Trenérský kurz - Praha

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trenérský kurz - Praha  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Trenérský kurz - Praha
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Poman

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Ta anatomie mi přijde jako úplný základ. Jak chceš řešit horní nebo dolní zkřížený syndrom, když nevíš, co za to může? Jak chceš vůbec začít cvičit s klientem, když neuděláš diagnózu oslabených a zkrácených svalů? Trenéři dneska trénují hlavně lidi, kteří potřebují zpevnit, srovnat a zbavit bolestí. Tohle bez znalostí anatomie prostě nejde. A jestli se vyhrazuješ proti latině, tak já se opravdu radši naučím m. illiopsoas, než sval bedrokyčlostehenní

Opakuju, škola byla plná skvělých instruktorů. Byl jsem nad míru spokojený, každý nám přednášel jako profík ve svém oboru. Že ten papír dostanou i nějací slaboduší jedinci.. No co už, práci ve fitku na úrovni stejně nemají šanci dostat.

Já teda nechci bejt zlej,ale jako uspěch bych viděl že trener pozná že je NĚCO špatně a u toho bych to tak nechal. A následně ho poslat někam kde tomu rozumí. Rozhodně bych se nepouštěl do nějaký diagnostiky a následný léčby.
kid

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 6:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tsunami napsal:
kid napsal:
Funkční anatomie je základ a je úplně putna jestli třeba tatarsky.

České názvosloví není o nic méně logické než latinské. Kdo se o věc zajímá hlouběji, tak ale k latině stejně dospěje.

Svaly česky už ani neumím, nevidím důvod, když v každé odborné literatuře je to latinsky :) a anglické názvy jsou skoro totožné s latinou, takže tak :)

Občas mám také problém s naskočením českého názvu, nicméně na klienty docela rád mluvím česky, latinu si nechávám, když péruju doktory a fyzioterapeuty.

Jinak souhlasím s Pomanem, že není dobře se do toho fyzioterapeutům příliš montovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nás učili (a můj názor je stejný), že máme človíčka poslat za fyzioterapeutem až když si s ním nevíme rady. Buď má nějaké zranění, které ho ve cvičení omezuje, nebo je po operaci, nebo má akutní bolesti atd.. Kdyby trenéři posílali k fyzioterapeutovi každého klienta s protrakcí hlavy a ramen a hyperkyfózou, tak přijdou o živobytí
kid

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsi-li schopen vyloučit patologickou příčinu...
Riku

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hm, já vyzkoušel už 3 různý fyzioterapeuty v Praze a ani jeden mi nějak nedokázal pomoci, ani to nevypadá že by chtěl.
WildOrchid

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Zkouška začínala testem všeobecných znalostí - anatomie, výživa, trénink, suple a ještě něco. Po zvládnutí se jde dál. Stoupneš si ke kostře, dostaneš svalovou skupinu, v latině popíšeš z jakých svalů se skládá, kde tyto začínají, kde se upínají a jakou mají funkci. Pak praktická zkouška, kde předvedeš, jak danou svalovou skupinu odcvičit se začátečníkem a pokročilým. Pak se tě zkoušející zeptá na něco z výživy. Následuje obhajoba seminární práce. Ta teda nějak neprobíhala, všichni dostali pouze známky pak ti potřepou packou, dají ti licenci do lamina a babáj.

Učení a materiálů je moc a moc. Všechny svaly v latině, všechny funkce, začátky a úpony. Opravdu to nebyla žádná sranda. To ale nic nemění na tom, že člověk s trochou štěstí mohl proplout a když ne napoprvé, tak napodruhé, když ne napodruhé..

a kdyz si to zaplatil (navic), tak opravnou zkousku mel automaticky uznanou, ne?
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

WildOrchid napsal:
Moocha napsal:
Zkouška začínala testem všeobecných znalostí - anatomie, výživa, trénink, suple a ještě něco. Po zvládnutí se jde dál. Stoupneš si ke kostře, dostaneš svalovou skupinu, v latině popíšeš z jakých svalů se skládá, kde tyto začínají, kde se upínají a jakou mají funkci. Pak praktická zkouška, kde předvedeš, jak danou svalovou skupinu odcvičit se začátečníkem a pokročilým. Pak se tě zkoušející zeptá na něco z výživy. Následuje obhajoba seminární práce. Ta teda nějak neprobíhala, všichni dostali pouze známky pak ti potřepou packou, dají ti licenci do lamina a babáj.

Učení a materiálů je moc a moc. Všechny svaly v latině, všechny funkce, začátky a úpony. Opravdu to nebyla žádná sranda. To ale nic nemění na tom, že člověk s trochou štěstí mohl proplout a když ne napoprvé, tak napodruhé, když ne napodruhé..

a kdyz si to zaplatil (navic), tak opravnou zkousku mel automaticky uznanou, ne?

Ne. Opravná se platí, ale jsou na ní stejná kritéria jako na té v prvním termínu.
WildOrchid

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mozna mi neco uniklo, ale videla jsem ihned po dopsani testu jak 500kc na opravnou zkousku zlepsilo znamku o stupen. Mozna dotycne chybel bod nebo dva ze to takhle udelal, ale znovu to proste psat nemusela.
Moocha

PříspěvekZaslal: út leden 07, 2014 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pořád se nejmenovaly školy, asi to tak i necháme. Nicméně v té, kde jsem byl já, se tohle nedělo. Je to škola s opravdu dobrým jménem a tohle by tam nikdo prostě neudělal. Všichni propadlíci šli normálně na další termín.
JrElda

PříspěvekZaslal: ne leden 12, 2014 2:21 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

Takže v ronnie škole je třeba umět nazvy svalů latinsky? Nebo stačí česky anatomii umět?
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: ne leden 12, 2014 2:36 pm    Předmět: Re: ... Odpovědět s citátem

Podle mého stačí i dokonalá znalost v češtině, ale i tak mi to přijde škoda pro samotného studenta, že by to nechtěl latinsky znát. Teď jsem i kvůli tomu volal Pavlovi Provázkovi a ten mi na to řekl, cituji: "...ještě nikdy nikdo nikoho u nás u zkoušky nevyhodil za to, že si nevzpomněl na sval v latině a pojmenoval ho jen česky..." Takže asi tak:).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Moocha

PříspěvekZaslal: ne leden 12, 2014 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Latina je daleko lepší. Naučíš se sice pár nových slov, ale ty názvy svalů jsou z těch slov skládány naprosto logicky a když zapojíš mozek, tak to dohromady dáš, i kdyby sis to nepamatoval.
Navíc na školách se to učí latinsky, takže smolík. Je to hlavně z toho důvodu, že stále víc a víc fitek má svého fyzioterapeuta. Jde tady o to, aby se trenér s fyzioterapeutem byli schopní domluvit -> latina.
WildOrchid

PříspěvekZaslal: ne leden 12, 2014 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stejne tu latinu uz vseci pouzivaji, aniz by si to uvedomovali :) kdo rika bicepsu dvouhlavy sval pazni? nebo triceps, trapezy, SIcko... to vsechno uz je tak zazity ze cloveka ani nenapadne ze to vlastne je latinsky.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne leden 19, 2014 11:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Jsi-li schopen vyloučit patologickou příčinu...

Tak tak, navíc trenér nepozná jestli se jedná o fční či už strukturální problém.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Trenérský kurz - Praha Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: