Nerovnoměrný přísun živin ?

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nerovnoměrný přísun živin ?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nerovnoměrný přísun živin ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sekac 1985

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 1:24 am    Předmět: Nerovnoměrný přísun živin ? Odpovědět s citátem

Zdravíčko, mám takovej dotaz - jelikož mám práci, ve který se prakticky skoro celej den nezastavim, nehrozí mi, že bych vysedával u jídla...dělám kuchaře a každý ráno si navařim 400g rýže, kterou pak celej den bagruju, to samý maso, nakrájim na plátky a ukusuju u práce, bohužel. A ted ten dotaz, jesli to nemá nějakej " vliv na funkci " když nejím třeba v jedné porci 80g sach a 40g bílkovin ale futruju to třeba hodinu po lžících ?? Díky za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jachym

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 5:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi takhle:
myslíš si že v žaludku je budík a funguje jen co hodinu, že je tam kalkulačka, která počítá jestli náhodou jsi nepřijal 20g bílkovin o 20 dřív/později? A myslíš si že přesně v době snídaně, oběda atd. je dotráveno? Odpověz si sám
Mick994

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě se dost často stává že nestihnu jíst co 2 až tři hodiny s odstupem ... když prostě třeba jsem třeba neplanovaně pryč třeba 4 až 5 hodin, tak prostě pak to doženu tím že se najím pak více abych se vlezl aspon trochu do denního příjmu.
Prostě pokud nejsi profi závodník s 9ti jídly za den, tak pokračuj v životě jako doposud a nestresuj se tím
Pokud se vlezeš do toho co za den máš sníst (makroživiny a kalorie) tak myslím že by neměl být zas až tak velký problém.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasný, super. Hlavně že pak mi x lidí napíše ''hele moc velká porce, to tvoje tělo nezpracuje'' a podobný kecy,.... tak se ujednoťte ;)
Mick994

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2014 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jasně že menší jsou lepší pro trávení ...
Prostě když jsou dva tábory kde jeden říká TOHLE je NEJ a druhý říká NE TOHLE je NEJ ... tak na ně kašli a řiď se tím co vyhovuje tobě a tvému tělu ne
Ještě aby se někdo jinej staral jak a co budu trávit ne
Skál

PříspěvekZaslal: ne březen 02, 2014 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I když to jídlo dáváš po částech tak se nic nestane. Taky jsem to tak dělával v práci z nedostatku času (pingl 12ky bez přestávek) a aspoň jsem se nepřejídal velkou porcí a nebylo mi pak těžko :-) Ale svůj denní příjem jsem do sebe dostal. Akorát to byl spíš model 50-ti malých jídel během dne. Nezhubnul jsem ani deka a pořád v pohodě nabíral.
Novic

PříspěvekZaslal: ne březen 02, 2014 5:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

micus6 napsal:
Jasný, super. Hlavně že pak mi x lidí napíše ''hele moc velká porce, to tvoje tělo nezpracuje'' a podobný kecy,.... tak se ujednoťte ;)

No a? Snad jsi natolik moudrej, abys takový kecy od x lidí nebral vážně. Nakonec je to i v pořádku, jeden vejrok neguje druhej, tzn. pravda leží uprostřed... ale klidně si dál jeď podle toho, co Ti kdo poradí.
sekac 1985

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 12:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

okej tak díky, 2:Skál - já dělám 16, je to děs, že sem se líp neučil

Horší ale je, že se mi poslední dobou stává to co dneska, mě ta zelenina, maso, rýže prostě nezasytí, mám pořád hlad ( a chutě ) jako kráva a bohužel se to nedá vydržet a hřešim, což v kuchyni neni tak těžký.,. šnicl,jitrnice hranolky,utopenec, štrůdl..nejhorší je, že si jednou něco zobnu a pak už na to seru úplně a sežeru co mi přijde pod ruku, pak zase trvá pár dnů, než najdu motivaci a začínám zase od znova...a takhle to je furt do kola
jestli mi někdo najde nějaký sytý fitness jídlo, který bude aspon trošku dobrý, nebo způsob, abych tak nehladověl, budu mu velice vděčen.
P.Vac

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 1:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A z čeho čerpáš denně tuky?
Pokud jedeš pouze 400g rýže, maso a zeleninu, tak se nemůžeš divit, že po pár dnech máš hlad jako vlk. Je to moc malej příjem. Když to vychytáš a nebudeš kaloricky nízko, tak hlad nebude. Chuť to je jiná kapitola

Řízek, jitrnice, hranolky, utopenec a štrůdl má jedno společné, dostatek tuku => dostatek chybějící energie.
sekac 1985

PříspěvekZaslal: po březen 03, 2014 11:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hele nemyslim si, že mi pomůže pár ořechů...to chce se pořádně najíst aspon nějakýho co nejmenšího zla, hlavně at to zasytí, ne alá rýžokuře, po kterym mám snad ještě větší slinu..

Rychle na stránku:

Přejdi na: