Detoxikace Střeva

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Detoxikace Střeva  Úvodní stránka -> Ostatní -> Detoxikace Střeva
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st únor 19, 2014 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
Mablungu jenze to není jen o purinech. Veprove je zname hlavne tim, ze ma vysokej obsah kyseliny mocove a to je hlavni problém u DNY ty chytroline. Jak pise bara tucne veprove, vnitrnosti, chlast, obezita, spatnej pitnej rezim (nemyslim chlast) atd.. A bum mas DNU. Ale ne ze jis kilo liboveho masa se zeleninou, mas dostatecnej pitnej rezim, nechlastas, nejsi obezni a hejbes se.

Jinak praseci den bohužel po vcerejsku pokracuje, byl jsem na krevnim odberu, motala se me siska jak prase butto hypo nebo hyperglykemie, a musel jsem si něco proste dat. Tak tam hned padlo v mem oblibenem stanku parek v ruhliku, tortilla kureci a na doma 3 hambace Sem nemocnej... A to ještě den neskoncil... Od včerejška jsem natahl viditelne do xichtu vodu, skoro jsem nemohl spat, neskutecne prdim a mam nafoukle bricho. At zije psenice s cukrem Zítra uz jen voda s psylliem a do konce vykendu jen zelenina pekne za trest...

Nepříjde Ti na hlavu postavený si stěžovat na sachry po tom, co jsi vyjmenoval párek v rohlíku, tortilu a hambáče? Působíš na mě už trochu jako fanatik.
Už mě ta mánie "sacharidy jsou zlo" začíná trochu lézt na nervy. Pokud člověk netráví dobře hodně sacharidů denně a stačí mu třeba 200 g, tak ok, ale cpát hned každýmu, že sacharidy jsou to všeobecný svinstvo? Stejně jako ty, yuro, máš pozitivní zkušenost s omezením sacharidů, tak i já mám kolem sebe lidi, co se naopak necítí dobře, když sacharidy omezují. Navíc s trávením nemají žádný problém, ono stačí vybírat uvážlivě zdroje sacharidů a taky tak racionálně kombinovat s ostatními makro.
yura

PříspěvekZaslal: st únor 19, 2014 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
yura napsal:
Mablungu jenze to není jen o purinech. Veprove je zname hlavne tim, ze ma vysokej obsah kyseliny mocove a to je hlavni problém u DNY ty chytroline. Jak pise bara tucne veprove, vnitrnosti, chlast, obezita, spatnej pitnej rezim (nemyslim chlast) atd.. A bum mas DNU. Ale ne ze jis kilo liboveho masa se zeleninou, mas dostatecnej pitnej rezim, nechlastas, nejsi obezni a hejbes se.

Jinak praseci den bohužel po vcerejsku pokracuje, byl jsem na krevnim odberu, motala se me siska jak prase butto hypo nebo hyperglykemie, a musel jsem si něco proste dat. Tak tam hned padlo v mem oblibenem stanku parek v ruhliku, tortilla kureci a na doma 3 hambace Sem nemocnej... A to ještě den neskoncil... Od včerejška jsem natahl viditelne do xichtu vodu, skoro jsem nemohl spat, neskutecne prdim a mam nafoukle bricho. At zije psenice s cukrem Zítra uz jen voda s psylliem a do konce vykendu jen zelenina pekne za trest...

Nepříjde Ti na hlavu postavený si stěžovat na sachry po tom, co jsi vyjmenoval párek v rohlíku, tortilu a hambáče? Působíš na mě už trochu jako fanatik.
Už mě ta mánie "sacharidy jsou zlo" začíná trochu lézt na nervy. Pokud člověk netráví dobře hodně sacharidů denně a stačí mu třeba 200 g, tak ok, ale cpát hned každýmu, že sacharidy jsou to všeobecný svinstvo? Stejně jako ty, yuro, máš pozitivní zkušenost s omezením sacharidů, tak i já mám kolem sebe lidi, co se naopak necítí dobře, když sacharidy omezují. Navíc s trávením nemají žádný problém, ono stačí vybírat uvážlivě zdroje sacharidů a taky tak racionálně kombinovat s ostatními makro.

Tak kdybych snedl samotny parek, platky hoveziho a tu trochu kureciho ta nemam problem. Ty zemle a rohliky jsou horsi. Ja nezbrojim obecne proti sacharidum, kde jsi na tom byl? Pohanka, jahly, quinoa, brambory, zelenina, ovoce s tim nemam ani ja sebemensi problem. Tady je rec o zanaseni streva a v tom je odbornik cislo jedna tepelne upravena mouka a v kombinaci nejlepe s cukrama mlecnyma vyrobkama je to idelni zaklad na kvaseni a zanaseni trubek to je cele. A to ja jen tak mimochodem uvedl muj priklad praseni a ano ja na psenici a cukr reaguju hodne spatne, ale chutna me to jako vsem ostatnim a proto kdyz uz sahnu po necem nezdravem, tak se nedivam jestli to je gluten, lactose free, proste sezeru na co mam chut a pak tu nadavam no.
edit- ted sem nasel ve spajzu cokoladove musli, pekne s mlekem.
edit- v obchode se na me usmála stara dobra nugeta, pekne s rohlikama. Prenesel sjem se do deckych let. Skoda ale ze uy to nedokazu jist s takovou tou nevinnosti. Ještě bych to videl na nejakou tu pizzu u hokeje, zavrsenou necim sladkym a tim bych ten tzv. sokovy detox streva ukoncil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madball

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Yura, chtělo by to trošku definovat, co si představuješ pod pojmem mouka a rozhodně je pěkná hloupost psát, že mouka neobsahuje vlákninu. Například já mám díky mouce vlákniny až moc, protože můj domácí chleba jí obsahuje cca 70g a to ho můžu sníst tak 80% za den. Naopak to budu muset nějak snížit, protože je tam další z ovoce, zeleniny a dalšího jídla, a když je jí moc, tak to taky není zrovna ideální.

Obsah vlákniny v běžně dostupných moukách na 100g:
celozrnná žitná 23g
celozrnná pšeničná 12g
necelozrnná žitná 15g
dokonce i ta necelozrnná pšeničná mívá okolo cca 2-3g, což je ale samozřejmě málo
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
yura

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Yura, chtělo by to trošku definovat, co si představuješ pod pojmem mouka a rozhodně je pěkná hloupost psát, že mouka neobsahuje vlákninu. Například já mám díky mouce vlákniny až moc, protože můj domácí chleba jí obsahuje cca 70g a to ho můžu sníst tak 80% za den. Naopak to budu muset nějak snížit, protože je tam další z ovoce, zeleniny a dalšího jídla, a když je jí moc, tak to taky není zrovna ideální.

Obsah vlákniny v běžně dostupných moukách na 100g:
celozrnná žitná 23g
celozrnná pšeničná 12g
necelozrnná žitná 15g
dokonce i ta necelozrnná pšeničná mívá okolo cca 2-3g, což je ale samozřejmě málo

Mouku myslim uplne normalni psenicnou s ktere se delaji ty nejlevnejsi testoviny, bile rohliky, tukove pecivo atd.. Jasny, ze neco jinyho je nejakej fakt celozrnnej chleba, ke 1 tenkej platek ma i pres 7g vlakniny, ale kolik lidi tohle ji ze... Vetsinou to je klasicke bile pecivo, levne testoviny, nejaky knedle. K tomu nejaky salamy, salaty (vlasaky), pastiky, omacky.. Zelenina, ovoce nula nula nic a kde mas to doporucovane minimum nejakych 30g vlakniny.. Ja muzu docela dobre srovnavat. Posledni 2 mesice jsem jedl fakt ukazkove da serict paleo, jen bez ovoce. Tzn. maso, vajicka, orechy, seminka, zelenina. Proste jsem krome masa a vajec nejedl nic s nizkym obsahem vlakniny a na traveni a vylucovani to bylo fakt znat. Ted je to 4tej den, kdy se nejak nemuzu k puvodni strave vratit a jim jako vetsina. Tzn. minimum zeleniny a hlavne pecivo, sladke, uzenarsky vyrobky. Proste malo vlakniny a hodne "prazdne hmoty" ktera tomu telu nic moc nedava a jen to trci v traktu, kde to dela peknou neplechu. Bohuzel je to silne navykove a od sladkych cerealii s mlekem nebo makovce je opravdu tezke se zase preorientovat na chutove nevyrazne potraviny, ktere zaludku nedaji defakto zadny pocit plnosti. Clovek jako by nejedl. Sni zeleninovej salat s oliv. olejem a tresci file a ma za 5 minut hlad. To ted kdyz si dam celej velkej penam makovec s 0,5l mleka, tak me to krasne na 2 hodky zaplacne. Ach jo co mam delat..
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 9:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak to tak pozoruju, tak tobě chybí ve stravě nějaký zlatý střed, prostě kompromis. Jdeš z extrému do extrému. Makovec (fuj ještě od Penamu) a půl litru mléka dodělá každýho... Jestli na těchto super kombinacích stavíš pak teorii, že klasická racionální strava se sacharidy, které tu (jak jsme pochopil) moc neuznáváš, je špatná, tak to potom jo. To je jako si dát hranolky, hambáč, tatarku a zajíst to palačinkami a hodinu po jídle říct, že tenhle způsob stravování je o ničem, nejlepší je Paleo... :))
yura

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 9:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Jak to tak pozoruju, tak tobě chybí ve stravě nějaký zlatý střed, prostě kompromis. Jdeš z extrému do extrému. Makovec (fuj ještě od Penamu) a půl litru mléka dodělá každýho... Jestli na těchto super kombinacích stavíš pak teorii, že klasická racionální strava se sacharidy, které tu (jak jsme pochopil) moc neuznáváš, je špatná, tak to potom jo. To je jako si dát hranolky, hambáč, tatarku a zajíst to palačinkami a hodinu po jídle říct, že tenhle způsob stravování je o ničem, nejlepší je Paleo... :))
Pocky co mas proti makovemu zavinu od Penamu? Je to urcite jeden z lepších. Ještě je dobrej ten od avosu, taky orechove zaviny mají super. Ale i nudle s makem jsou dokonalost sama. Ja vlastne když nemam co jist, tak si sypu do huby jen tak nepomlety mak. Ja su asi zavyslej na tom opiu co v nem jen nebo co V UK prej nemůžou decka jist mak vůbec.

Naposledy upravil yura dne so únor 22, 2014 9:23 pm, celkově upraveno 1 krát
Turakam

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Esko, si to vystihol, súhlas, stále platí staré dobré - všetko s mierou.
madball

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak, já hlavně nechápu, že lidi na těhle "dietách" říkají, jaký jsou sachry zlo, ale mají pak problém projít kolem nějakých sladkostí apod. Já s tímhle třeba absolutně problém nemám a veškerý sladkosti mě nechávájí chladným.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Moocha

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neházej nás do jednoho pytle. Já měl dneska po dvou týdnech na LC první cheat v podobě zákusku z takové malé milé cukrárny a ještě jsem ho ani nechtěl
madball

PříspěvekZaslal: so únor 22, 2014 10:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já ani nevím, kdy jsem nějakej zákusek měl na HC naposledy.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nakonec budu týden na zelenině, ovoci a rybách. Budu do toho žrát laktobacily a psyllium. Ať už to je blbost, to co jsem napsal, nebo není, tak to do jistý míry ty střeva pročistí a trochu jim to uleví . . .
yura

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Tak nakonec budu týden na zelenině, ovoci a rybách. Budu do toho žrát laktobacily a psyllium. Ať už to je blbost, to co jsem napsal, nebo není, tak to do jistý míry ty střeva pročistí a trochu jim to uleví . . .
Uz jsem ti to psal, proste vyzkousej aspoň 14 dni, mesic na klasicke kvalitni kulturisticke strave. Tzn. ovoce, zelenina, maso, ryby, vajíčka, brambory, rejze. Zadny obiloviny a zadny mlecny výrobky a uvidíš tu zmenu. Pochybuju, ze by ses pak zase vratil k ladovani tvarohu, jogurtu a mleka. Co si jako myslis, ze tyden nejake "ocisty" udela? Jakmile tam zacnes znovu prat to co předtím, tak jsi tam kde jsi byl. Normalne uvazujici clovek prece zjisti jaka potravina mu tam dela neplechu a vyradi ju z jidelnicku ne? Když se podivam na tvůj jídelníček, tak nemusim byt Ajnštajn, abych zjistil ze to jsou ty mlecne výrobky, kteryma teda zrovna nesetris...
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
DiamonD123 napsal:
Uz jsem ti to psal, proste vyzkousej aspoň 14 dni, mesic na klasicke kvalitni kulturisticke strave. Tzn. ovoce, zelenina, maso, ryby, vajíčka, brambory, rejze. Zadny obiloviny a zadny mlecny výrobky a uvidíš tu zmenu. Pochybuju, ze by ses pak zase vratil k ladovani tvarohu, jogurtu a mleka. Co si jako myslis, ze tyden nejake "ocisty" udela? Jakmile tam zacnes znovu prat to co předtím, tak jsi tam kde jsi byl. Normalne uvazujici clovek prece zjisti jaka potravina mu tam dela neplechu a vyradi ju z jidelnicku ne? Když se podivam na tvůj jídelníček, tak nemusim byt Ajnštajn, abych zjistil ze to jsou ty mlecne výrobky, kteryma teda zrovna nesetris...

Změna tam určitě bude neboj - Budu se snažit dělat celkově to jídlo pestřejší a nežrat pořád to samé. Stejně tak i trenér říkal cosi, že laktóza v dospělosti ve velkým je zbytečná až škodlivá

Edit: Pohybuju se tady na foru už docela dlouho a člověk by si řekl, že už mám něco načteno, ale mě pořád přijde, že vím o výživě a celkově o téhle problematice uplný hovno Tenhle rok maturuju a do toho mám dost náročnou sportovní přípravu, ale po maturitě určitě nakoupím nějaké knihy a budu se snažit víc vzdělávat
madball

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U všech mléčných výrobku to s laktózou nemusí být tak hrozný. Třeba dlouhozrající tvrdý sýry, zakysaný výrobky.
Tady o tom něco málo je i s nějakou tabulkou:
http://www.proalergiky.cz/alergie/clanek/pri-intoleranci-laktozy-nemusime-vyradit-vsechny-mlecne-produkty-586
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zase aby tady nedošlo k mystifikaci, že trpím nějakou intolerancí laktózy Bavíme se pouze o tom, že prostě pořád prdim a cejtím se nafouklej, a že jednou z příčin by mohl být nadbytečná konzumace potravin obsahující laktózu. Uvidím jak budu teď na tom po týdnu při té upravené stravě. Třeba to bude uplně stejný, a potom bude potřeba hledat problém někde jinde . . .

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Detoxikace Střeva Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: