kombinace ovoce a zeleniny

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - kombinace ovoce a zeleniny  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> kombinace ovoce a zeleniny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Máča

PříspěvekZaslal: po srpen 19, 2013 4:22 pm    Předmět: kombinace ovoce a zeleniny Odpovědět s citátem

Zdravicko jaky mate nazor na kombineci ovoce a zeleniny v jednom jidle?casto to tak delam,dam si jeden kus ovoce a potom treba velky zeleninovy salat,problemy s travenim mne to nedela,ale cetl jsem ze se to kombinovat nema.Je to jenom z duvodu stravitelnosti nebo treba i mensiho vyuziti latek z ovoce a zeleniny?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jachym

PříspěvekZaslal: út srpen 20, 2013 2:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

řekl bych že trávení takže pokud ti to nevadí, vstřebatelnost by to ovlivnit nemělo
Máča

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě bych rád rozproudil diskuzi na téma kombinace ovoce a jiných potravin. Co tak zběžně čtu na netu tak se nedoporučuje kombinovat ovoce prakticky s ničím (ani ořechy, jogurty atd.) prostě jíst samotné. To je ale aspoň u mně docela problém, protože když si dám samotný kus ovoce tak mám za půl hodiny ještě větší hlad než předtím:-) a zase sníst mísu ovoce taky není ideální.Co vy si myslíte o kombinaci ovoce např. s mléčnými výrobky?Údajně to způsobuje kvašení a je to horší než si to ovoce nedat vůbec..
Adversa

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:
Ještě bych rád rozproudil diskuzi na téma kombinace ovoce a jiných potravin. Co tak zběžně čtu na netu tak se nedoporučuje kombinovat ovoce prakticky s ničím (ani ořechy, jogurty atd.) prostě jíst samotné. To je ale aspoň u mně docela problém, protože když si dám samotný kus ovoce tak mám za půl hodiny ještě větší hlad než předtím:-) a zase sníst mísu ovoce taky není ideální.Co vy si myslíte o kombinaci ovoce např. s mléčnými výrobky?Údajně to způsobuje kvašení a je to horší než si to ovoce nedat vůbec..

Podle mě to neni pravda. Já už to praktikuji delší dobu, téměr dva roky a jsem s tím spokojený. Ovoce pridávám do ov. vloček s mlékem ( pomeranč,banán nebo jablko) a snídaně díky tomu dostává správný šmrnc. Žádné nadýmání nebo něco takového. Stravitelnost taky bezproblémová. Pokud s tím nemáš problémy ohledně zažívání, tak bych tomu nevěnoval pozornost. Ale jestli se pletu, tak budu rád, jestli mě někdo opraví :)
tezzy196

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle demonizovani ovoce a zeleniny je hrozne. Ja za den snim prumerne pet jablek, k obedu zeleninovej salat, po treninku banan, a nekdy si dam hroznove vino jen tak pro chut. Problemy se zazivanim nemam at to kombinuji s prakticky cimkoliv. Naopak jsem zaznamenal vyrazne zlepseni s travenim se kterym jsem mival drive problemy. Takze za me jezte ovoce co se do vas vejde.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máča napsal:

Je to hloupost. Normálně bych to jedl dál.
Ale nedoporučoval bych nadměrný příjem ovoce, fruktóza ve vysokých dávkách neni dobrá pro játra a celkově pro metabolizmus.
jachym

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 5:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ach jo...
to jsou zas takový sprominutím kecy.... kolikrát už jsi prosimtě četl, že největší zlo jsou mléčný výrobky, kolikrát se psalo, že maso je plný antibiotik, že ovoce a zelenina je plná pesticidů... korunu tomu nasadila knížka Doba jedová, která má za účel jen lekat lidi.... Vždycky budou studie na všechno, ono.... ti kteří jako já ví jak to "ve vědě chodí"... ono statisticky se dá v podstatě prokázat cokoliv, záleží jen, kdo ti to zadal a pro koho to děláš, taková je bohužel realita.

Jinak konkrétně k tvému dotazu. Asi takhle - někomu to může dělat zle, stejně jako někomu třeba může dělat zle kombinace luštěnin a třeba brambor, nebo třeba ovoce a jinýho ovoce... a jinýmu zase ne.... jestli jsi to nehledal na netu proto, že s tím právě problém máš (a v takovém případě to prostě nekombinuj), pak bych toto vůbec neřešil.

Vždycky mi přijdou úsměvné třeba ty různé jídelníčky v časopisech, které jsou "vypočítané na kJ přesně", dokonce jsem viděl párkrát i na desetiny kJ! A nejvíc mě pak dostane, když se člověk podívá na ten samotný jídelníček (vesměs z poloviny ze surovin v ČR nedostupných) a najde tam na oběd "sendvič s tuňákem" a za tím - 2348.6 kJ.... to asi nepotřebuje komentář.

X lidí ti tady třeba napíše jak je dobrý maso, dokonce konkrétní typy a pak stejně se najde někdo, kdo bude mít fyzičku takovou o jaké se většině z nás může jen zdát a řekne že je vegetarián.... tím samozřejmě neříkám že zrovna maso je špatně, já rozhodně vegetarián nejsem, jen příklad

Řiď se selským rozumem a podle mě uděláš nejlíp
onehandpullup

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 8:36 pm    Předmět: ovoce a zelenina Odpovědět s citátem

Co člověk, to názor. Každopádně jsou některé druhy hůře stravitelného ovoce i hůře stravitelné zeleniny, které by se asi moc kombinovat neměly. U každého funguje organismus trochu jinak, taky na tom záleží. Chce to vyzkoušet. Pokud bych si dal např. karambolu a jablko (což jsou obě ovoce), tak by to pak ze mě lítalo jak namydlenej blesk. Ale jinak třeba jablko člověk může bouchat skoro k čemukoliv. Souhlasím s Jáchymem, hlavně selský rozum.

Rychle na stránku:

Přejdi na: