|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Turakam

|
Zaslal: čt únor 06, 2014 9:14 pm Předmět: |
|
|
ja sa ešte pozastavím nad jednou vecou - nechcem mať veľké svaly - a ako by si ich získal??? Veľké svaly či čo si pod tým predstavuješ, sú aj tak otázkou rokov driny či na sypke a duplom bez, takže tohto sa naozaj nemusíš báť tak či onak... _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Turakam

|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: čt březen 20, 2014 7:14 pm Předmět: |
|
|
Dnes 9. den , co jsem rozjel whole30 . Jedná se o striktní paleo program z knihy "Jídlo na prvním místě." Co se stravy týče, tak mi to doslova otevřelo oči.
Vyřadil jsem veškery sračky z jídelníčku a aktuálně jím:
bílkoviny:
- maso (krůtí, vepřové, játra, bio hovězí)
- domácí vejce
sacharidy:
- zelenina všech druhů (včetně těch škrobovitých jako jsou např. batáty)
- ovoce
tuky
- kokos. mléko
- ořechy (hlavně mandle, kešu)
- oliv. olej
- kokosový olej (výborný na smažení)
- avokádo
+ sumplementace v podobě omega 3 kapslí a vitamín D3.
Jinak, co se samotnýho způsobu stravování týče:
- 3 jídla denně (snídaně, oběd, večeře) s rozestupama 4-6 hodin (záleží na situaci)
- v každým jídle porce bílkovin (maso nebo vejce), hodně zeleniny, porce tuku (ořechy, avokádo, kokos. olej použitý při smažení, oliv. olej v salátech) a většinou 1 ks ovoce denně.
- k pití jen čistá voda
- žádný alkohol
aktuální pocity:
První týden mě hodně trápila "cukrová chřipka", která se projevovala malátností, občas bolesti hlavy, nesoustředěnost, nedostatek energie atd.. Teď už to naštěstí začíná odeznívat a cítím se zase OK. V noci se mi začíná i líp spát (nebudím se).
Co se shazování týče, tak během několika dní jsem se zbavil hodně velkýho množství vody a vizuálně, tak vypadám hubenější. Na ztrátu tuku si ještě musím nejspíš chvilku počkat, ale i tak spokojenost.
dnešní večeře pro ukázku:
200 g. vepřová pečinka + kaše z batátů + dušená mrkev a fazolky
není na obrázku: kysané zelí, hrst ořechů (mandle, kešu)
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
Loudy

|
Zaslal: čt březen 20, 2014 7:51 pm Předmět: |
|
|
Jídlo na prvním místě jsem zhltnul asi za 3dny a taky se na něj chystám, ale až někdy blíž k létu. Budu sledovat, jak se daří.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: pá březen 21, 2014 6:35 pm Předmět: |
|
|
dnešní jídelák:
snídaně: 200 g. bio hovězího smaženého na kokos. oleji + květákové pyré + dušená mrkev a fazolky, hrst ořechů (mandle, kešu)
oběd: zeleninový salát zakápnutý oliv. olejem s 200 g. vepřové pečinky nakrájené na kostky, hrst ořechů (mandle, kešu)
večeře: omeleta smažená na kokos. oleji ze 4 domácích vajec a 100 g. kachní klobásy (domácí), zeleninový salát zakápnutý oliv. olejem, kysané zelí, jablko _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: so březen 22, 2014 7:11 pm Předmět: |
|
|
dnešní jídelák:
9:00 - Snídaně: 100 g. bio hovězího smaženého na kokos. oleji + 2 domácí vejce natvrdo + kaše z batát + dušená mrkev a fazolky, kysané zelí, avokádo
14:00 - Oběd: cca 250 g. jater dělaných na kokos. oleji + květákové pyré, zeleninový salát zakápnutý oliv. olejem, pomeranč
19:00 - Večeře: omeleta smažená na kokos. oleji ze 4 domácích vajec + cca 50 g. schwarzwaldské šunky + 2 cibule, zeleninový salát zakápnutý oliv., hrst ořechů (mandle, kešu)
Co se "cukrové chřipky" týče, tak ta už je pryč. Nyní se začínám cítit daleko lépe než, kdy dřív. Mám více energie (hladina mi neskáče během dne, ale drží se neustále na stejné hodnotě).
Jinak objevil jsem skvělý web: http://paleoblog1.wordpress.com/ plný paleo receptů, které jsou jednoduché a vypadají úžasně, takže v následujících dnech začnu, co se vaření týče s trochou experimentování.
dnešní oběd:
_________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
|
|
| nahoru |
|
 |
pig14
|
Zaslal: ne březen 23, 2014 12:38 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: ne březen 23, 2014 1:24 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne březen 23, 2014 6:11 pm Předmět: |
|
|
Jako nic proti, ale na tomhle se vazne daji udrzet svaly, nedejboze nejaky nabrat? Jsem otevrenej jinym moznostem nez je klasicky stravovani, ale tohle se mi nejak nezda.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: ne březen 23, 2014 6:53 pm Předmět: |
|
|
Tom3 : Ty jídla obsahujou velkej počet tuku, takže kaloricky to ve výsledku hodí dost. Na druhou stranu, co se budování hmoty týče, tak to není ideální. Pokud bych měl takový cíl, tak je tu možnost přidat další 1 jídlo denně a navýšit množství tuku + více škrobových sachrů (batáty atd.). Pak si myslím, že by přibírání tímto způsobem bylo klidně možný.
(BTW. aktuálně vážím okolo 70 kg, takže kaloricky nemám takový potřeby jako většina lidí zde, kteří mají většinou 80,90 a více kg)
dnešní jídelníček:
8:00 - snídaně: cca 150 g. jater dělaných na kokos. oleji + omeleta (smažená na kokos. oleji ze 2 domácích vajec + 2 plátky schwarzwaldské šunky) + kaše z batát s trochou rozinek, zeleninový salát zakápnutý oliv. olejem, avokádo
13:00 - oběd: 200 g. vepřové pečinka + květákové pyré + dušená mrkev a fazolky, dezert (rozmačkaný banán + 100 ml kokos mléka + lžička kokos. oleje + kešu na dozdobení)
18:30 - večeře: 4 vejce natvrdo, 1 mrkev, 1 rajče, kysané zelí, hrst ořechů (mandle, kešu) _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: st březen 26, 2014 5:50 pm Předmět: |
|
|
den 15
Cítím se skvěle, mám plno energie během dne, která mi nijak neskáče jako dřív, ale je neustále stabilní, díky tomu, že jedu na tuku a ne na cukru.
Taky jsem si začal na jídle skvěle pochutnávat a neberu to už jenom jako nutné palivo, ale doslova jako zážitek. Snažím se pochutnávat si na každým kousku.
dnešní večeře:
2x čevapčiči z bio hovězího smaženého na domácím sádle
cca 200 g. krůtích prsou
pečená dýně
květákové pyré
Jinak dneska jsem objevil skvělý krámek kouske od Václaváku: http://www.ceska-stodola.cz/ . Maso, uzeniny, mléčné výrobky, ovoce, zelenina atd.. - vše domácí bez přidaných sraček. Hned jsem si koupil domácí sádlíčko  , klobásku a pražskou šunku, takže se těším až to pořádně otestuju.
Doporučuju zavítat! _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st březen 26, 2014 9:06 pm Předmět: |
|
|
a aj cvičíš, či si len vyváraš? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: čt březen 27, 2014 6:09 pm Předmět: |
|
|
Před nedávnem jsem se zúčastnil semináře Enter the kettlebell, což pro mě byla skvělá zkušenost. Obohatilo mě to o hodně nových poznatků a ujasnil jsem si v hlavě, že kettlebell + cvičení s vl. vahou je cesta, kterou se chci ubírat. Bohužel v aktuální době nemám finanční prostředky na zakoupení kettlebellu, takže alespoň každý den cvičím 10-20 minut cviky s vlastní vahou, které slouží pro lepší celkovou pohyblivost, kloubní mobilitu, odstranění dysfunkcí atd. Mezi cviky používám např. "brettzel", "wall squats" a mnoho dalších.
V dubnu plánuji navštívit seminář Achillés Protokol od Pavla Macka, kde se bude hlavně rozebírat správná technika běhu + cviky s vl. vahou pro celkovou pružnost, pohyblivost, sílu a zdraví. Od léta bych tedy rád zařadil i pravidelné běhání. K tomu přidám už zmiňovaný kettlebell a budu naprosto spokojenej. _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt březen 27, 2014 6:26 pm Předmět: |
|
|
Teda ty jeses bomby :D ... takovy kvalitni jidlo a s treninkem cekas az naprsi a uschne...neni to skoda? _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt březen 27, 2014 6:30 pm Předmět: |
|
|
Aha, už tě vidím na fotce, Win Rocky Win :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|