Kontrola jídelníčku

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kontrola jídelníčku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kontrola jídelníčku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
yura

PříspěvekZaslal: st únor 05, 2014 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fendy napsal:
Jasný , kouknu a něčím to nahradím :) ale asi to nahradím rýží nebo kuskusem :)
Hehe to si moc nepolepsis. Kuskus se dela hlavne s psenicne krupice. U takového zdroje sacharidu budes krome energie hledat nejakou vyzivovou hodnotu tezko, stejne jako u loupane rejze. Jo kdybys napsal jahly nebo pohanka to je jina. Zadnej lepek, plno mineralu atd..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mino830

PříspěvekZaslal: st únor 05, 2014 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Fendy napsal:
Jasný , kouknu a něčím to nahradím :) ale asi to nahradím rýží nebo kuskusem :)
Hehe to si moc nepolepsis. Kuskus se dela hlavne s psenicne krupice. U takového zdroje sacharidu budes krome energie hledat nejakou vyzivovou hodnotu tezko, stejne jako u loupane rejze. Jo kdybys napsal jahly nebo pohanka to je jina. Zadnej lepek, plno mineralu atd..

A co celozrnnej kuskus? Ja ho jim celkem často
yura

PříspěvekZaslal: st únor 05, 2014 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak je to proste furt jen psenice a jsou urcite lepsi potraviny. Nekomu problem nedela, ale vetsine lidem jen prospeje kdyz vyradi psenici a nejlepe vsechno co obsahuje lepek ze stravy.
Fendy

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se snažím střídat přílohy. Vy si dokážete představit jíst např. měsíc v kuse jenom rýži od snídaně až po večeři ? já teda rozhodně ne , proto jsem tam zmínil kus kus apodobně :)
Pitkin

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Fendy : Kaiserkama jsem myslel to ,že zrovna tenhle druh pečiva není moc dobrý. A je jedno jestli je celozrnná ,cereální,bílá ,nebo jen obarvená karamelem. Když pečivo tak čerstvé a ne klidně půl roku staré a pak rozpejkané pečivo.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Mravenec1

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin napsal:
...
..souhlas.
Rozpékané pečivo: Proč je dražší a co obsahuje?
..
Proto, aby mohlo být pečivo zmrazeno a zase tepelně rozmraženo, musí těsto obsahovat řadu pomocných látek, jako jsou enzymy, emulgátory, stabilizátory a kypřidla. Jednou z nich je například E466 neboli karboxymethylcelulóza, jejímž základem je celulóza získaná chemickou cestou z dříví. Ta se přidává též do projímadel, nebo jako složka vrtných kapalin při těžbě ropy, říká Lukáš Zelený z právní poradny dTestu. Do čerstvého pečiva by se přitom chemické látky přidávat neměly, není to totiž potřeba....
..
Riku

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co tak řešíte to pečivo, přeci ho nezabije když si dá občas ke svačině housku se šunkou.
A pokud nemá celiakii a nedělá muž žádné problémy jíst kaiserky, tak nevím proč by měl vyřadit ze stravy potraviny co obsahují lepek..
Pitkin

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Co tak řešíte to pečivo, přeci ho nezabije když si dá občas ke svačině housku se šunkou.
A pokud nemá celiakii a nedělá muž žádné problémy jíst kaiserky, tak nevím proč by měl vyřadit ze stravy potraviny co obsahují lepek..

Jak jsem psal ,když už pečivo ,tak čerstvé .Raději si koupim čerstvou bílou housku ,než staré rozmrazované pečivo plné chemie.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
Riku

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo to je pravda.

a housky nejsou mražené? (třeba z tesca, albertu) já myslel že všechno je ze zmraženýho, asi jsem moc podezřívavej
Pitkin

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Jo to je pravda.

a housky nejsou mražené? (třeba z tesca, albertu) já myslel že všechno je ze zmraženýho, asi jsem moc podezřívavej

No jelikož pečivo nejím tak tohle moc neřeším.
Prodejce musí vždy uvádět jestli je pečivo ze zmrazeného polotovaru.Každopádně bych volil čerstvé pečivo z pekárny.

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
yura

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 3:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:

Uklidni se tady neslo o nic jiného nez o reagovani na tuhle vetu

"Zapomněl jsem dopsat omlouvám se nejím bílé kaiserky asi od 13 ne že by mi nechutnaly :))) Samozřejmě tmavé pečivo :)"

Aby si nemyslel, ze je nejaky rozdil bile a tmave pecivo. Je to jen tah vyrobcu, prodejcu na bezne lidi, kteří netusi co si cpou do zaludku, ale stejne si radsi vemou to tmave, protože prece slyseli, ze je zdravejsi nez normalni bilej rohlik... Jinak kaiserka se sunkou není nic spatnyho, ale kdyby sis dal před sebe na stul suroviny s kterých se tyhle "dobroty" delaji a vedle si dal normalni kus masa třeba s bramborem, tak myslim, ze by sis vybral i ty to maso s bramborem a ne nejaky podivny slouceniny.
Mick994

PříspěvekZaslal: čt únor 06, 2014 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Řeknu to takhle, ať se klidně cpe kdo chce čím chce, je to jeho tělo ... takže pokud si někdo chce brát na svačinu bílý rohlíky a "šunky a salámy" tak ať to dělá a jí mě nebo vám to neublíží ne. Když tak stačí jen sem tam říct svůj názor a né hned ho prosazovat a rvát se za něj .

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kontrola jídelníčku Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: