|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MAST3R

|
Zaslal: so únor 01, 2014 4:28 pm Předmět: |
|
|
Opravdu by mě zajímalo, jak to je stěmi surovinami, jestli to vyrabí pár firem po celém světě a ostatní to jen "krabičkují" nebo je celkem dost výrobců a i firmy si to vyrabí. Pokud se nepletu tak třeba kreatin se dělá v Německu (?) a firmy ho jen krabičkujou (myslím, že to platí jen pro monohydrát). _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Bara

|
Zaslal: so únor 01, 2014 5:36 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Opravdu by mě zajímalo, jak to je stěmi surovinami, jestli to vyrabí pár firem po celém světě a ostatní to jen "krabičkují" nebo je celkem dost výrobců a i firmy si to vyrabí. Pokud se nepletu tak třeba kreatin se dělá v Německu (?) a firmy ho jen krabičkujou (myslím, že to platí jen pro monohydrát). |
A to sis vážně myslel,že třeba v Extrifitu nebo Nutrendu vyrábějí aminy?Tyhle firmy pouze míchají své výrobky ze surovin vyrobených chemickými koncerny,vesměs v Číně a Indii.Já jsem si kupoval suroviny a míchal doma komplet vše od BCAA až po spalovače či nakopávače a stačil mi jen kvalitní mixer a digi stolní váha.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: so únor 01, 2014 5:43 pm Předmět: |
|
|
Romane na tohle téma tu čas od času debaty byly, ale v současném světě mi přijdou dost bezpředmětné, protože podle některých příspěvků, co zde už na tohle téma zazněly, by si snad někteří pisatelé představovali, že "skutečný výrobce" je ten, který má vlastní farmu na krávy, které dojí, z nich dělá mléko, z toho pak proteinové suroviny a z toho nakonec proteinové suplementy - podobně pak s ostatními všemi dalšími typy surovin, což za situace, že naprostá většina produktů obsahuje X (někdy XY) složek, by "skutečným výrobcem" neudělalo prakticky nikoho. Ostatně podobně jako v elektronice, Samsung by podle tohoto pohledu musel sám vyrábět křemík, aby byl "skutečným výrobcem".
Každopádně po tomhle obsáhlém úvodu, abych se dostal k věci. Výrobce takový, jako jsem nastínil výše, neexistuje. Každý někde nakupuje suroviny, ze kterých pak výsledné produkty dělá buď ve své továrně a nebo v továrně někoho jiného, případně je možná kombinace obého. V praxi to je povětšinou právě tak, že i největší společnosti dělají část produkce u sebe (vezmu příklad, třeba tekuté a sypké věci) a část jinde (zase jen příklad, třeba tablety a kapsle). Vše může být s ohledem mj. třeba na kvalitu produktu, ekonomickou výhodnost, zkušenosti s produkcí toho či onoho atd.
Běžně se pak stane, že z téže továrny proudí vysoce kvalitní věci jedné značky a naopak druhořadé produkty druhé značky. Rozdíl mezi nimi je v zadání požadavků na složení, na zdroje surovin apod. I z toho pak plyne, že hlavní a stěžejní rozdíl mezi výrobci je ve filosofii firmy, tzn. v tom, jakým směrem chce jít, co chce zákazníkům nabízet a jak ten sledovaný cíl dodržuje (k čemuž je některá z cest výroby "ve vlastním"/"v cizím" potom více nakloněnější než jiná; byť tu hraje roli spousta dalších faktorů). To, kde to vyrábí, je pak svým způsobem až druhé v pořadí (to "svým způsobem" podtrhuji i s ohledem na před chvíli uvedenou poznámku v závorce).
Dost jsem to zjednodušil, ono na tohle téma jsem měl asi před týdnem přednášku na FTVS, co ve výsledku zabrala asi 3 nebo 4 hodiny. Probírali jsme tam právě metody výroby, značení na etiketách, jak etikety číst, na co si při výběru suplementů dávat extra pozor a spoustu takových praktických věcí. Možná někdy uděláme seminář (e) nějaké veřejně přístupné, případně to zařadíme do výuky naší Trenérské školy, je to zajímavé (a trochu i nekonečné) téma...
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: so únor 01, 2014 5:51 pm Předmět: |
|
|
Ono jde hlavně o to,že něco namíchat ze surovin je poměrně snadná věc a stačí kopírovat postup,ale když se netrefíš lidem do chuti,tak to můžeš sypat do vany místo soli.Už dávno si radši koupím co potřebuji v obchodě a měním chuti.Doma v tom leží peníze a pak to ještě vlhne,tvrdne atd..stádia pokusů mám za sebou.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: so únor 01, 2014 7:06 pm Předmět: |
|
|
Bara : tak já tomu rozumím asi jako koza petrželi.
Ronnie: Děkuji za vyčerpávající odpoveď. Abych byl upřímný šlo mi to, jak se rozhodovat při koupi, pokud by to bylo jednoduché jak jsem si představoval ( 2-3 velké světové firmy vyrábějí nějaký prášek), kdežto firmy co prodávají doplňky by brali jen ten "prášek" od těch velkých firem, a pak by si ztoho u sebe dělali tablety/kapsle a já nevím co všechno, tak by šlo nakupovat podle nejnižší ceny. Ale jelikož to určitě platí tak, jak píšeš ty, z jedné strany továrny mohou jezdít kvalitní věci z druhé strany věci podřadnější, tak už nelze nakupovat jen dle ceny.
Zjednodušeně řečeno: všichni by měli stejnou kvalitu a tak rozhodující faktor by byla pouze ta cena. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: ne únor 02, 2014 6:46 pm Předmět: |
|
|
PHP BCAA Spiked XDM 700g - instantní BCAA
(na 5,3g prášku 4,9g BCAA), vychází 1g za 1kč = složení a cena super, tak mě zajímá chuť.
mají příchutě: Orange Mango, Tropical Punch, Mediterranean Grape, Wild Berries
Někdo zkušenost s jakoukoli příchutí?? AMINO X od BSN už mi dochází a měl jsem je ve všech příchutích (fruit punch a apple nejlepší) a hledám něco podobného.
PS: tak extrifit a nutrend bohužel opět nepříchází v úvahu, jelikož je cena prakticky dvojnásobná, zajímal by mě ten ananas
Naposledy upravil vaclav.p dne ne únor 02, 2014 6:56 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: ne únor 02, 2014 6:48 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | Bara : tak já tomu rozumím asi jako koza petrželi.
Ronnie: Děkuji za vyčerpávající odpoveď. Abych byl upřímný šlo mi to, jak se rozhodovat při koupi, pokud by to bylo jednoduché jak jsem si představoval ( 2-3 velké světové firmy vyrábějí nějaký prášek), kdežto firmy co prodávají doplňky by brali jen ten "prášek" od těch velkých firem, a pak by si ztoho u sebe dělali tablety/kapsle a já nevím co všechno, tak by šlo nakupovat podle nejnižší ceny. Ale jelikož to určitě platí tak, jak píšeš ty, z jedné strany továrny mohou jezdít kvalitní věci z druhé strany věci podřadnější, tak už nelze nakupovat jen dle ceny.
Zjednodušeně řečeno: všichni by měli stejnou kvalitu a tak rozhodující faktor by byla pouze ta cena. |
Proto je to v shopech a nemíchá to kdekdo jde koupit různý suroviny a taky to hodně zmrvit při výrobě.Já mám radši sladší
|
|
| nahoru |
|
 |
Johnbear

|
Zaslal: ne únor 02, 2014 6:56 pm Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | PHP BCAA Spiked XDM 700g - instantní BCAA
(na 5,3g prášku 4,9g BCAA), vychází 1g za 1kč = složení a cena super, tak mě zajímá chuť.
mají příchutě: Orange Mango, Tropical Punch, Mediterranean Grape, Wild Berries
Někdo zkušenost s jakoukoli příchutí?? AMINO X od BSN už mi dochází a měl jsem je ve všech příchutích (fruit punch a apple nejlepší) a hledám něco podobného. |
Měl jsem Orange Mango a chuť celkem fajn. Ne moc sladké, ale neměl jsem vůbec problém to vypít. Každopádně na AMINO X meloun to nemá no
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: ne únor 02, 2014 10:03 pm Předmět: |
|
|
díky za referenci, já nejspíš zkusím wild berries
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: po únor 03, 2014 10:25 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: po únor 03, 2014 10:37 am Předmět: |
|
|
mas to v pm _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
bazycek
|
Zaslal: po únor 03, 2014 12:07 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Johnbear

|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama BCAA Instant | SurvivalInstantní aminokyseliny s obsahem BCAA, glutaminu a argininu s výbornou rozpustností i chutí. 499 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|