pánvičky

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - pánvičky  Úvodní stránka -> Kuchařka -> pánvičky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2014 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo poměsící jsem si jí taky ještě pořád chválil. Dávám ti tak čtvrt roku. Já asi nakonec koupím nějakou grilovací, samozřejmě že ne žadnou za dvojku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2014 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem ji právě dostal od rodičů, kteří ji mají dlouho a jsou s ní spokojeni, proto mi ji koupili. Tak uvidím no ...
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2014 4:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mam taky s keramikou jen ty nejhorsi zkusenosti...
madball

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2014 5:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím jsem byl nejvíc spokojenej s Tefalkou, nějaká "pro" varianta. Teď jsem kupoval 2 nový. Grilovací od Silitu http://www.mall.cz/kuchynske-panve/silit-gril-panev-cotta-28-cm-2727-6233-01 , zatím byla celkem v pohodě, ale teď jsem nakládal maso do jogurtu a to se nějak chytá, tak snad je to jen tím jogurtem. Druhou jsem koupil http://www.mall.cz/kuchynske-panve/tefal-panev-jo-28-cm . Trochu mě naštvalo, že vnitřní průměr je menší než u staré 28cm, protože je trochu víc do "WOKu", ale kvůli spokojenosti se starou si ji nechám. Tefal používá technologii bez:

bez PFOA (kyselina perfluoro-octanoic acid) – kyselina, která se používá během nanášení nepřilnavého povrchu a úplně zmizí během několika minut, kdy je povrch zapečen teplotou 420 stupňů a vyšší

bez OLOVA – toxický kov, který může poškodit nervovou soustavu a způsobit poruchy činnosti krevního oběhu a mozku

bez KADMIA – měkký toxický kov, který se používá při barvení. Jeho vdechování může způsobit poškození plic

Takže tam bych se nebál, narozdíl od levných teflonek.

Mezitím jsem měl ještě nějakou obyčejnou levnou keramickou a tu jsem radši daroval babičce. Snad to nebyl danajský dar. Maximálně poletí.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

Naposledy upravil madball dne čt leden 23, 2014 6:02 pm, celkově upraveno 1 krát
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2014 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Madballe, marinádu (jogurt, hořčice aj. které mají v sobě víc než jen olejovou emulzi) vždy sundaváme, než ji prdnem na grill/pánev, základní Pohlreichovské pravidlo.
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2014 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak už nevím, táta mi řekl, že to není ten teflon, že to je tuk z kořením, že kdyby to byl teflon, tak se ta pánev loupe a je to pod tím stříbrné.
madball

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2014 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Madballe, marinádu (jogurt, hořčice aj. které mají v sobě víc než jen olejovou emulzi) vždy sundaváme, než ji prdnem na grill/pánev, základní Pohlreichovské pravidlo.

Tos měl říct dřív. Já vždycky nakládal jen "přes olej". S tímhle teprve začínám. Tak snad dneska večer to už bude v pořádku
Člověk se holt učí celej život.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
neilz

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 2:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Ted varim na te greenpan co mají jako akci v albertu a je fakt paradni. Kvalitni materiál, ne jak ty nahrazky kterym se za pul roku znici povrch a zacne se uvolnovat uchytka.. Tady ta vypada, ze vydrzi. Za ty prachy super..

ja mel greenpan stockholm wok, prvni cca rok supr a pak to prislo nejdriv na jednom miste se to zaclo trochu prichytavat, ubehlo dalsich par mesicu a pruchytlo se na ni naprosto cokoli, kureci maso to zaclo trhat doslova na kusy jak se to prilepilo uz po par vterinach pritom povrch byl naprosto v poradku a i na dotek, nepoznal bys ze nejni nova, no zkoncila na reklamaci a dostal sem prachy, delal sem na ni hodne casto takze jestli to nebyla vada materialu cemuz neverim tak ti do 1-3 let asi taky odejde, ted mam keramiku z lidlu cca 7 mesicu z akce asi za 130 kacek a dela se na ni naprosto stejne jako na greenpance za 2litry, az odejde tak pujdu do litiny, ta vydrzi celej zivot kdyz ji neumejete jarem nebo nenechate mokrou coz me privadi k otazce, mate nekdo zkusenosti s litinovejma panvema Skeppshult ? zatim sem se na ne docetl jen same kladne reakce, sice sou drahe jako prase ale tak zas je to investice na celej zivot
Riku

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč vadí litinovým pánvím umytí jarem?

našel jsem doma přesně takovouhle, to je snad ještě po babičce
taková se taky nesmí mýt jarem?

MAST3R

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemáš k ní i pokličku? Myslím, že máme doma úplně stejnou, trochu se na ní sice lepilo kuře, ale žádná katastrofa, dělal jsem tam hlavně nudle s masem. Kuře na kostičky, osmahnout, pak přidat zeleninu, koření, podlejt vodou a hodit tam nudle, dát na to pokličku a počkat než nudle nezměknou, nudle se smíchaly s kořením.

http://panev-wok.cz/udrzba-litiny - sakra tak to slyším poprvé, ani nevim jestli nějakou litinu doma máme.
MSG

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele, přesně tu mám taky! :-)
To je litina? Jsem myslel že ocel a smalt. A meju ji jarem běžně léta a nic.

Riku napsal:

MAST3R

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 9:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MSG: my jí doma taky myjeme normálně a necháváme okapat, ale je fakt, že já ani nevim z čeho je vyrobená.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:

Tu máme taky. Oni ji snad kdysi rozdávali novomanželům jako dárek nebo co. Jinak litina tohle není, stačí se podívat na tu strukturu, litina je drsnější. Navíc tuhle máme jako lívanečník a pokud to člověk nevymastí olejem, tak nemáš šanci nic otočit.
Riku

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na tom je ten smalt, tak to vlastně není litinovka. Ta malá litinovka co mám je jiná to je pravda, a hlavně bez smaltu. Na téhle jsem ještě nezkoušel nic dělat, ležela snad 20 let ve skříni a je asi nepoužitá, tak to zkusím
Loudy

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2014 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Smalt je právě dost chemicky odolný, takže umytí jarem opravdu nevadí. A smaltovaný litinový pánve se dělají normálně

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - pánvičky Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: