Čaj

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Čaj  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Čaj
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jaq

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 5:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Ahoj, dělám si často zelený čaj (sypaný) a třeba nestihnu z jedné dávky udělat plný počet nálevů za jeden den. Je možné nechat ty vlhké lístky v sítku do druhého dne? Nebude se tam tvořit plíseň? Nebo mám třeba udělat i ten poslední nálev a vypít ho až ráno? Nepřijde takhle odstátý čaj o nějaké dobroty?

Já jen, jestli se tu v tom třeba někdo vyzná.. :)

Podle nějaké čínské lidové moudrosti je prý čaj další den dokonce jedovatý Před nějakou dobou jsem googlil proč by to tak mělo být - údajně po několika zalitích z čaje vyprchají polyfenoly, které by měly působit do jisté míry antibioticky -> tzn. po jejich vyprchání se v lístcích může množit kdeco.. otázka je, jak moc "vážné" to je v našich podnebných podmínkách...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rawen616

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 7:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem taky čajovo-bylinkový:-) Osobně je mým favoritem Maté Pajarito. Připravuju si ho tradičně do kalabasy. Je to takový můj skoro denní rituál. Velice dobré je i ochucené kvalitním domácím medem.
Sypané čaje můžu taky skoro všechny - černé, zelené, třeba English breakfast nebo zelený Vietnam. V čajovnách zkouším všechno možné.

Ale zajímavé zkušenosti mám se stimulanty. Před cvičením jsem zkoušel například polévkovou lžíci guarany najemno mleté, zapít studenou vodou a má to výborný nabuzující účinek. Únava se nedostavovala, menší pocit žízně i hladu. Větší výkony zejména u shybů, kliků na bradlech a celkově lehčích cvicích s větším počtem opakování.
Podobné účinky, možná silnější mají kolové ořechy - buď mleté a nebo zalité nasekané. Přírodních látek využitelných u cvičení jsem zkoušel víc ale to už nejsou čaje. Akorát ve fitku už mi kvůli tomu říkají šamane :-)
onehandpullup

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 8:29 pm    Předmět: čaj, káva Odpovědět s citátem

No, přiznám se, že instantní čaj nebo instantní kafe bych si asi už nedal. Mám raději pořádnou poctivou chuť. Ale je fakt, že to Maté mají nějak víc a víc lidé v oblibě. Asi taky budu muset odzkoušet tu pověstnou chuť.
jaq

PříspěvekZaslal: po leden 27, 2014 10:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rawen616 napsal:

Podobné účinky, možná silnější mají kolové ořechy - buď mleté a nebo zalité nasekané. Přírodních látek využitelných u cvičení jsem zkoušel víc ale to už nejsou čaje. Akorát ve fitku už mi kvůli tomu říkají šamane :-)

Ty kolové ořechy jsi osobně zkoušel? Já jsem si loni pořídil pytlík mleté koly a něco tak hnusného jsem dlouho nepil... spolu s macou to skončilo někde na dně šuplíku
Rawen616

PříspěvekZaslal: út leden 28, 2014 6:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hnusný jsou ty ořechy teda fest, ona i ta guarana je docela hnus ale já už jsem na hořkou chuť bylinek zvyklý. Mám ty ořechy nasekaný, né mletý a vždycky si je zaleju horkou vodou a necham pořádně rozmočit. Celý to pak vypiju a ty nacucaný ořechy se pak dají schroupat, jinak jsou tvrdý jak kamení.
Macu jsem také bral, ale práškový extrakt a ten mi teda chuťově přišel hodně v pohodě.

Rychle na stránku:

Přejdi na: