PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 516, 517, 518 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
Spam

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Jen by mě zajímal teď názor Spama. Chlape, v čem jso ty tvoje proteiny, které tu protlačuješ (myslím že celkově jsi dost na tu ''ameriku'' a celkově zahraniční) lepší než třeba survival protein?

Jestli reaguješ na tenhle post: Já bych doporučil: MusclePharm, Cellucor, Reflex, MyoTec, Optimum Nutrition, All Stars , tak zde je USA, UK, DE
Nic neprotlačuju, jen říkám svůj názor. MusclePharm mě vyhovuje např. u Combatu jak chutí, tak složením a prostě vším, lepší vícesložkáč pro mě není prostě. Když jsem u toho MP, tak lepší nakopávač jak Assault jsem zatím taky neměl. Nemluvě o jejich Amino1, který jsou pro mě jako fightera taky pecka. Stejně tak mě maximálně vyhovuje Cellucor a jejich COR-PERF., kde najdeš takovej protein s takovýmhle složením a chutí? Stejně tak jako BCAA od Cellucoru, nikdy jsem neměl lepší a to po všech stránkách. O Reflexu netřeba nepsát, stejně tak jako o jeho menším bráchovi MyoTec. All Stars je podle mě pecka, měl jsem od nich výrobky několikrát a max. spokojenost, akorát cenově jsou prostě jinej level.
Tak proto jsem doporučoval tyto produkty...

Naposledy upravil Spam dne so leden 04, 2014 10:18 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bara

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vaclav.p napsal:
Bara :
No, já bych hlavně rozlišoval renomovanější značky jako BSN, Muscletech atd., u kterých bych o souladu obsahu s etiketou prakticky nepochyboval (pokud se nebavíme o nějakém falzifikátu). Jistě, pak jsou značky, u kterých si jisti být podle tebe nemusíme, ty méněznámé.

Ta vyšší cena českejch výrobků je prostě protože nemají takový obrat, jako velké firmy, který si můžou dovolit nižší marži. Říkat že jsou vždycky draží jelikož jsou z kvalitnějších surovin mi přijde uplně mimo.

V čem jsou tedy české značky proveřené? to by prokázaly spíše testy nějaké nezávislé instituce (např. SPZI, nebo mezinárodních orgánu) to co se objeví tedy není nezávislé, jelikož to může být snáze manipulováno (spíše tím nemyslím výsledky rozboru, ale to, že danému rozboru předcházel jiný rozbor s horším výsledkem s tím, že výrobce dostal echo, či že odeslané vzorky byly předem dostatečně proveřené).

V čem jsou český výrobky pod přísnější kontrolou? výroba suplementů je soustavně dozorována? prodávané hotové produkty (tedy i zahraniční) nemohou být podrobeny rozborům v rámci výkonu dozoru?

Přijde mi, že minimálně stejně reklamích keců mají právě český značky, jelikož jsou tady marketingově silnější (obchodní zastoupení cizozemských značek je slabší, ne-li žádné) Jistě, i v popiscích USA produktů jsou taky někdy děsný kecy, takže tady bych to příliš nerozlišoval. Vem si Whey Core, vítěz chuťového testu? bylo to na bannerech, na pixlách a všude možně.. co to bylo za test, kdo ho vyhodnocoval, kdo se ho účastnil? nebyla to náhodou fikce a reklamní žvást? protože podle referencí whey core chutově totálně propadl, a to jak v mym okolí (i u mě) ta i na diskuzních forech.

No konkrétně s tím Whey Core to zřejmě byl marketing,protože já si taky nějak neuvědomuji,že by zde Nutrend podnikl něco jako závody v chuti a vůni.Konkrétně jsem spíš myslel zmiňovaný Speed 80 od Pavla Provázka,který sleduji od zrodu a tam absolutně nepochybuji.Jen vím,že každá šarže má předepsaný množství,které se uchovává pro případ zpětné kontroly kdyby se něco nepovedlo a podvádět tady jde asi blbě.Dováží se v malém a toto tam odpadá,protože výrobce je v tramtárii.Kde je slavnej Champion co jsme všichni brali po kýblech než ho poláci naklonovali a pár šmejdů tady rozšířilo jako zaručeně pravej?Mimochodem,zrovna BSN si ostudu uřízlo,ale to je fuk.Já prostě radím podle vlastních zkušeností a dodám,že nejsem ovlivněn cenou,protože když něco potřebuju pro sebe,vyfasuju a je to.Takže cenu bychom museli porovnat až jako poslední podle prodejek či akcí.Fake byly a budou,ale zase ne u tuzemských výrobků,takže další důvod proč zůstat doma.Je hodně věcí,které jsou v zahraničí lepší a výhodnější,ale protein když už,tak teď volím Survival.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč české výrobky? Určitě neřeknu všechny důvody, ale třeba...

...čeští výrobci jsou pod mnohem (!!!) přísnějším dohledem státních orgánů než dovozci zahraničních produktů,

...normy na výrobu (a složení) českých produktů jsou mnohem (!!!) přísnější v ČR než v řadě států EU a ještě více mnohem než v zámoří,

...k vybraným českým výrobců se dá dostat s dotazem na složení, na původ čehokoliv, na důvod čehokoliv a dostane se nám odpovědi,

...vybraní čeští výrobci skvěle reagují na případné výtky ke složení, vlastnostem, etiketám,

...vybraným čeští výrobci mají v poslední době snahu maximálně zprůhledňovat složení, tzn. není potřeba se domnívat, že protein má možná XY procent té či oné složky, ono to je uvedené na etiketě nebo alespoň u nás v shopu,

...řada výrobců čte naše diskuse a reaguje na ně, ať už prostřednictvím třeba mě nebo bez reakce psané, ale mnohdy produkt dle našich reakcí upraví nebo jiný nový navrhnou,

...produkty českých výrobců nepocházejí z rBGH geneticky modifikované mléka,

...čeští výrobci podporují české sportovce mnohem více než zahraniční a tak naše investice do suplementů vrací nám blízkým lidem a sportu v České republice obecně mnohem více,

...a určitě bych přišel na X dalších důvodů, proč je volba českých výrobců z mého pohledu jednoznačně volbou výhodnější.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Loudy

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:

...normy na výrobu (a složení) českých produktů jsou mnohem (!!!) přísnější v ČR než v řadě států EU a ještě více mnohem než v zámoří,

Můžeš mi, prosím, sdělit tady nebo PMkem nějaké ty normy? Díky
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Třeba jen ten nejzákladnější standard s množstvím ve sportovní výživě (a výživě obecně) povolených/nepovolených látek. Kde jsou mimochodem rozdíly i v rámci jednotlivých zemí EU (což mi přijde v rámci EU trhu značně nefér, protože v ČR je v tomhle jedna z nejpřísnějších/nejopatrnějších zemí vůbec).
vaclav.p

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie : předně díky za reakci, nicméně:

- ohledně toho dohledu, tady bych si teda od boku netroufl porovnávat přísnost předpisů v rámci potravinářského práva v rámci EU (nehledě na to, že dle evropských předpisů toho bude jistě už dost unifikováno)

- jak můžou být normy na složení přísnějsí pro český produkty oproti požadavkům na zahraniční - tedy ty, které se dostanou na ČESKÝ trh?

- to že výrobci čtou fora, reagují na připomínky atd. je plus pro ně, nikoli pro mě. Mě zajímá výsledek, tzn. produktová portfolia českých značek tak jak se v současnosti prodávají.

- rBGH je problém, souhlasím, pokud vím tak takto lze vyrábět pouze v USA a ne v Evropě (kdyžtak mě opravte pokud to tak není), takže tento problém by nastal pouze u importu ze států. Tady by se muselo jít výrobce po výrobci, jestli nedeklaruje produkty bez rBGH, tedy tomu, komu by přítomnost rBGH vadila.

Ještě k tomu Survivalu, pokud by se objevil tester, tak by mě to zajímalo, určitě se tomu produktu ani v nejmenším nebráním, vypadá dobře
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vaclav.p napsal:
- ohledně toho dohledu, tady bych si teda od boku netroufl porovnávat přísnost předpisů v rámci potravinářského práva v rámci EU (nehledě na to, že dle evropských předpisů toho bude jistě už dost unifikováno)

V tomhle určitě taky nejsem nejsilnější v bačkorách, ale zběžně, co se ke mě od našich kluků řešících import i od výrobců dostává, nepochybuji o tom, co jsem napsal (a to právě včetně rozdílů v rámci zemí EU a to třeba i sobě velmi geograficky i jinak blízkých). I když abych to opřel o konkrétní fakta, by mi zabralo čas na konkrétní dotazy lidí, co vědí v tomto více.

vaclav.p napsal:
- jak můžou být normy na složení přísnějsí pro český produkty oproti požadavkům na zahraniční - tedy ty, které se dostanou na ČESKÝ trh?

Podívej, kolik je na českém trhu dovozových produktů s obsazem v České republice zakázaných látek. Ono pravidla na povolené látky jsou sice pro "obě strany" (české výrobce i dovozce zahraničních produktů) shodná, ale reálné kontroly státních orgánů jsou dle mých zkušeností neporovnatelně přísnější (i častější) k českým výrobcům. Ti si na trh vědomě uvolnit produkt se zakázanou látkou nedovolí. Dovozci zahraničních produktů na trh produkt se zakázanou látkou, o které klidně i vědí, mnohdy (mnohdy) bez problémů uvedou.

vaclav.p napsal:
- rBGH je problém, souhlasím, pokud vím tak takto lze vyrábět pouze v USA a ne v Evropě (kdyžtak mě opravte pokud to tak není), takže tento problém by nastal pouze u importu ze států. Tady by se muselo jít výrobce po výrobci, jestli nedeklaruje produkty bez rBGH, tedy tomu, komu by přítomnost rBGH vadila.

Ano, dle mého se také jedná jen o import ze zámoří. A na otázky na rBGH někteří zámořští výrobci reagují, byť bez reálné možností naší kontroly, to je jasné.
Bara

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen bych dodal k Ronniemu,že něco vyrobit a nebo dovézt je rozdíl v kontrole.Při výrobě kontrolují jiné orgány (hlavně více a přísněji) než při dovozu.To platí ve všech branžích.proto se leckdo snaží odtud výrobu čehokoliv přesunout jinam a potom dovézt.Dá se tím lecos obejít,ale samozřejmě jen něco.Ono totiž jedním termínem je místo výroby a druhým sídlo výrobce..
madball

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Předpokládám, že všechny americký značky nejsou vyrobený v USA. Pro velký výrobce s velkým odběrem je výhodnější si zařídit výrobu v Evropě. Na Scitecu mám třeba made in EU. Nevím kde a netvrdím, že to třeba není Polsko, na druhou stranu, i kdyby to bylo Polsko, tak to neznamená, že to musí být špatný. Distribuce pro Evropu je napsaná v Maďarsku, takže přepokládám, že výroba bude tam. Nemluvě o tom, že Survival by mě vyšel o nějakých 250kč na kilo dráž. Sice mi možná budete tvrdit, že je kvalitnější, ale já se ptám, poznám to vůbec?
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 10:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K tomu asi jen dodám, že někteří zahraniční výrobci vyrábí zboží i přímo v ČR.
madball

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 11:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tím problém nemám.
Naopak mám problém s tím, že nějaká "nová" společnost na výrobu doplňků může mít větší zkušenosti a vyrábět lepší doplňky, než firmy, který jsou na trhu déle a mají slušnou reputaci.
Naopak spousta prodejců má tendenci protlačovat český produkty, protože na nich mívá lepší marži. Nemluvě o tom, že je spousta pseudoznaček, který se stejně vyrábí v jedné fabrice. Nevím, jak je to zrovna u doplňků stravy, ale vím, jak to funguje v trochu jiným odvětví.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 11:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Nemluvě o tom, že je spousta pseudoznaček, který se stejně vyrábí v jedné fabrice. Nevím, jak je to zrovna u doplňků stravy, ale vím, jak to funguje v trochu jiným odvětví.

Takhle to je asi v každém segmentu, ostatně to je ale podle mého k dobru věci, když se o firmě A ví, že má třeba dobrou tekutou linku, proč nakupovat za XY mega svoji vlastní a nedělat to u nich na základě své receptury. Zadání to splní - kvalitní produkt na základě dobré receptury se surovinami, jaké si zadavatel přeje/dodá - a nic špatného nebo negativního to neznamená. Z toho nakonec pramení i to, co jsem psal výše, že na pár místech v ČR se vyrábí pro zahraniční značky. A také že v zahraničí se vyrábí některé produkty pro značky české.

madball napsal:
Naopak mám problém s tím, že nějaká "nová" společnost na výrobu doplňků může mít větší zkušenosti a vyrábět lepší doplňky, než firmy, který jsou na trhu déle a mají slušnou reputaci.

Přehodil jsem pořadí Tvých textů, protože na tohle vlastně nepřímo odpovídám výše. I nová značka bez zkušeností z výroby, ale s jasnou myšlenkou a vizí, může dosáhnout na základě svého zadání výsledné kvality lepší, než výrobce XY let starý, který si z těch či oněch důvodů použití třeba některých surovin, nějaké technologie nebo nějakého složení nepřeje.

madball napsal:
Naopak spousta prodejců má tendenci protlačovat český produkty, protože na nich mívá lepší marži.

Tohle plošně neplatí. V některých případech to tak je, v některých ne. Těch důvodů proč tlačit tu či onu značku má rozumný prodejce určitě více než jen "zisk v první řadě".
madball

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 11:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:
Tohle plošně neplatí. V některých případech to tak je, v některých ne. Těch důvodů proč tlačit tu či onu značku má rozumný prodejce určitě více než jen "zisk v první řadě".

Tak já takhle reagoval hlavně kvůli tomu protlačování některýho zboží tady na Ronnie. A víceméně souhlasím s tím, co jsi napsal. A navíc mi to může být i jedno, protože tohle protlačovaní má na mě spíš negativní vliv a stejně nakupuju podle ceny, tudíž jinde. Prakticky jsem reagoval úplně zbytečně. :)
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To nezbývá než respektovat.
Martin.L

PříspěvekZaslal: so leden 04, 2014 11:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je nejaky realny duvod se domnivat ze vyrobky made in us,de,uk ... Maji nizsi uroven kontroly nez vyrobky z postkomunistickeho zkorumpovaneho kocourkova?

A btw jak taky muze zafungovat to tlaceni urcitych vyrobku:
Ja si diky teto diskuzi vzpomel na whey core 100 jak jste to tady propagovali a delali slepe testy chuti. Udelali jste z toho humusu super protein. Trochu mam ted strach si ten survival objenat : (

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 516, 517, 518 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: