|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mirus

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 9:02 am Předmět: amina |
|
|
Já jako závodník a dlouhodobý cvičenec (přes 10 let), vím o aminách a bcaa svoje, dost informací a nestačím se divit, co píšou někteří tady na fóru. Bárovi příspěvky jsou hodně důležitý a pravdivý, ví o čem píše. _________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Luster

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 9:29 am Předmět: |
|
|
Mirusi, dame nazornej priklad, takze v prvnim produktu mame:
4g leucinu, 2g isoleucinu a 2g valinu
VS. druhej produkt, kde mame:
4g leucinu, 2g isoleucinu, 2g valinu, 1g taurinu, 1g citrulinu, 1g glutaminu, 1g alaninu a 2,5g betainu
a vy teda oba tvrdite, ze prvni produkt bude pracovat lip a je lepsi ne ten druhej, vazne? _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 10:41 am Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | Mirusi, dame nazornej priklad, takze v prvnim produktu mame:
4g leucinu, 2g isoleucinu a 2g valinu
VS. druhej produkt, kde mame:
4g leucinu, 2g isoleucinu, 2g valinu, 1g taurinu, 1g citrulinu, 1g glutaminu, 1g alaninu a 2,5g betainu
a vy teda oba tvrdite, ze prvni produkt bude pracovat lip a je lepsi ne ten druhej, vazne? |
Takže Lustere,podle opravdového výzkumu a vývoje aminokyselin (zdravotnictví),ne podle pseudostudií záměrně upravených pro marketing suplementace do sportu,je to asi takto.Každá aminokyselina má své místo a využití,ale hlavně načasování a potřeby v těle.Tebou zmiňované rozložení je z hlediska využití určitě horší.
4g leucinu, 2g isoleucinu, 2g valinu-je BCAA a měla by být podávána samostatně,bez přítomnosti jiných aminokyselin a tak se to také ve zdravotnictví až na pár případů děje.
Taurin je aminokyselinou,kterou bys měl dávat denně několikrát a v zcela jinou dobu než BCAA,protože má i jiné využití,zejména podporu funkce mozkové a podporu CNS (takže 1g je málo a jednou denně takřka nesmysl!!)
Glutamin je aminokyselina vynikající pro odpočinek a regeneraci těla a doporučené dávkování je 3x denně 5-10g,protože jinak nejde využít jak by měla být.
Tvůj Alanine a Betaine se kombinuje jako Betaalanine a podává se s jídlem.
Citruline malate je většinou transmiserem a urychlovačem ostatních.jako jediný ze zmíněných má smysl i během tréninku.
tak a teď už asi chápeš proč je ten tebou popsaný produkt z mého pohledu méně smyslný.V době kdy potřebuju ostatní zmíněné aminy,tak bych musel přijmout asi 150g BCAA zbytečně a to nemluvím o nesmyslném časování.pokud mi jsi schopen rozumně argumentovat,tak prosím.jen bych tě rád upozornil,že já toto dávám z hlavy a ne z googlu a jiných chytrých názorů na různých forech,kde si každý bez praxe a ověření plácá co chce.
Kup si každou ze zmíněných aminokyselin zvlášť a jeď podle toho jak se mají dávat.Ušetříš a navíc je naplno využiješ.A pak je úplně jedno jestli budou české nebo americké.Víc se k tomu nebudu asi vyjadřovat,protože přednášet v písemné formě a ještě zdarma se mi tady nechce
Netvrdím,že vím vše a mám stopro pravdu,jen vycházím z mnohaleté praxe a odbornějšího vzdělávání se v oboru (doufám).Jinak jak jsem řekl,každý ať si koupí a zbaští co chce,jen tady nevyprávějte bludičky,čtou to lidi,kteří chtějí poradit a něco se naučit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 11:16 am Předmět: |
|
|
me slo ale hlavne o tohle trvzeni:
| Bara napsal: | | je prokázáno,že BCAA nejlépe pracují o samotě a nemají rády ostatní aminokyselin y,a proto všechny dokrmené výrobky jsou relativně blbost a marketingový tah |
ta druha cast bude opravdu v zavislosti, mimo dalsiho, na mnozstvi slozky, davkovani, atd. _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 11:50 am Předmět: |
|
|
| citace: | | je prokázáno,že BCAA nejlépe pracují o samotě a nemají rády ostatní aminokyselin y,a proto všechny dokrmené výrobky jsou relativně blbost a marketingový tah | dokud mi tohle někdo studovaný nevyvrátí, považuju tenhle výrok Bary za výkřik do tmy a bullshit (možná i do podpisu).
Pak to Bara uhrál na to, že teda některý složky se hodí v jiným množství a v jinou dobu, což věřím že u některých složek tak být může, ale to jsou ty látky co jsou na obalu v miligramáži, takže neplatí, že by tam bylo o to míň BCAA. V gramech je tam právě nejčastěji glutamin a to že je glutamin nevhodný s BCAA (nebo by snižoval jejich účinnost) opět nikdo neprokázal (jestli ano tak si to rád přečtu).
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne únor 23, 2014 12:10 pm Předmět: |
|
|
Osobně bych už asi nekoupil nic jiného než hydro a tím doplňoval stravu. Hovořím o poměru výkon/cena. Taky jsem denně baštil desítky tablet -BCAA a musím říct, že to byl rozdíl brát a nebrát je (protože tvořily řekněme 50% mého příjmu bílkovin-tj. jasně,že to bylo hodně poznat:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
vejdy

|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 12:25 pm Předmět: |
|
|
Vejdy zajeď pro radu za Václavem P. a Lusterem a pak nemůžeš nic ztratit.Kluci mají pročteny všechny díly Muscle a fitness a k tomu týden praxe v šatně posilovny.Ti už mají jasno.
Jinak já bych ti poradil beff hydro od extrifitu nebo ty universaly a jez 4x4 denně.
Všechno co píšu, píšu za sebe a je každého věc jestli si z toho něco vezme nebo nikoliv a netvrdim, , že je to jediná a čistá pravda.
|
|
| nahoru |
|
 |
david.lee.hat

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 12:31 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | Vejdy zajeď pro radu za Václavem P. a Lusterem a pak nemůžeš nic ztratit.Kluci mají pročteny všechny díly Muscle a fitness a k tomu týden praxe v šatně posilovny.Ti už mají jasno.
Jinak já bych ti poradil beff hydro od extrifitu nebo ty universaly a jez 4x4 denně.
Všechno co píšu, píšu za sebe a je každého věc jestli si z toho něco vezme nebo nikoliv a netvrdim, , že je to jediná a čistá pravda. |
| Bara napsal: | | Netvrdím,že vím vše a mám stopro pravdu,jen vycházím z mnohaleté praxe a odbornějšího vzdělávání se v oboru (doufám).Jinak jak jsem řekl,každý ať si koupí a zbaští co chce,jen tady nevyprávějte bludičky, čtou to lidi,kteří chtějí poradit a něco se naučit. |
Krásně řečeno. stojím za tebou.
|
|
| nahoru |
|
 |
vejdy

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 12:33 pm Předmět: |
|
|
Každá rada zkušeného zde je cena zlata!
Mě přijde že po suplementaci bcaa nejsem druhý den tak rozbitý,ale libido je asi věc druhá.Bcaa beru i při běhání a jizdy na kole.
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 12:49 pm Předmět: |
|
|
Že se takhle chová administrátor fora, který už má navíc nějaký věk, je celkem s podivem.
Klidně přijmu to že jsem někdy suplementoval vyloženě blbě, třeba BCAA s glutaminem, ale na druhou stranu bych chtěl něco/někoho, kdo mi to srozumitelně vysvětlí a nějakym způsobem to podloží, od toho je forum.
EDIT: já právě jedu během tréninku BCAA +glutamin zvlášť a v dietě mi to sedí, regenerace skvělá (umožní mi to cvičit 6x týdně 2h)
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 12:57 pm Předmět: |
|
|
| Luster napsal: | joo za zadnou cenu nepriznat, ze si napsal blbost a radsi to obratit v utok |
Jenže já jsem blbost nenapsal a až se přesvědčím, , že ano..přiznám to .A není to útok, ale dělám si z vás srandu (ne zesměšňování) . Více si zatím nezasloužíte.
Naposledy upravil Bara dne ne únor 23, 2014 1:48 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 1:09 pm Předmět: |
|
|
| vaclav.p napsal: | Že se takhle chová administrátor fora, který už má navíc nějaký věk, je celkem s podivem.
Klidně přijmu to že jsem někdy suplementoval vyloženě blbě, třeba BCAA s glutaminem, ale na druhou stranu bych chtěl něco/někoho, kdo mi to srozumitelně vysvětlí a nějakym způsobem to podloží, od toho je forum.
EDIT: já právě jedu během tréninku BCAA +glutamin zvlášť a v dietě mi to sedí, regenerace skvělá (umožní mi to cvičit 6x týdně 2h) |
Ty nechceš vysvětlit, ale potvrdit, , že jsi se nemýlil. To je egoismus.Taky jsem takovej byl, , takže ti to nezazlívám.Jen prostě pro odbornou diskuzi nemáte ani jeden dost ani teorie a natožpak praxe . Takže bych spíš uvažoval jestli sem někdo bude odborně přispívat, , když mu tady takoví klučíci oponujou jak na verandě před diskotékou. Proto sem už většina lidí s kterými jsem spolupracoval prostě nepíšou.
Tohle je poslední příspěvek k tomuto pošetilému rozbroji a dál už můžou zase psát i ostatní.nemá cenu to rozebírat a každý si prostě budeme dál žít ve své pravdě.
|
|
| nahoru |
|
 |
vaclav.p

|
Zaslal: ne únor 23, 2014 2:57 pm Předmět: |
|
|
na netu je mnoho článků na toto téma, např. tady je to dobře vysvětlené (Bara si to taky může nastudovat a zjistit jak to ve skutečnosti je, než tu na foru bude pro čtenáře fora rozšiřovat mýty)
http://www.bodybuilding.com/fun/inmag15.htm - přínosy užívání glutaminu v kombu s BCAA
kombinace glutaminu a BCAA je tedy velmi vhodná a já to budu brát dohromady tak jak jsem to dělal doposud (čistý glutamin zapitý ochucenejma BCAA), suplement kde je to namíchaný obojí je to samý. To že to v usa v poslední době míchaj jako tyhle komba není nic proti ničemu a je to velmi vhodný, asi vědí proč to dělají. Na bb.com jsou tyhle přípravky prodejem a hodnocením hodně vysoko, napr. Xtend, Re-con, Amino Recovery atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama BCAA Instant | SurvivalInstantní aminokyseliny s obsahem BCAA, glutaminu a argininu s výbornou rozpustností i chutí. 499 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|