| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Vico
|
Zaslal: po březen 17, 2014 10:31 am Předmět: Vaření do zásoby |
|
|
Ahoj, už mě moc nebaví každý den vařit na ten druhej. Máte někdo zkušenost s tím navařit třeba na týden dopředu a pak si jídla jednoduše brát z ledničky? No teď zkoušim navařit na 3 dny a nechat to v ledničce což si myslim, že by mělo být ok , ale jak je to s jídlem na delší dobu? Viděl jsem na youtubu videa kde si připravovaly jídlo na týden dopředu a měli to naskládaný pouze v ledničce.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
yura
|
Zaslal: po březen 17, 2014 11:32 am Předmět: |
|
|
Ja když jsem zral ve velkem 1kg masa denne atd.. Tak jsem varil vždycky taky max na 3 dny. Pak uz se to nedalo moc jist. Ale plno lidi to zamrazuje v tom sacku co ma takovej ten proužek na uzavreni. Proste navari, pocka az to schladne, nasackuje a da na mrazak, pak uz jen vytahuje podle potřeby, prdne do mikrovlnky a jidlo je ready. Tak muzes klidne na varit na mesic jestli mas tak velkej mrazak.  Myslim, ze je to lepsi volba nez nechat hotove jidlo v lednicce tyden. To fakt není dobrej napad..
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: po březen 17, 2014 3:26 pm Předmět: |
|
|
Já si dělám klidně na 3-4 dny dopředu snídaně v týdnu - např. pečené vločky s vajíčkem, nebo zapečenou mléčnou rýžu atd a bez problému.Maso taky klidně jím 3 dny.
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: po březen 17, 2014 4:31 pm Předmět: |
|
|
Základní jídlo jako rýži a kuřecí prsa si vařím dopředu. Rýži tak na 2 až 3 dny a kuřecí prsa 4 až 5 dní. Mám to normálně v ledničce.
|
|
| nahoru |
|
 |
elrubio

|
Zaslal: út březen 18, 2014 11:19 am Předmět: |
|
|
většinou vařím v neděli večer na celý pracovní týden, přes týden chodím pozdě večer a nestíhám.
žádný problém jsem nezaznamenal.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út březen 18, 2014 11:24 am Předmět: |
|
|
Já to tak dělám většinou taky. Minimálně do čtvrtka jím jídlo z neděle, někdy až do pátku. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: út březen 18, 2014 1:21 pm Předmět: |
|
|
a nezkazí se kuřecí prsa třeba? asi je lepší je uvařit,aby vydržela déle,co? Já mám vždycky strach,protože rozmrazuju třeba kilovku nebo 0,5kg prsou a pak toho mám hodně :-/
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: út březen 18, 2014 3:26 pm Předmět: |
|
|
No, rozhodne je lepsi drzet maso v lednici uvarene (upecene, usmazene...) nez syrove.
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: út březen 18, 2014 7:12 pm Předmět: |
|
|
Jo. Přesně tak. Syrová kuřecí prsa v ledničce moc dlouho nevydrží a už po 24 hodinách dost zapáchají. Uvařená vydrží dost dlouho. Zato hovězí maso vydrží v lednici syrové hodně dlouho. Mívám ho tam kolikrát i 3 týdny aniž by se zkazilo nebo nějak znehodnotilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
sekac 1985
|
Zaslal: so březen 22, 2014 11:56 pm Předmět: |
|
|
Taky bych v tom neviděl problém, jen bych se snažil vyvarovat tý mikrovlnce, prej to neni úplně super a člověk pak konzumuje mrtvý živiny.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne březen 23, 2014 6:03 am Předmět: |
|
|
| sekac 1985 napsal: | | Taky bych v tom neviděl problém, jen bych se snažil vyvarovat tý mikrovlnce, prej to neni úplně super a člověk pak konzumuje mrtvý živiny. |
achjo achjo....
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: ne březen 23, 2014 8:37 am Předmět: |
|
|
Na tu mikrovlnku má každý jiný názor. Někdo říká, že je ok, někdo se jí vyhýbá... _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: ne březen 23, 2014 8:58 am Předmět: |
|
|
Tím pádem přijímám 75% mrtvých živin ... páč já si rozpékám i ovesnou kaši.
Takové konspirační teorie nejsou pro mě ... já mám už tak dost svých starostí ještě abych se měl třást hrůzou že mi mikrovlnka ničí žvanec  .
Co bude dál, verbování k vegetariánům? _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: ne březen 23, 2014 12:36 pm Předmět: |
|
|
...jak sem kdesi cetl ze arnold nepil mliko tak.... ronnie v mikrovlnce robil neco furt, takze no problemo! :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |