Tabletky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tabletky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Tabletky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blikk

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 4:56 am    Předmět: Tabletky Odpovědět s citátem

Čau,

zajímalo by mě jen kolik tak tabletek používáte umělého sladidla (ti co používají). Mám na mysli třeba kolik dáváte do 250g tvarohu, kolik třeba do pití kdo dává apod. Jen bych si chtěl udělat představu jestli nesladim trochu moc.. nechtěl bych si na to zas nějak zvyknout. Nemám sice obavu z um. sladidel, ale spíš z návyku na moc sladký.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Irminsul

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 6:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj.Proč hned umělé sladidlo?Do tvarohu si můžeš dávat například med.A do vody si vymačkej citron.
Smile04

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 7:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mam doma už xlet takovou malou dozu sacharin myslim a když jsem v dietě hažu si to do čaje a někdy kafe, to obvykle totiž nesladim vůbec i mimo dietu.

do jídel cukr nepatří takže tam necpu ani sladidla

jinak jedna ta tabletka odpovídá lžičce cukru, být tebou tka bych se omezil na používání sladidel jenom v dietě, tudíž krátkodobě a taky to nepřehánět

osobně když už sem vtý dietě tak spíš sladidla pojmu v cole light, naposledy ale jak jsem ji pil hodně v dietě začala mi doslova rozežírat rty, dásně...no prostě katastrofální sračka to je...přešel sem na dietní kofolu (stevia) a pohoda...takže to bych doporučil taktéž...jinak se už prodává normálně sladidlo steviový, prej je to přírodní to sladidla, vim hovno jestli za par let taky nezjistí že je to karcinogenní :D to nevi nikdo ale momentálně asi nejlepší varianta, u nás sem nekupoval ale čel jsem jakejsi log typka co žije v usa a ten to měl to steviovy sladidlo a dneska se da objednat cokoliv že ano :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
MAST3R

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 7:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám tekuté a dávám ráno pár kapek do vloček, do tvarohu z 99% ne, čaj to samé, ten vypiji v pohodě neslazený, horší je to s kávou, tam si sladidlo dávám, ale tu piji opravdu málo kdy.

Nauč se to necpat všude.

Ta stevie se prodává i tu v ČR, ale ne do všeho se chuťově hodí.

btw: to by mě zajímalo kolik té stevie v té kofole je, určitě pár kapek, aby si to mohli dát na obal.
Smile04

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 7:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nevím kolik tam toho je ale chutná to dobře a pečlivě jsem ten obal studoval právě abych se nenapálil a nic o žádným dalším sladidle tam nepíšou...tak nevím...sem taky skeptickej a hledal jsem jestli je to fakt přírodní nebo jestli to dělaj synteticky ale nic negativního jsem na steviu nenašel, ale jak říkám, kdoví co bude za pár let, na sladidla taky špína vyplavala až po...no nwm jistě, pár dekádách používání? :D taky otazka co je na tom pravdy...ono i studie může vyjít tak jak někdo chce že ano, zaplacená prodejci nových super sladidel :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
MAST3R

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na tu Kofolu kouknu, už dlouho jsem neměl ani obyčejnou. Teď občas dávám ligh/zero, ale nepřeháním to s tím. No a s těmi studiemi to bude podle mě jak píšeš, když máš prachy může vyvrátit/potvrdit co chceš.
kód:
V roce 1969 vydala americká agentura Food & Drug Administration (FDA) na cyklamát sodný zákaz používání. Bylo zjištěno, že způsobuje „rakovinotvorné tumory a vrozené vady“

a
kód:
Nicméně již v roce 1999 vědci dlouhodobou studií potvrdili, že cyklamát nelze za karcinogen jednoznačně považovat. Po více než 20 let podávali různým druhům opic (21 jedinců) 5x týdně cyklamát v dávkách 100 mg/kg a 500 mg/kg[3]. Po této době byly diagnostikovány mírné formy nádorů pouze u 3 opic. Vzhledem k faktu, že podávané dávky překračují minimálně 10x množství obsažené v Zero Cole, lze tento nápoj s největší pravděpodobností bez obav konzumovat.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Cyklam%C3%A1t

Já zastávám názoru všeho s mírou. Nekouřím, nechlastám, nefetuji, sportuji, tak si jednou denně pár kapek sladidla mohu dovolit.
yura

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není chutnejsi umele sladidlo nez tohle.
http://www.cukren.com/
Dam si to třeba na testoviny s makem a chutna to fakt jako cukr. Třeba ze stevie bych hodil savlu...
Mick994

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2 až 6 tabletek sacharinu.
Stevii jsem taky kdysi používal ale cena je o trochu vyšší.
Jinak věci jako "Tvoří to nádory" ... nebo "Tloustne se po tom jako po cukru" házím za hlavu, protože X studíí a X názorů a věřit všem , tak bych byl asi 10 krát mrtvý a měl 10 kilo tuku na zádech.
MAST3R

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No oni napíšou, že se po tom tloustne, ale pak dodají, že je to z toho důvodu, že si člověk dá sladidlo a pak zbragruje čokolády, ale za to nemůže sladidlo, ale vůle člověka, já sladím už dlouho, používám to i v objemu, neříkám že nemám chvilky a mám na něco chuť, ale že by to bylo po každém užití sladidla je blbost.
Mick994

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 1:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasně, píšou že to stimuluje mozek k jídlu atd.
Ale já četl i studie že to ovlivňuje slinivku a ostatní organy a ty pak více povzbuzují tuk k ukladání a podobně P**iny
jachym

PříspěvekZaslal: pá březen 21, 2014 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to trapárna všechny ty články o škodlivosti.... jako pokud bych tohle bral, tak vám rozhodně NEdoporučuju vůbec jíst třeba maso, který taky způsobuje rakovinu žaludku a já nevim co... člověk si musí zvážit rizika. Psalo se tady o tom už stovky příspěvků a já jsem taky plno psal, takže to nemá smysl řešit a bude lepší zůstat u toho na co se ptal autor.

Já používám nejčastěji Sukralozu, přesně tu co tady kolega dával odkaz na cukren.com. Moc se mi osvědčila. Co se počtu tabletek týče...

Je to paradox, když jsem ještě používal normálně cukr, většinou jsem dával 1 kostku do malýho hrnku a 2 do většího. Na obalech všech sladidel je, že jedna tabletka odpovídá jedné kostce. Zajímavý je, že třeba u té sukralozy, a když jsem měl sacharin, to víceméně sedí. U té stevie mi ale přijde, že nejen že ta chuť je prostě "jiná", ale navíc tam většinou i po 3 tabletkách mi to přišlo nesladký. Prostě to sladí jinak a málo.
Sukraloza je podle mě nejlepší, tam ani žádné negativní účinky nejsou, navíc chutná fakt jako cukr.

Taky by mě docela zajímalo kolik si tak dávají ostatní. Já třeba do tvarohu většinou dám 2 tabletky (do té 250g vaničky), ale je pravda, že když si někdy koupím místo nízkotučného polotučný, tak ten klidně jen s jednou nebo i bez, ten prostě "chutná". Do pití většinou 1, pokud větší hrnek tak 2 a pokud mám velký termohrnek (cca pul litru) tak někdy i 3. Ale obecně si myslím, že jiní dávají i víc a mezi náma, když jsem si počítal denní limit, tak to vychází na nějaké tři tabletky na kilo váhy! Čili řešit nějaký rizika rakoviny je v souvislosti s tisíci dalšími věcmi ktrý člověk jí a dělá naprosto irelevantní.

Rychle na stránku:

Přejdi na: