|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: čt leden 09, 2014 6:38 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | | kubaz napsal: | s tim jazykem to je slozite, ja sem u manchesteru v anglii a strasne moc lidi si tu stezuje jak tu je samej cech slovak polak a nenauci se anglicky.. ale tak to tu chodi, je treba to vyhledavat, najit si anglicanku, ne cesku, tu muzu mit doma, chodit do hospy s anglanama, ne s cechama
edit : ja se treba zrovna sekl primo v tom co rikate, prace za minimalku clovek se z toho uzivi, ale co dal.. na velkej zivot to neni, tak holt du delat v breznu ridicak na kamion a pokud vite jak to v UK chodi, tak je takovej shortage truck driveru, ze se nezastavite, nastupni platy 12 liber na hodinu, proste je treba se po nejake dobe oklepat a investovat prachy nekam, co vas posune dal, do nejakych kurzu, ridicaku, licenci, atd |
Přesně. Jak jsem pracoval v té masně, tak tam dělali většinou češi, slováci a poláci. Většinou bydleli spolu a stýkali se jenom spolu, takže třeba po 10 letech pobytu neuměli skoro ani slovo anglicky!! I u pohovoru na práci tam byla k dispozici překladatelka
Připadal jsem si jak kdybych pracoval někde tady v ČR . Toho se chci právě ted vyvarovat a najít si práci někde, kde budu v kontaktu hlavně s Irama.
2Kubaz: Řidičák na kamiony mám, ale mám strach z toho opačného řízení. Spíš si zkusím navykonout ze začátku s osobákem a po nějaké době |
Já byl v Anglii rok a za tu dobu jsem česky promluvil 4x. Je to jen na tobě jak si to zařídíš.
Jako kamioňák si tam můžeš vydělat zatraceně hodně, obvzláště pokud pojedeš přesčasy. Na opačné řízení si zvykneš. Chce to jen pár měsíců opičí práce na adaptaci a hlavně na jazyk.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Korny

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 6:41 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | | Korny napsal: | | reegis napsal: | | citace: | | Já bych do zahraničí jel hned,.... |
Zdokonalovat se a postupovat výš můžeš kdekoli, jen to chce trochu ambice a snahy. |
Tak tady si nejsem úplně jistej, když přijede Čech bez praxe do cizí země, tak nemá moc šancí začít jinde než u těchto prací...a já jsem toho názoru, že když do ciziny, tak se zlepšit, zdokonalit, ne udělat skok zpátky. Já jsem se při studiu konečně dostal někam, kde jsem chtěl být a neumím si představit, že bych teď hodil ty 3 roky brigádničení, hledání něčeho stabilního a lítání mezi prací a školou za hlavu a šel začít tam od začátku. Jak píše peetthemaster, být tam vyslán v rámci svojí práce je určitě 8498198x přínosnější :) |
Podívej se. Když jsi spokojený tady, jdeš si za svým a děláš nebo máš plánu dělat to co tě baví, tak to s tebou na 1000% souhlasím. Nemá cenu opouštět to co tě naplnuje.
Já se bavím o většině mladých lidí, kteří nemají žádné závazky a jenom si stěžují jak je to tady všechno nahovno, sedí každý den v hospodě a nadávají na svět.
Máš pravdu v tom, že každý cizinec, který někam vyjede musí počítat s tím, že ze začátku bude dělat podřadnou práci, ale po nějakém čase, kdy si člověk zlepší angličtinu může hledat jinou práci a tam zase potkáš nové lidi a máš nové zkušenosti.
Taky není špatný nápad pro ty kdo mají perfetktní jazyk a odvahu zkusit podnikat v zahraničí po nějaké době (minimální byrokracie, perfektní platební morálka a další) |
to jo...já jen chtěl říct, že jestli někdy vyjedu, tak kvůli zlepšení se, posunutí se někam dál. Ale s tou většinou mladých lidí souhlasím - jenom vidím problém v tom, že právě ti, co nadávají na svět, nemají koule na to se sbalit a něco se svým životem udělat. Kdyby je měli, budou se snažit aspoň tady, možností je hromada. Ale o tom zas někdy příště...
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: čt leden 09, 2014 6:49 pm Předmět: |
|
|
Přespříští pondělí nastupuju na čtyřtýdenní jazykový kurz do Vídně. Je to pro mě vlastně za humny, protože jsem ze znojemska, ale stejně se těším.
Zkusím si zároveň najít práci.
Všem mladým i starším, co odjeli za prací do ciziny přeju hodně zdaru, u nás chcipl pes.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 6:57 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že by nebylo špatné tu pak někdy v období před červenec/srpen založit topic, kde by třeba lidi psali, jestli někam jedou a nebylo by špatné se s někým domluvit, že by se jelo spolu (tim nemyslím skupinově). Přeci jen my lidi od činek si budeme mezi sebou tak nějak rozumět více, než lidi co jim je jedno jestli snídaj či maj na oběď 3x přebalenou bagetu z automatu. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 6:59 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | bych te bil jak kona, ty mas kamion ? supej do prvni autoskoly si zaplatit 20 babek za par hodin lekci v osobaku na druhy strane a cajk ne ? lehky jak facan |
no vidíš..s tou autoškolou mě to ani nenapadlo, tak uvidím jestli to tam vůbec půjde. Auto si tam totiž od nikoho půjčit nemůžu jelikož můžeš řídit jenom auto se kterým máš spjatou svou pojistku.
Tak se třeba někde na cestách potkáme
|
|
| nahoru |
|
 |
Freimen

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:06 pm Předmět: . |
|
|
nesmírně zajímavé téma, určitě budu sledovat, já se přiznám, že souhlasím s tím, co napsal korny, nikdy jsem neměl tu odvahu někam vyrazit to zkusit a začít od manuální práce, vlastně ani zdraví a bylo XY jiných věcí a závazků, ale souhlasím s tím, že to musí být skvělé pr každého jako zkušenost, ale určitě na to člověk musí být trošku dobrodružná povaha.
Ale musím říct, že vy, kteří jste vyrazili, máte opravdu můj obdiv
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:14 pm Předmět: Re: . |
|
|
| Freimen napsal: | | nesmírně zajímavé téma, určitě budu sledovat, já se přiznám, že souhlasím s tím, co napsal korny, nikdy jsem neměl tu odvahu někam vyrazit to zkusit a začít od manuální práce, vlastně ani zdraví a bylo XY jiných věcí a závazků, ale souhlasím s tím, že to musí být skvělé pr každého jako zkušenost, ale určitě na to člověk musí být trošku dobrodružná povaha. |
Nejhorší je to ze začátku po psychické stránce. Když člověk má práci, kde má za šéfa člověka, který nesnáší cizince a dává mu to sežrat, pak je občas těžké udržet nervy a pěsti na uzdě, když víš že tu práci fakt potřebuješ..ale to je jen pár měsíců. Člověk se musí zocelit a tyhle zkušenosti jsou právě k nezaplacení.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:20 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Myslím, že by nebylo špatné tu pak někdy v období před červenec/srpen založit topic, kde by třeba lidi psali, jestli někam jedou a nebylo by špatné se s někým domluvit, že by se jelo spolu (tim nemyslím skupinově). Přeci jen my lidi od činek si budeme mezi sebou tak nějak rozumět více, než lidi co jim je jedno jestli snídaj či maj na oběď 3x přebalenou bagetu z automatu. |
Taky mě napadlo, že až tam budu a zabydlím se tak můžu různě tady podávat informace o dění ve městě. Už ted tam mám spoustu kamarádů, tak se různě poptám jestli nemají volná místa tam kde pracují a kdyby už měl někdo konkrétní zájem opravdu přijet, tak mu můžu s čímkoliv pomoct např: sehnat ubytování, ze začátku pomoct s vyřízením papírů na úřadech, založit účet v bance, seznámit s pár lidma atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:20 pm Předmět: Re: . |
|
|
| reegis napsal: | | Freimen napsal: | | nesmírně zajímavé téma, určitě budu sledovat, já se přiznám, že souhlasím s tím, co napsal korny, nikdy jsem neměl tu odvahu někam vyrazit to zkusit a začít od manuální práce, vlastně ani zdraví a bylo XY jiných věcí a závazků, ale souhlasím s tím, že to musí být skvělé pr každého jako zkušenost, ale určitě na to člověk musí být trošku dobrodružná povaha. |
Nejhorší je to ze začátku po psychické stránce. Když člověk má práci, kde má za šéfa člověka, který nesnáší cizince a dává mu to sežrat, pak je občas těžké udržet nervy a pěsti na uzdě, když víš že tu práci fakt potřebuješ..ale to je jen pár měsíců. Člověk se musí zocelit a tyhle zkušenosti jsou právě k nezaplacení. |
V nejhorším případě to člověk může brát jako jazykový kurz. Ponižující jednání můžete zažít i u našeho zaměstnavatele.
|
|
| nahoru |
|
 |
owar

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:21 pm Předmět: |
|
|
pokud ma nekdo aspon trochu nasetreno a netrva na tom, ze by jel jen hakovat, naopak se chce neco naucit, poznat spoustu zajimavych lidi a byt nejak prospesny, tak at zkusi http://www.mladezvakci.cz/ a konkretne program EU -EVS - Evropska dobrovolna sluzba, ted pod nazvem Erasmus +..neni to asi pro kazdeho, ale je to dalsi varianta jak si zkusit zivot v zahranici.. _________________ cenzurováno..
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:38 pm Předmět: Re: . |
|
|
| mikex2 napsal: | | reegis napsal: | | Freimen napsal: | | nesmírně zajímavé téma, určitě budu sledovat, já se přiznám, že souhlasím s tím, co napsal korny, nikdy jsem neměl tu odvahu někam vyrazit to zkusit a začít od manuální práce, vlastně ani zdraví a bylo XY jiných věcí a závazků, ale souhlasím s tím, že to musí být skvělé pr každého jako zkušenost, ale určitě na to člověk musí být trošku dobrodružná povaha. |
Nejhorší je to ze začátku po psychické stránce. Když člověk má práci, kde má za šéfa člověka, který nesnáší cizince a dává mu to sežrat, pak je občas těžké udržet nervy a pěsti na uzdě, když víš že tu práci fakt potřebuješ..ale to je jen pár měsíců. Člověk se musí zocelit a tyhle zkušenosti jsou právě k nezaplacení. |
V nejhorším případě to člověk může brát jako jazykový kurz. Ponižující jednání můžete zažít i u našeho zaměstnavatele. |
Tak tady souhlasím s reegisem, možná to není ani tak o tom jednání zaměstnavatele, ale spíš bych řekl, že je to mnohem víc náročný v tom, že je tam člověk sám a nemá se o koho opřít...to si umím představit jako hodně těžký a protože jsem zvyklej mít kolem sebe kamarády, tak bych to asi hůř snášel...stačilo, když jsem se 3x stěhoval kvůli fotbalu a později škole mezi školama, intrama a městama někam, kde jsem nikoho neznal...a to jsem byl od domova coby kamenem dohodil. Po čase si člověk zvykne, seznámí se, ale začátek je dost stresující, obzvlášť, když tam je ještě nějaká jazyková bariéra a domů je to 1500km...to si asi nikdo z nás, kdo jsme to nezažili neumí představit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:39 pm Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | | MAST3R napsal: | | Myslím, že by nebylo špatné tu pak někdy v období před červenec/srpen založit topic, kde by třeba lidi psali, jestli někam jedou a nebylo by špatné se s někým domluvit, že by se jelo spolu (tim nemyslím skupinově). Přeci jen my lidi od činek si budeme mezi sebou tak nějak rozumět více, než lidi co jim je jedno jestli snídaj či maj na oběď 3x přebalenou bagetu z automatu. |
Taky mě napadlo, že až tam budu a zabydlím se tak můžu různě tady podávat informace o dění ve městě. Už ted tam mám spoustu kamarádů, tak se různě poptám jestli nemají volná místa tam kde pracují a kdyby už měl někdo konkrétní zájem opravdu přijet, tak mu můžu s čímkoliv pomoct např: sehnat ubytování, ze začátku pomoct s vyřízením papírů na úřadech, založit účet v bance, seznámit s pár lidma atd.
|
myslím, že by to tady spousta lidí uvítala a i ti, co nemají v plánu vycestovat se rádi dozví jak to tam chodí, výbornej nápad
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: čt leden 09, 2014 7:55 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | myslím, že by to tady spousta lidí uvítala a i ti, co nemají v plánu vycestovat se rádi dozví jak to tam chodí, výbornej nápad |
Pak něco vymyslím a třeba někomu pomůžu vycestovat. Vím jak to bylo těžké pro mě než jsem se odhodlal, tak třeba to rozhodování někomu ulehčím.
a jako bonus vám pak můžu postnout fotky škaredých irských žen .
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|