|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
smetak

|
Zaslal: st leden 22, 2014 8:35 pm Předmět: |
|
|
Nez zacnes cvicit s kettlebelem tak doporucuju nejakej kurz, vypada to snadne, jenom nejaky swingy a blbosti, ale spravny postoj, technika a hlavne dychani je s kouli extremne dulezite. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tom3

|
Zaslal: st leden 22, 2014 8:49 pm Předmět: |
|
|
Ja se z tebe poseru, ty si radsi za nemozny prachy nakoupis skotovku, predkopavani, motylka a podobny hovna, nez abys zasel do posilovny, zaplatil si trenera na nejakou dobu a konecne se sebou zacal neco delat.. a ze se tam stydis jit, no a co, kazdej tam byl jednou poprve. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: st leden 22, 2014 8:57 pm Předmět: |
|
|
| smetak napsal: | | Nez zacnes cvicit s kettlebelem tak doporucuju nejakej kurz, vypada to snadne, jenom nejaky swingy a blbosti, ale spravny postoj, technika a hlavne dychani je s kouli extremne dulezite. |
Kurz nevím, ale rozhodně to nezavrhuju. Ono typicky ten SWING - mi přijde hooodně technicky náročnej - to rozhodně - a ani to jednoduše nevypadá. A rozhodně tam vnímám neskutečné nebezpečí poškození zad, což je opravdu velké riziko, wo tom žádná.
Dneska jsem s tim kroužil jen kolem těla (tam se snažím stát rovně a nevidim tam nějak velké riziko) a tak nějak to zvedal. SWING jsem si prohlédl na youtube, jaké se dělají chyby a ještě si netroufám. Imho nejlepší je si to zkusit sám, nahrát se na video, podivat se srovnat to s webem a případně se někoho zeptat jestli je to OK a když ne, tak nedělat vůbec nebo kurz. Jasně, že podle všech cvičím jako hulvát ale na záda určitě budu opatrnej - podobně jako na cviky, kde je čínka nad hlavou. Ostatně dneska jsem si jemně ťuknul zubama do kettebellu - bylo to lehce ale i tak je to taková výstraha. _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: st leden 22, 2014 9:02 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | | Ja se z tebe poseru, ty si radsi za nemozny prachy nakoupis skotovku, predkopavani, motylka a podobny hovna, nez abys zasel do posilovny, zaplatil si trenera na nejakou dobu a konecne se sebou zacal neco delat.. a ze se tam stydis jit, no a co, kazdej tam byl jednou poprve. |
O peníze mi nejde, navíc je to podstatně levnější koupit než chodit do posilovny (alespoň většina věcí) - pokud to člověk bude používat. Na dané úrovni jaké jsem já nyní a v horizontu je to podle mě dobrá volba. Tak za pul roku bych rád zkusil nějakou sebeobranu/bojový sport a to třeba chápu, že bez tělocvičny, trenéra atd. nepůjde vůbec - takže nějakou takovou instituci hodlám navštěvovat a tam (narozdil od posilovny) budu prvně a nebudu se stydět i když se mi ostatní budou smát _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: st leden 22, 2014 9:08 pm Předmět: |
|
|
Tak spis to myslim tak ze kdyz uz si do nej investoval, tak at to cviceni za neco stoji. Kdyz te nekdo nauci vhodnou rozcvicku, dobre lever - paku, tgu - turkish get up, swingovat tak ti to stejne pravdepodobne uplne bohate staci. Jinak nejsem si uplne jistej, jestli si nahodou tu vahu neprestrelil. Mel sis vzit 16kg, to je oficialni vaha a pro zacatecnika tak akorat _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: st leden 22, 2014 9:10 pm Předmět: |
|
|
Ja teda jeste nezazil, nebo nevidel instituci, kde by se nekdo smal zacatecnikovi. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st leden 22, 2014 9:19 pm Předmět: |
|
|
Tak kdyz uz mas potrebu utracet, nakup si stojan na drepy se zarazkama, kde muzes odlozit i bench, polohovatelnou lavici, velkou cinku a dost zavazi.. minimalne tohle je hodne dobrej zaklad, protoze s tim odjedes vse potrebne.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: st leden 22, 2014 9:26 pm Předmět: |
|
|
| smetak napsal: | | Tak spis to myslim tak ze kdyz uz si do nej investoval, tak at to cviceni za neco stoji. Kdyz te nekdo nauci vhodnou rozcvicku, dobre lever - paku, tgu - turkish get up, swingovat tak ti to stejne pravdepodobne uplne bohate staci. Jinak nejsem si uplne jistej, jestli si nahodou tu vahu neprestrelil. Mel sis vzit 16kg, to je oficialni vaha a pro zacatecnika tak akorat |
Uvidíme, těžko plánovat - mam ho doma chvilku (hodiny) navíc jsem ze včerejška unavenej.
Ohledně váhy - říkal jsem si, že když už nic jiného - tak ho deklasuji pouze na cvik bicpesové zdvihy - prostě čínka. A zde jsem vycházel z váhy jednoruček se kterýma to nyní dělám (14,4kg, zvládám cca 4serie po 10 s minutou pauzy) a jaké mam možnosti tam přidat kotouče. Uznávám, že je to tak na hraně - těžší by byl určitě špatně, jestli lehčí by zase nebyl žádnej váhovej rozdíl o proti jednoručkám. Na bicepsový zdvih ho dam cca 2x - což mi přijde ok na rozvoj síly. A jsou cviky - kde je to akorád - dřep, kroužení kolem hlavy, press, kroužení kolem těla, zvedání nohou (jentaktak, ale zde asi špatná technika tolik nevadí), pullover..
Na youtube jsem viděl video s cca 60cviky a pro některé mění i ten instruktor váhy - takže těžko říct -pro plné využití věch cviků to chce stejně více různých. Pokud přijdu na to, že většinu cviků s tím nezvládnu nebo zvládnu ale s blbou technikou, tak klidně menší koupím. _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: st leden 22, 2014 9:30 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | | minimalne tohle je hodne dobrej zaklad, protoze s tim odjedes vse potrebne.. |
Nohy cvičit nějak výrazně (minimáně krátkodobě) nehodlám - jinak souhlas s tím co jsi napsall. Určitě si domu nebudu kupovat nějakej extrméně drahej stroj na procvičení lýtek ;) _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: so leden 25, 2014 9:25 pm Předmět: |
|
|
| ttby napsal: | | Tom3 napsal: | | minimalne tohle je hodne dobrej zaklad, protoze s tim odjedes vse potrebne.. |
Nohy cvičit nějak výrazně (minimáně krátkodobě) nehodlám - jinak souhlas s tím co jsi napsall. Určitě si domu nebudu kupovat nějakej extrméně drahej stroj na procvičení lýtek ;) |
Proč jako proboha nehodláš cvičit nohy? Já nestačím žasnout, když to tady čtu, kdybys radši přestal vymýšlet blbosti a koupil si permici do posilky, kde je všechno, co budeš potřebovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
ttby
|
Zaslal: so leden 25, 2014 9:49 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: |
Proč jako proboha nehodláš cvičit nohy? Já nestačím žasnout, když to tady čtu, kdybys radši přestal vymýšlet blbosti a koupil si permici do posilky, kde je všechno, co budeš potřebovat... |
Jedno jediné slovo: cyklista. A nejsem tu sám, občas koukám na log ostatních a také jsou tu lidé, co dělají nějaký jiný sport ještě a nohy si šetří. Možná jsem se vyjádřil špatně - dřepuju, ale bez zátěže, z vestou a nebo možná přidám ještě nějaké závaží. Ale určitě frekvenčně a obecně s lehkou váhou -žádné těžké váhy - na klec a legpress apod vůbec nemyslím.
Jednoduše síla v nohou pro mě neni tak důležitá (možná naopak) a rohodně netrpím chicken-legs :D. Jeden z mých cílů je se sice odtučnit ale i mít nějakou rozumnou váhu (78kg+ by bylo fajn) při mé velikost - a když to bude problém, tak pak nejsnažší bude váhu asi naplácat na nohy - to asi může značně změnit můj postoj. Každopádně mé nohy mají k dispizici kamarádi a kamarádky na kolo. A od mých svalů čekají to hodiny točit na 90ti otáčkách/minutu a ne schopnost šlapat na těžké převody do kopce a jet poloviční trat :D _________________ Bartoloměj Simpson v pomocné třídě: "Jak máme asi dohnat ostatní, když jsme pozadu a jedem ještě pomalejším tempem.".
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 1:37 pm Předmět: |
|
|
| ttby napsal: | | Maerlyn0 napsal: |
Proč jako proboha nehodláš cvičit nohy? Já nestačím žasnout, když to tady čtu, kdybys radši přestal vymýšlet blbosti a koupil si permici do posilky, kde je všechno, co budeš potřebovat... |
Jedno jediné slovo: cyklista. A nejsem tu sám, občas koukám na log ostatních a také jsou tu lidé, co dělají nějaký jiný sport ještě a nohy si šetří. Možná jsem se vyjádřil špatně - dřepuju, ale bez zátěže, z vestou a nebo možná přidám ještě nějaké závaží. Ale určitě frekvenčně a obecně s lehkou váhou -žádné těžké váhy - na klec a legpress apod vůbec nemyslím. |
Počkej, takže si to vyjasněme, jaký je teda tvůj cíl?
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 2:13 pm Předmět: |
|
|
| ttby napsal: | | Maerlyn0 napsal: |
Jedno jediné slovo: cyklista. A nejsem tu sám, občas koukám na log ostatních a také jsou tu lidé, co dělají nějaký jiný sport ještě a nohy si šetří. Možná jsem se vyjádřil špatně - dřepuju, ale bez zátěže, z vestou a nebo možná přidám ještě nějaké závaží. Ale určitě frekvenčně a obecně s lehkou váhou -žádné těžké váhy - na klec a legpress apod vůbec nemyslím.
Jednoduše síla v nohou pro mě neni tak důležitá (možná naopak) a rohodně netrpím chicken-legs :D. Jeden z mých cílů je se sice odtučnit ale i mít nějakou rozumnou váhu (78kg+ by bylo fajn) při mé velikost - a když to bude problém, tak pak nejsnažší bude váhu asi naplácat na nohy - to asi může značně změnit můj postoj. Každopádně mé nohy mají k dispizici kamarádi a kamarádky na kolo. A od mých svalů čekají to hodiny točit na 90ti otáčkách/minutu a ne schopnost šlapat na těžké převody do kopce a jet poloviční trat :D |
ano někteří necvičí nohy a mají pro to svoje důvody..
1) borci co jezdí na soutěže v benchpressu tak pro ně jsou nohy jen zbytečná váha navíc to by mohlo znamenat vyšší kategorii atd..
2) gymnasti- pro ně to je doslova zátěž navíc, když na kruhách musí držet tělo v různých pozicích..
3) to co gymnasti to samé platí u cyklistů..
- ty nejsi ani jeden z nich a nohy by si neměl zanedbávat, protože nohy jsou největší sval v těle to znamená co? ... to, že spálí nejvíce energie.. když budeš (příklad) pořád cvičit biceps dejme tomu 15x kladivový zdvih nebo uděláš 15 dřepů hádej, kdy tělo spálí nejvíce energie/tuku _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
Martin Pedain

|
Zaslal: ne leden 26, 2014 2:42 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|