Zaslal: so leden 04, 2014 8:57 pm Předmět: Etwas Kultur muss sein
S novým rokem a novým zraněním se vydávám založit log. Má všechny atributy být trhákem sledovanosti na Ronnie.cz.
Cíle jsou skromné:
- zažít si pravidelný pohybový režim
- oprášit racionální stravování
- do doby než budu zdravý cvičit cviky kde mě v současné době neomezuje zranění
- nehnat se rychle zpět na původní silová maxima (jako vždy-tohle bude asi problém) a nevyrobit si další zranění.
Omezení:
V současné době nezvednu pravou ruku nad úroveň ramene (ultrazvuk, RTG a MR mám za sebou) a nemůžu tím pádem cvičit celý vršek. Mým osobním maximem z dneška je jedno kompletní opakování (pozitivní fáze cca 10 sekund-tj. maximální rychlost) "tlaků ve stoji" s vlastní rukou s dechberoucí grimasou:o)
Tento problém řeším již více než rok a blížím se s třetím lékařem snad k operativnímu řešení. Kromě artrozy v pravém rameni RTG ukázal cca 1,8 cm útvar pravděpodobně prasklinu v oblasti ramenního kloubu + poslední z doktorů potvrdil problém s rotátory ramene. Takže radost převeliká.
Příští čtvrtek mám schůzku s odborníkem, který "dělá ramena" sportovcům, tak snad bude definitivně jasno "jak z toho ven".
Pracuji ve výzkumu-tj. trénink ani strava nesmí jakkoliv omezovat moji schopnost duševní práce (není ideální usínat únavou nebo být podrážděný nedostatkem kalorií s tím, že místo na řešení výzkumu řeším kdy se zase najím:o)
Začínám zítra. Budu poctivě psát stravu-zpočátku to asi nebude úplně ono. Postupně budu ubírat junk food a přidávat bílkoviny a zeleninu.
Trénink zatím 1+1 - rozepíšu vč. stravy a suplementů až zítra. Taky se poměřím a zvážím, ať je to trochu měřitelné. Většinou reaguji na trénink docela slušně, tak uvidím, co udělá tato "polovičatá" verze:o)
Něco výstižného pro dnešní večer:
Naposledy upravil Deadlift dne so leden 04, 2014 9:11 pm, celkově upraveno 1 krát
log by som rád čítaval, ale, úprimne, či neostane len u úvodných dvoch-troch zápisoch ako zvyčajne ?
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
To nemohu vyloučit-týdně nacestuji přes 1000 km a některé dny končím v práci po půlnoci (pozitiva soukromé firmy - jediná výhoda je snad jen ta, že ji spoluvlastním:o). Prostě priority jsou jiné než v 18ti. Neživím jen sebe a neživí mě cvičení.
Budu se snažit to vše sesynchronizovat tak, abych nejen pracoval, ale i aktivně odpočíval (tedy v mém případě cvičil).
To jsem zvědav jak tentokrát dojdeš daleko starej parde Já když jsem ti naposled psal,měl jsem na té fotce myslím 110 kg a dnes váha ukázala 127 kg asi falešnej vzduch,tak se pomalu budu snažit držet tebe a vyhnat to ven.Tak se drž a makej hodně stěstí
tohle mě vždycky strašně baví. Zrovna minulý týden jsem se bavil na tréninku s chlapíkem a povídal:
no jo, když ty máš na to cvičení čas, já najedu i 300 km denně, to jsem z toho auta tak rozlámanej, že ani nemůžu jít cvičit.
Strašný tohleto. Běžně jsem dával i 3500 km v práci a dalších i 1500 km doma přes víkend a čas na trénink se vždycky našel. No jo, jak se říká, kdo chce výmluvu si vždycky najde.
Každopádně co jsem za poslední dobu u tebe v tréninkach viděl, to už by se asi vyplatilo se rovnou na nějakej log vysrat ne?
Takže tys najel ročně cca 250000 km? Nejsem taxikář:o) To bys měl 700 km denně což je cca 7-8 hodin jen v autě. Kdy pak odvedeš svých min. 8,5 hodiny denně práce? to by byl Tvůj běžný den někde kolem 18 ti hodin s nějakou pauzou? Pokud "jen" jezdíš, je to něco jiného-to pak nemůžeš hodnotit nic dalšího.
Nemám potřebu se obhajovat.
Ale jen pro ilustraci - program např. na příští pondělí.
Vstanu v 3:00 a vyjedu 360 km do práce. Před sedmou budu na místě. V laboratoři tak do šesté. Pak papíry tak do desáté, jedenácté. tj. 19 hodin na nohách s tím, že další den si přispím do pěti a budu dělat tak dlouho, abych mohl být ve středu zpět v ČR s rodinou...ale jak ty říkáš, čas se dá vždy najít. V mém případě mezi desátou večer a pátou ranní.
Nehodnoť prosím podle sebe Tome. Netušíš co dělám a kolik tomu věnuji. Čas se zcela jistě najde. Pokud už je-věnuji ho raději rodině než sérii dřepů.
Sám jsem si zvolil-nestěžuji si. Pokud se Ti něco nelíbí-nenutím Tě nic číst. tohle není povinné Tome.
beres se strasne vazne. Na tvych treninkacich neni nic co by se mi nelibilo, jen mi to vsechno prijde jako strasna komedie. Kazdy prispevek pises desne vedecky a ve vetsine pripadu stejne skutek utek,protoze jen dokola omylas jak na nic nemas cas. Tak si nepis log a nemusis si porad stezovat ne? Jednoduchy jak facka.
A ano,poslednich 4,5 roku jsem travil za volantem 9-10 hod denne pri pracovni dobe 13-15 hod den. Nestezuju si,pouze oznamuji.:-) Kilometry si muzes znovu propocitat. :-D
Ale notak-budu tedy psát víc lidově a u každého příspěvku si odplivnu žvýkací tabák, ty:o)
Nestěžuji si-psal jsem to i v příspěvku výše. Chci se jen pokusit skloubit práci s tréninkem s omezením-to jsem ale také psal výše:o)....pliv.
Plivací smajlík je takto :-ú, v případě pořádné westernové nálože takto :-ů . Mimochodem, Deadlifte, jak se stravuješ v takovém časovém presu?
Jedu ráno nalačno. V 7 po dojezdu do práce kafe. V poledne telefonát do pizzerie a pak následně pizza. Večer před usnutím film z pc a během něj cokoliv co najdu.
Takže za mě asi v současnosti nepřichází nějaké hodnocení prášivosti proteinu nějak v úvahu:o) Jakákoliv změna bude vlastně zákonitě změna k lepšímu. neřeším nějaké svalové objemy-spíše dostatek energie v průběhu dne.
Mám doma nějaké pytlíky s proteinem od scitecu-budu na to myslet a tak 2x denně zařadím (tady vidím smysl doplňků-pokud nestačíš doplnit živiny z jídla-tak lepší než nic).
Objevil jsem ječnou instantní kaši-takže to bych viděl na snídani. dnes se podívám v obchodě po nějakých plastových miskách na jídlo a nechám si navařit (jako zamlada:o) jídlo třea tři dny dopředu a odvezu si to s sebou a zamrazím. Pak to vyřeší během pár chvil mikrovlnka co mám v kanclu. Nejhorší je, že nepiju - mám tak litr tekutin denně. S tím bude třeba lehce popracovat.
Jídelníček:
Snídaně: ječné vločky 65 g, caro 0,5 l s 2 dl mléka
svačina: - nic
Oběd: dýňový krém, 150 g hovězí maso, 150 g hranolky nasucho, 2 dl Granini grep
po tréninku: 40 g Reflex instant whey, limetové musli tyčka
večeře: balkánský sýr, rajče, olivový olej, krajíc žitného chleba
večeře 2: cca 75 g hovězího a do 50 g hranolek nasucho
doplňky - pár sérií různých cviků po 20 opakování s lehkou zátěží.
Pohodka. Trochu táhnou kolena-ale to vždy po pauze. To bude dobré.
Je to sice ostuda, ale zvážil jsem se a poměřil pro případný progres:o)
Hmotnost po vánočním obžerství: 117,6 kg
hrudník: 119 cm
stehno: 69 cm
paže: (volně) 39 cm
lýtka: 39 cm
pas: 108 cm
Tuku mám na sobě hromadu a svaly prakticky žádné. Kondice asi nejhorší co si pamatuji.
Alespoň je se od čeho odrazit a bude to jen lepší:o)
tr. systém bude nejspíš 1+2 (tj. nohy 1x za tři dny) s tím, že ve dvou dnech pauzy by bylo fajn se ještě nějak protáhnout a pohýbat.
Přidám na jídle (při dnešním jídeláků bych to dlouho nedal).
Škrtám pečivo kromě žitného. Tímto bych mohl být s poměrně slušným kalorickým příjmem do konce měsíce tak o 5 kilo lehčí.
Zítřejší hmotnost by nalačno mohla padnout pod 116,5 kg
Pořád málo piju. Už jsem skoro na dvou litrech (půl na půl cola light a voda), ale to je oproti mým cvičícím 5 litrům pořád málo. přes zimu by mi stačilo něco mezi 2-3 litry v netréninkový den.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru