jak to doopravdy je, nebo to už jsme na tom tady tak špatně, že všechno se bere jako rýpání? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út prosinec 31, 2013 10:36 am Předmět: |
|
|
Jestli si opravdu upřímně myslíš, že jsi pochopení odpovědi na (také) mou otázku pomohl, tak s tebou nemůžu než nesouhlasit, i když nejsem nutriční :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út prosinec 31, 2013 10:49 am Předmět: |
|
|
Psal, že se tím zabývá a studuje biologii, takže já si myslím, že trochu jo a k těmto pojmům má určitě blízko. Nechme to být. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st leden 01, 2014 5:28 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Psal, že se tím zabývá a studuje biologii, takže já si myslím, že trochu jo a k těmto pojmům má určitě blízko. Nechme to být. |
Ne naopak, máš naprostou pravdu, díky za doplnění a opravu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin.L

|
Zaslal: pá leden 03, 2014 9:14 am Předmět: |
|
|
Jsou nejake novinky na poli tech nejlepsich proteinu panove? Mam malou spotrebu. Rad bych to nejkvalitnejsi na trhu. Takze co nejmin chemie, nejkvalitnejsi suroviny. Cenu neresim.
Tak nejak stridam Reflex, Fitco, MusclePhram a Weider, ale pokud je nejaky badass protejn co prebije vsechny ostatni, rad si necham poradit :)
diky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: pá leden 03, 2014 9:39 am Předmět: |
|
|
| Martin.L napsal: | Jsou nejake novinky na poli tech nejlepsich proteinu panove? Mam malou spotrebu. Rad bych to nejkvalitnejsi na trhu. Takze co nejmin chemie, nejkvalitnejsi suroviny. Cenu neresim.
Tak nejak stridam Reflex, Fitco, MusclePhram a Weider, ale pokud je nejaky badass protejn co prebije vsechny ostatni, rad si necham poradit :)
diky. |
Fitco a Weider? Fitco neznám (mám tušení že je to jedna z novějších CZ firem), Weider už je dávno pasé.
Já bych doporučil: MusclePharm, Cellucor, Reflex, MyoTec, Optimum Nutrition, All Stars _________________ „Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody“
„Nezáleží na tom čím jsi, ale kdo jsi"
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: pá leden 03, 2014 10:15 am Předmět: |
|
|
Ty vogo...ty kupuješ reflex a pak kupuješ fitco?....to mi přijde jako když jednou jedeš do práce v lamborghini a potom narvanou tramvají jestli chápeš.... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: pá leden 03, 2014 10:43 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
vejdy

|
Zaslal: pá leden 03, 2014 3:43 pm Předmět: |
|
|
ten Optimum Nutrition by mohl krapánek zlevnit,přijde mi až příliš drahý na průměrný protein...
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: pá leden 03, 2014 11:14 pm Předmět: |
|
|
On ale není průměrný, on je nadprůměrný, chápeš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: pá leden 03, 2014 11:19 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Ty vogo...ty kupuješ reflex a pak kupuješ fitco?....to mi přijde jako když jednou jedeš do práce v lamborghini a potom narvanou tramvají jestli chápeš.... |
Jsi na omylu příteli s tím Fitcem.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: pá leden 03, 2014 11:37 pm Předmět: |
|
|
A co říkáte na protein Sunwarrior Protein... je to veganský, tak by mohl být kvalitní. Btw znáte někoho, kdo je raw vegan ?
|
|
| nahoru |
|
 |
finte
|
Zaslal: so leden 04, 2014 9:48 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|