Čaj

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Čaj  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Čaj
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Luster

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 11:20 pm    Předmět: Čaj Odpovědět s citátem

takze zakladam topic o caji (ch) a zacinam dotazem na Matcha Tea - je tady nekdo, kdo ho pije a muze potvrdit/vyvratit jeho udajny ucinky? jde mi predevsim o stimulaci..

jinak tema je otevreny, je tady prostor k diskuzi o jakymkoliv caji (cerny, zeleny, bylinkovy, ...) tipy, rady, atd.
Luster

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 11:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a dal by zajimaly pripadny zkusenosti s timto:

Pro ty, kteří nemají čas na tradiční přípravu nápoje je určeno instatntní yerba maté z Paraguaye značky Pajarito. Tento nápoj je doslazen stévií (Stevia Rebaudiana), přírodním nízkokalorickým sladidlem, vhodným pro diabetiky. Přiložena lžička pro správné dávkování nápoje. Skvělá alternativa ke kávě. Nápoj osvěží a dodá energii stejně, jako tradičně připravené maté.

Pitkin

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 11:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dle mého názoru ,pokud chceš něco kvalitního tak bych instantní nevolil.
Kupoval bych jenom sypanej.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luster

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 11:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je jasny, ze sypanej bude kvalitnejsi, tim spis fakt spravne pripraveny mate v kalabase s bombilou.. jenze na to nemam v praci cas a ani chut se s tim delat, takze prave proto me zaujala tahle moznost..
owar

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

stimulacni ucinky to urcite ma, ale ta chut je pro me dost hrozna..asi je to o zvyku..
Pitkin

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 12:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
to je jasny, ze sypanej bude kvalitnejsi, tim spis fakt spravne pripraveny mate v kalabase s bombilou.. jenze na to nemam v praci cas a ani chut se s tim delat, takze prave proto me zaujala tahle moznost..

Tak si ho připrav doma a dej do termosky.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Luster

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 12:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak sem se rozhodl, ze ho zkusim, pak napisu, jak moc sem se poblil
owar

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 12:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

snad natocis video, ne?
kazdopadne ja pil original mate z klobasy s bombou ci co a chutnalo to jak tabak
eschaia

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 12:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mate je super! V Brně je kvalitní obchůdek s čajema, kde prodávají i energy Mate :)
http://www.pijumate.cz/mate-yerba/cbse-energia-guarana-500g.html
Luster

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 12:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eschaia napsal:
Mate je super! V Brně je kvalitní obchůdek s čajema, kde prodávají i energy Mate :)
http://www.pijumate.cz/mate-yerba/cbse-energia-guarana-500g.html

presne z toho sem ted objednal

owar: ok, bude video

edit: a objednal sem i Matcha tea, takze si to proste zase vsechno musim vyzkouset sam:)
Luster

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

z normalnich, bezne dostupnejch caju, me chutnaly tyhle:

English Tea Shop Bio Fairtrade Zelený čaj Granátové jablko

Bio a Fairtrade Zelený Čaj S Granátovým jablkem English Tea Shop: Tento čaj překypuje skvělou chutí granátového jablka a je doplněný okvětními lístky růže pro intenzivnější prožitek. To vše zabalené ve Fairtrade certifikovaném zeleném čaji ze Sri Lanky.

Čaj Bombastic Nirvana Tea

Nirvana TEA je čaj vhodný pro relaxaci a odpočinek. Těchto účinků je dosaženo pomocí rostliny Rooibos, levandule a extraktu Konopí setého.

Čaj Tea2O Brusinka + Pitaya

Plody Pitaye (dračí ovoce) by se chuťově daly přirovnat ke směsi angreštu a vodního melounu. Pitaya obsahuje množství vlákniny, vitaminu C a minerálů. Brusinky obsahují hodně vitamínu C, řadu organických kyselin, třísloviny, antioxidanty.
Moocha

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 1:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, dělám si často zelený čaj (sypaný) a třeba nestihnu z jedné dávky udělat plný počet nálevů za jeden den. Je možné nechat ty vlhké lístky v sítku do druhého dne? Nebude se tam tvořit plíseň? Nebo mám třeba udělat i ten poslední nálev a vypít ho až ráno? Nepřijde takhle odstátý čaj o nějaké dobroty?

Já jen, jestli se tu v tom třeba někdo vyzná.. :)
shooter

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já piju zelený čaj hlavně Gunpowder nebo Vietnam. Kupuju v Oxalis kvalita nikdy bych si už nekupoval v obchodě, hlavně ta jejich káva to je kvalita, ale zase vyšší cena což mi neva. Více mi chutná Gunpowder. Dávám ho většinou ráno nebo před tréninkem, protože mě dobře povzbudí a stimulační účinek trvá déle řek bych i 4 hodiny, narozdíl od kávy kde to je kolem hodiny.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Mick994

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím nejlepší sypaný zelený čaj (zkoušel jsem i černý, ale ten je pekelně silný) jsem měl od značky Ahmad Tea London, je sice trochu dražší, ale je dost dobrý,kvalitní a hlavně silný.
mikex2

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 3:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Ahoj, dělám si často zelený čaj (sypaný) a třeba nestihnu z jedné dávky udělat plný počet nálevů za jeden den. Je možné nechat ty vlhké lístky v sítku do druhého dne? Nebude se tam tvořit plíseň? Nebo mám třeba udělat i ten poslední nálev a vypít ho až ráno? Nepřijde takhle odstátý čaj o nějaké dobroty?

Já jen, jestli se tu v tom třeba někdo vyzná.. :)

Zelený čaj se má pít vždy čerstvý, jinak oxiduje.
Já mám nejradši Lung Ching (Dračí studna), ale dávám si ho jen v čajovně, sám ho neumím připravit, ať dělám, co dělám.

Rychle na stránku:

Přejdi na: