ako za 11 dni zlepsit 12minutovy vytrvalostny beh

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ako za 11 dni zlepsit 12minutovy vytrvalostny beh  Úvodní stránka -> Ostatní -> ako za 11 dni zlepsit 12minutovy vytrvalostny beh
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Saphenus

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 4:54 pm    Předmět: ako za 11 dni zlepsit 12minutovy vytrvalostny beh Odpovědět s citátem

caue dozvedel som sa ze 25.3. mam behat 12minutovy beh v ramci niecoho. nie som sice drevo ale nikdy som nebehal a chcel by som vas poprosit o rady ako to aspon trochu natrenovat za tych 11 dni co mi ostava. je mi jasne ze za taky kratky cas sa nedaju ocakavat ziadne velke vysledky ale pomohli by aj vseobecne rady ake tempo zvolit ako dychat a co ja viem co k tomu.
absolutne sa v behani nevyznam.
napadlo mi ze skusim zabehnut 12minutovku kazdy druhy den aby som sa do toho aspon trochu dostal. je to zly napad?
poradte mi prosim!

nieco o mne:
25rokov
175cm
78kg
momentalne vykony v posilke (momentalne bez formy a sily)
drep 5x130
MT 5x140
tlaky 5x105
neviem ci tie vykony pomozu ale chcel som napisat aspon daco ako nenapisat vobec nic.

vecer pojdem na ihrisko zabehnut 12minut a dam kolko to bolo. myslim ze to bude najdolezitejsi udaj

dakujem za vsetky rady!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BerserK87
(ban)

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No zalezi taktiez od toho kolko km chces za tych 12 min zabehnut.

Uividime co teda postnes ked to prebehnes. Dufam ze to potom este vykluses bo ak budes mat svalovku do toho behu tak to nebude bohvie co na pripravu - Ktoru by som asi volil tak aby som sa kus rozdychal (siel pobehat) a zistil ake tempo mi vyhovuje kde mi neodidu hned nohy a vydrzim s dychom. Neviem ci sa da za taku kratku dobu nejak pripravit okrem zregenerovania a odhadu tempa.

Co si profesionalny vojak?
Saphenus

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bol som sa prebehnut. zabehol som 2,1km
priemerna rychlost 10,4km/h maximalna 13,4
spravil som 4 asi 4-5sekundove pauzy ( neodpocival som) aby som sledoval aky mam cas a vzdialenost.
nie som ani vojak ani profesional :D
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Saphenus napsal:
bol som sa prebehnut. zabehol som 2,1km
priemerna rychlost 10,4km/h maximalna 13,4
spravil som 4 asi 4-5sekundove pauzy ( neodpocival som) aby som sledoval aky mam cas a vzdialenost.
nie som ani vojak ani profesional :D

Tak to je hodně zlý Za 11 dní natrénuješ na co nejlepší výkon jedině tím, že budeš běhat hodně vytrvalostní tréninky, v kterých si budeš dávat úseky do 6ti min. tempem na tu 12ti minutovku. Chce to alespoň 4km denně, ale nevím, jak moc tě to zrakví . . .
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V čem běháš?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ted jsem to chtel napsat
ze bych radil neco ve stylu rano a vecer 10x200m na maximum,s paouzou tak 30 sec
kazdej druhej den, ale aspon 2 dny pred odpocivat
a prijde mi to hodne zly, mam skoro stejne vykony (ktere v tom totalne nehraji nejmensi roli), stejnou vysku a vahu, jenom jsme starsi a davam 3, loni myslim 3 250
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

těch 10x200m na maximum myslíš fakt jako na maximum s 30s pauzou?
Saphenus

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

samozrejme ze je to zle. lepsie som ani necakal. v poslednom case ( od septembra 2013... ) mam dost blbe obdobie ani necvicim ani sa nehybem a venujem sa iba intelektualnej cinnosti. schudol som 7kg svalov a zoslabol som a stratil skoro vsetku kondicku. skratka zle po kazdej stranke... som typ ktory nepribera ani ked sa nehybe. namiesto toho chudnem krvopotne ziskane svaly

nastastie mi ide iba o to aby som tymi testami presiel a nemusim excelovat.
su tam aj ine discipliny kde sa to trochu vykompenzuje. a v podstate nie som odkazany ani na vysledok aky tam ziskam. ide o pracovny pohovor ( jeden z viacerych) kde na moju poziciu rozhoduje predovsetkym vzdelanie a velku konkurenciu nepredpokladam ale aj tak tam chcem mat co najlepsi vysledok.

okrem toho su tam discipliny zhyby brusaky na 2minuty skok z miesta a sprint na 100m.

problem je iba behanie. neviem ako na to a nikdy som sa akemukolvek behaniu nevenoval

skusim behat 6 minut 4x denne

dam vysledok vsetkeho ked to absolvujem!

som si absolutne vedomy ze za taky kratky cas sa zazraky nespravia. ale nikdy sa dopredu nevzdavam a som zvedavy co sa za tych par dni da spravit!

dajte mi este dajaky tip na tie sprinty. viem ze bez osobneho trenera je to dost abstraktne ale uvitam vsetky rady.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zařaď do tréninku polohovky a můžeš zkusit taky člunkový běh, jestli víš, co to obojí je :). A jinak na sprinty prostě trénovat sprinty. Dobrý jsou taky schody - třeba 30 schodů a vyběhnout je 5 - 6x - a střídat po jednom, po dvou, po třech atd. atd. :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 10:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
těch 10x200m na maximum myslíš fakt jako na maximum s 30s pauzou?

spis jako pod tricet sec
nebo stavjici max
proste nejakou formu intervalu
me to pomohlo a hodne
vybihal jsme dycky kdyz byla vterinovka na 12 a bezel cca na 90%
zbytek sjme mel volno
je to rychly, bez zahrati a vyklusu 10 min, celkove se do 20 vejde
to se da udelat casto
a jinde jsi na tom jak treba ty shyby?
to ze hubnes by ti naopak mohlo pomoci, to ze nemas kondicku, to je vec uhlu pohledui
PS: naps mi prosim, co je to za pohovor,umiram zvedavosti, klidne do PM
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 11:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ted jsem to chtel napsat
ze bych radil neco ve stylu rano a vecer 10x200m na maximum,s paouzou tak 30 sec
kazdej druhej den, ale aspon 2 dny pred odpocivat
a prijde mi to hodne zly, mam skoro stejne vykony (ktere v tom totalne nehraji nejmensi roli), stejnou vysku a vahu, jenom jsme starsi a davam 3, loni myslim 3 250

Jenže čtyřkové tempo není rozhodně průměr a nesportující člověk je rád, že těch 12 minut vůbec běží s tempem daleko za 6 min./km.
Saphenus

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 11:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dohodnite sa prosim vas medzi sebou co mi odporucate lebo cas uteka a nemozem si dovolit sa pretrenovat

tiez nie som spokojny s tym ze mi to dali vediet dnes ale nic sa s tym neda robit

zajtra si dam 2x 6minut a vecer hokejbal.
v sobotu 4x6 minut behu tempom rychlejsim ako dnes a dajake sprinty

moze byt na zaciatok ???
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2014 11:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je jedno....za 11 dnů nečekej nic převratného. Pokud neběháš vůbec, tak 3x týdně je Tvé maximum, pokud běháš, tak bys měl jiný čas, takže asi tak. Za šest tréninků nic kloudného nevymyslíš.
Saphenus

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 12:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hovoris mi z duse Deadlift
ale stoji mi to za pokus
uz len preto aby som si dokazal ze som chlap a bez ohladu na okolnosti sa nevzdam a skusim co je vo mne. dnes som nebehal naplno ale s rezervou. uvidim s akou ked to zabehnem 25.

nechcem si nic nahovarat ani sa utesovat ale dnes som behal sam a nemal som nijaku motivaciu. som si isty ze ked tam uvidim 10 superov tak predvediem lepsi vykon.

drzte mi prsty chlapi! v momentalnej forme som sice uplny amater a urcite je vam do smiechu ked si citate co pisem ale pre mna je ten deadline vyzva ktorej rozhodne nepoviem nie
E.Leclerc

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2014 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za 10 dní si ještě stíhneš koupit xenon, jinak nic.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ako za 11 dni zlepsit 12minutovy vytrvalostny beh Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: