Zdravím,
k posilování mě donutily moje problémy se zády a vůbec... Učím se na IT, takže denně prosedím u počítače minimálně 12 hodin a to tělo není zrovna v nejlepší stadiu.
20 let
189cm
cca 111Kg
Záda:
Před pěti lety jsem měl v zimě úraz. Šel jsem po namrzlých schodech a upadl jsem. Padl jsem pěkně bederní páteří na schod. Po nějaké době k doktorovi, tak mi oznámil naraženinu a potom na rehabilitaci. Od té doby chodil jsem nějak trochu křivě, někdy jsem byl úplně ztuhlý, někdy narovnaný ale přesto blok na zádech. Od toho se s časem trochu chytila krční páteř. Když vezmu tabletky na uvolnění svalů, tak to je uvolněné ale bolí to. Záda křupou neustále.
Co na to lékaři?
1. První lékař mi poradil rehabilitaci. Po roce znova rehabilitace a to je všechno. Žádné podrobné rady a ani ho nějak mu nevadilo že jsem na tom špatně "takovej mladej a blbej".
2. Další lékařka že musím zhubnout, posilovat, heřmánkový čaj a bude to lepší. Nad rentgenem jenom strávila pár sekund a konec. Poslal na rehabilitaci. Na rehabilitaci jsem se ptal podrobněji a tam velké díky mi líp poradily, ale nic extra. Jenom jsem se dozvěděl, že je to špatný.
Po třech letech jsem zašel znova k lékařce odhodlaný ji převyprávět můj dramatický příběh zad a že tak to dál nepůjde. Opět znova hubnout, heřmánkový čaj a posilovat. Říkám ji že tak trochu plavu, tak trochu posiluji a že ono to bolí. Odpověď na to že je to dobře. To že posilováním si můžu víc ublížit ji samozřejmě netrápilo a opět heřmánkový čaj. BRAVO!
3. Teď jsem se přehlásil k jinému lékaři, který je doktor věd a má nějaká ohodnocení. Je starší zkušenější takže budu s ním mluvit přímo.
Kdysi jsem plaval jedno celé léto 6 dní v týdnu minimálně jednu hodinu kraulem (někdy pár hodin bez přestávek). Nepomohlo. Plaval jsem jako křivá kosatka.
Kdysi jsem byl hubenější a nepomohlo. Prostě jsem byl hubený a chodil křivě. Celé jedno léto jsem prožil aktivně a prostě záda křivá.
V září a říjnu jsem chodil plavat na Podolí a ještě na jeden menší 25m bazén aspoň 1x týdně. Plaval jsem hodiny. Většinou plavu kraul. Jednoukrát 3,5 hodiny bez přestávek. Bazén 50m dám se svou váhou za cca 50s, takže když schodím ten poklop z kanalizace z břícha tak budu rychlejší. Přes léto jsem chodil plavat do Vltavy kde je bývalá ledárna.
Před vánoci jsem zašel k doktorce. To jsem předtím přestěhoval celý svůj být, přihlásil jsem se na rok do BBC a párkrát jsem tam byl. Vím že něco uzvednu a nejsem na tom nejhůř, že by jsem při pěti kilových činkách plival krev a lil ze mě pot

Ona mi řekla že jsem ochablí, rameno dole prostě troska
Teď s dvěma novýma doktory neurology, oba dva doktoři a mají uznání od UK a podobně budu k ním chodit. Prozatím jsem objednaný. Příští týden jdu v úterý na záda a potom se objednám k jinému zase na zbytek těla. Doufám že poradí.
Vysněné cíle ke kterým se přiblížit jak to je jen možné:
Plavání 50m volný stylem ideálně 22,8s
Kliky na dvou prstech
Špagát a rozštěp
Pomalý HighKick (prostě dát nohu pomalu k hlavě ve stoje)
Naučit se trochu nějaké bojové umění asi Wing Chun
Louskat prsty vlašské ořechy
V plánu mám:
Prozatím hubnu že denně skoro nic nesním. zhubnu asi na cca 80Kg. Prozatím jím čaj, nějaká mandarinka, mléko na uklidnění žaludku s trochou cornflake a malý hrníček kakao s cukrem

a neměl by jsem přesáhnout 1000Kj a teď asi půjdu ještě níž. Chci rychle naběhnout na těch 80Kg...
Každé ráno nebo večer suzuki/joda roztažení těla
Když nespěchám tak to trvá skoro 1,5h při rychlejším tempu cca 1h než dám všechno. Potím se, hekám a někdy si prdnu

. Některé cviky tahají za svaly na zádech až by svině kvičela bolestí.
V posilovně pátek/sobota/neděle sauna 30min + suzuki/joga + posilování + dodatečné posilování
Plavání 1-2x měsíčně na cca 6h. Ten vstup tam není zadarmo a času také nemám moc.
Posiluji na výbušnost a sílu. Nechci objem ale sílu. Pořád chodím s černým gumovým kroužkem na posilování.
Nemám moc času
(učení a práce) takže skáču po všech strojích dávám svoje takřka maximum a vždy zvednu 5-10x a jdu na další stroj. Kdyby jsem dával víckrát, tak by mi svaly nestíhaly regenerovat na další den.
Jelikož nevím jak se ty stroje v posilovně a cviky jmenují, dodávám fotografie a momentální max. Prosím o koment jestli opravdu zvedám tak málo, že jsem si zasloužil označení za trosku.
50Kg
60KG
100kg
65Kg
25KG
70KG
70Kg
50Kg
80Kg (víc jsem nezkoušel, špatně se mi sedělo a nevěděl jsem jak tu věc nastavit) ale na jinem stroji nějakých 105KG co tam je maximum
100Kg
65Kg
Jak se tahá ta věc zdola na tyčce, tak 55Kg
Jak se tahá ta věc shora na provázku tak 35Kg
55Kg
Potom činka 7 Kg ruce natažené rovně podél tělo a upažování do stran a potom činka nahoře nad hlavnou a nějak se dává za krk směrem dolu
20Kg kruh co se dává na tyčku a držel jsem prsty 2x 10s
Dneska by jsem dal na nějakých strojích víc, ale prostě jsem šel dál (málo času). Zítra zkusím víc a nějaké stroje přidám, protože na něčem dneska seděl někdo jiný.
Vytisknu si nějaký seznam s fotkami strojů (budu si vše pečlivě zapisovat) a nějak to sem budu házet párkrát týdně.
Co si myslíte? Cca 15 cviků (přidám ještě pár strojů) a u každého 5-10x zvednutí na max váhu (aby byli silné svaly a vazy) každý den. Nic mě nebolí potom. Je to málo? Kdybych jsem zvedal 15x, tak si myslím že by mě další ráno něco bolelo.