|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:19 pm Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | | Není pak u toho Hydra v tvém odkazu problém se stupněm hydrolýzy? je tam uvedeno 12, kdežto v novém je 32 |
Já teď dostal od jednoho výrobce hydro se stupněm hydrolýzy 5, v čem je u něj prosím Tebe "problém"?
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:27 pm Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | | citace: | | Jo,a zase pro pořádek,hydro mám levněji v nákupu než speed 80 a celkem dost tuším. | tomu nerozumím
Není pak u toho Hydra v tvém odkazu problém se stupněm hydrolýzy? je tam uvedeno 12, kdežto v novém je 32 |
A ty to poznáš?
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:34 pm Předmět: |
|
|
Ronnie:
Hydrolyzáty
Nejrychlejší zástupci syrovátkových proteinů. Tyto produkty jsou vyráběny hydrolýzou syrovátky. Stupeň hydrolýzy také určuje kvalitu finálního výrobku: Čím větší stupeň hydrolýzy, tím jsou molekuly bílkovin menší, a proto rychleji a lépe stravitelnější. Jasnou nevýhodou je cena a chuť - díky štěpení je finální produkt vždy hořký a záleží na výrobci, jak si s ochucením „vyhraje“, aby měl absolutní finální produkt co nejvyšší podíl proteinů a zároveň byl chuťově přijatelný. Na trhu se ještě moc hydrolyzátů nenachází, jejich výroba je velice nákladná. Jen některé z firem se do produkce hydrolyzátů dosud pustily.
zdroj: web ronnie.cz, článek:Suplementy: proteiny (IV.) ze dne 31.1.2011.
Já to chápu tak, že čím nižší stupeň hydrolýzy, tím méně se to chová jako hydro.
Bara: takže když to nepoznám, tak je to vlastně jedno? no já to určitě nepoznám. Ale metodu ultrafiltrace a CFM metodu také nepoznáš a kvalitativně je CFM mnohem lepší.
Naposledy upravil vaclav.p dne út únor 18, 2014 11:38 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:39 pm Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | Ronnie:
Hydrolyzáty
Nejrychlejší zástupci syrovátkových proteinů. Tyto produkty jsou vyráběny hydrolýzou syrovátky. Stupeň hydrolýzy také určuje kvalitu finálního výrobku: Čím větší stupeň hydrolýzy, tím jsou molekuly bílkovin menší, a proto rychleji a lépe stravitelnější. Jasnou nevýhodou je cena a chuť - díky štěpení je finální produkt vždy hořký a záleží na výrobci, jak si s ochucením „vyhraje“, aby měl absolutní finální produkt co nejvyšší podíl proteinů a zároveň byl chuťově přijatelný. Na trhu se ještě moc hydrolyzátů nenachází, jejich výroba je velice nákladná. Jen některé z firem se do produkce hydrolyzátů dosud pustily.
Já to chápu tak, že čím nižší stupeň hydrolýzy, tím méně se to chová jako hydro. |
A víš jak je to v praxi?Asi jako benzín 95,98 a 99 oktanů.Velkej humbuk marketingu,sliby o spotřebě a výkonu a ty to subjektivně nepoznáš.Trochu tam rozdíl je,ale pro tebe takřka nepodstatný.Takže pokud nemáš v těle švýcarský strojek,je ti to jedno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:44 pm Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | Ronnie:
Hydrolyzáty
Já to chápu tak, že čím nižší stupeň hydrolýzy, tím méně se to chová jako hydro.
Bara: takže když to nepoznám, tak je to vlastně jedno? no já to určitě nepoznám. Ale metodu ultrafiltrace a CFM metodu také nepoznáš a kvalitativně je CFM mnohem lepší. |
Teoreticky ano,ovšem rozdíl mezi stupněm hydro a ultra či CFM je jiný.Ovšem i proto jsem předtím psal,že je fuk co bereš,jen si trofnu trvat na tom,že Speed 80 je vyšší třída než zmíněný Cellulor.Stejně jako hydro 32 je papírově nad hydro 5 nebo 12.Šlo mi jen o to nedělat furt zázrak z něčeho,co je tu už dávno a je zcela průměrné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:45 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Asi stejně jako poznáte naprostý hov*o jeslti si dáte po tréninku hydro nebo normální protein |
S tím já nesouhlasím,protože tělu je to asi jedno,ale hydro jsem trávil super a ostatní mi kope kufr vzhůru
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:46 pm Předmět: |
|
|
Nezlob se, ale já ten problém pořád nikde nevidím.
Jinak teorii rychlosti vstřebávání hydrolyzátů s různými stupni hydrolýzy znám velmi dobře, ale i tak děkuji za citaci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:48 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | Riku napsal: | Asi stejně jako poznáte naprostý hov*o jeslti si dáte po tréninku hydro nebo normální protein |
S tím já nesouhlasím,protože tělu je to asi jedno,ale hydro jsem trávil super a ostatní mi kope kufr vzhůru |
To pak jo :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:49 pm Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | Bara napsal: | | Riku napsal: | Asi stejně jako poznáte naprostý hov*o jeslti si dáte po tréninku hydro nebo normální protein |
S tím já nesouhlasím,protože tělu je to asi jedno,ale hydro jsem trávil super a ostatní mi kope kufr vzhůru |
To pak jo :) |
Ale jinak je to myslím fuk.Zvlášť u většiny z nás co cvičíme jen tak a jíme normálně.
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: út únor 18, 2014 11:56 pm Předmět: |
|
|
Ronnie: a platí tedy, že čím nižší stupeň hydrolýzy, tím méně se to chová jako hydro? pokud bych měl hydrolyzát koncentrátu s nízkým stupňem hydrolýzy, chová se to tedy spíše jako koncentrát?
je podstatnější rozdíl v tom, jestli je výchozí složka izolát nebo koncentrát? z toho mi může tedy vzniknout hydrolyzovaný izolát nebo hydrolyzovaný koncentrát, hydra na trhu se liší i právě v tomto
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: st únor 19, 2014 12:46 am Předmět: |
|
|
Nemyslím, ale pak jsou deklarované vlastnosti Hydra (extrémně rychlá vstřebatelnost?) zavádějící, poku mám nízký stupeň hydrolýzy. Když kupuju kasein, vím, že to bude pomalý.
Ještě by mě zajímal ten koncentrát vs. izolát pokud jde o zdroj pro to Hydro..
Extrifit uvádí hydrolyzovaný koncentrát (tuším stejně jako Smartlabs) oproti tomu Hydro Whey (Optimum nutrition) nebo Extreme H.P. protein (fitness authority) uvádějí hydrolyzovaný izolát .
Je v tom kvalitativní rozdíl popř. jaký?
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: st únor 19, 2014 8:40 am Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | Nemyslím, ale pak jsou deklarované vlastnosti Hydra (extrémně rychlá vstřebatelnost?) zavádějící, poku mám nízký stupeň hydrolýzy. Když kupuju kasein, vím, že to bude pomalý.
Ještě by mě zajímal ten koncentrát vs. izolát pokud jde o zdroj pro to Hydro..
Extrifit uvádí hydrolyzovaný koncentrát (tuším stejně jako Smartlabs) oproti tomu Hydro Whey (Optimum nutrition) nebo Extreme H.P. protein (fitness authority) uvádějí hydrolyzovaný izolát .
Je v tom kvalitativní rozdíl popř. jaký? |
Jen jeden výrobek je hydrolyzovaný izolát vyrobený nano technologií a maximálním vyloučením laktózy,která se blíží nule.Absolutní vstřebatelnost a využitelnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: st únor 19, 2014 9:58 am Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | Ronnie: a platí tedy, že čím nižší stupeň hydrolýzy, tím méně se to chová jako hydro? pokud bych měl hydrolyzát koncentrátu s nízkým stupňem hydrolýzy, chová se to tedy spíše jako koncentrát?
je podstatnější rozdíl v tom, jestli je výchozí složka izolát nebo koncentrát? z toho mi může tedy vzniknout hydrolyzovaný izolát nebo hydrolyzovaný koncentrát, hydra na trhu se liší i právě v tomto |
citace Tetsua:
Stupen hydrolyzy neni tolik podstatny. Podstatna je velikost daltonu/molekuly. Neni v tom jednoduse prima umera. 5% hyzdrolyzat syrovatky muze mit mensi molekulovou hmotnost a rychlejsi vstrebatelnost nez 30% hydro.
Pak jde taky o to, z jake vychozi suroviny se to hydro dela, jestli y koncentratu nebo izolatu.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|