Velikost porcí ??

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Velikost porcí ??  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Velikost porcí ??
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Machy10

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 4:04 pm    Předmět: Velikost porcí ?? Odpovědět s citátem

Ahoj všem,

chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně velikosti porcí, konkrétně u oběda.

Je mi 26, mám 181cm. Začal jsem s hubnutí na začátku roku s 80kg, momentálně jsem na 71kg a stále to jde dolů. Jídlo si počítám na kaloricketabulky.cz, tam mi vychází bazál na cca 7400kJ, momentálně při hubnutí na 5400kJ. S dodržováním ani s pohybem nemám problém, vždy mi to podle tabulek vychází, většinou mezi jídly hlad nemám, výsledky jsou také vidět.

Jen když si skládám jídelníček na další dny, tak např. v tréninkový den mi oběd vyjde na 2300kJ, což mi přijde cca OK - B 55, S 70, T 4,5, ale když sečtu váhově všechny suroviny, tak jsem někde kolem 500g na oběd, někdy i víc, což mi přijde už dost. Pro příklad s těmito hodnotami to je :

hrášek 80g 200 kJ
kukuřice 70g 212 kJ
cibule 80g 138 kJ
žampiony 150g 224 kJ
krůtí prsa 150g 660 kJ
kus kus 60g 864 kJ

Co by jste mi poradily? Složit to z menšího množství kaloricky "hodnotnějších" potravin, nebo si to rozdělit např na 2 porce s cca 2hod. odstupem?

Budu vděčný za každou radu.

Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JanaHn

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

proč chceš hubnout? jíš míň než já

5400KJ......je fakt brutální
7400KJ....máš bazál, to bys měl sníst min. každý den.....a logicky víc, když se hýbeš atd.
8400KJ tolik bys měl jíst aspoň.....a i to je málo na chlapa!
Mablung

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 7:00 pm    Předmět: Re: Velikost porcí ?? Odpovědět s citátem

Machy10 napsal:
Ahoj všem,

chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně velikosti porcí, konkrétně u oběda.

Je mi 26, mám 181cm. Začal jsem s hubnutí na začátku roku s 80kg, momentálně jsem na 71kg a stále to jde dolů. Jídlo si počítám na kaloricketabulky.cz, tam mi vychází bazál na cca 7400kJ, momentálně při hubnutí na 5400kJ. S dodržováním ani s pohybem nemám problém, vždy mi to podle tabulek vychází, většinou mezi jídly hlad nemám, výsledky jsou také vidět.

Jen když si skládám jídelníček na další dny, tak např. v tréninkový den mi oběd vyjde na 2300kJ, což mi přijde cca OK - B 55, S 70, T 4,5, ale když sečtu váhově všechny suroviny, tak jsem někde kolem 500g na oběd, někdy i víc, což mi přijde už dost. Pro příklad s těmito hodnotami to je :

hrášek 80g 200 kJ
kukuřice 70g 212 kJ
cibule 80g 138 kJ
žampiony 150g 224 kJ
krůtí prsa 150g 660 kJ
kus kus 60g 864 kJ

Co by jste mi poradily? Složit to z menšího množství kaloricky "hodnotnějších" potravin, nebo si to rozdělit např na 2 porce s cca 2hod. odstupem?

Budu vděčný za každou radu.

Děkuji

Pokud na to chceš jít pomalu, doporučuji Breathariánství. Pokud rychle, kulka do hlavy nebolí.
Pokud si to s umíráním rozmyslíš, navštiv psychologa.
MAST3R

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 7:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vysvětlí mi někdo pro má někdo tendenci přepočítávat něco na kJ? Mě to přijde úplně zbytečný to za prvé a za druhé cardio mašiny/ hrudní pás s hodinkami ukazují taky kcal a ne kJ.
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 7:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vzhledem k mojim vedomostem bych podle nekterych psat vubec nemel, ale pouze zopakuju to co pisou.

Jidla neubirej. Jen zvyš výdej....
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mas 71kilo na 181cm a chces dal hubnout????
ses magor?????
Mick994

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ses magor?????

Klasický lov za "Pekáčem Buchet"
JanaHn

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Vysvětlí mi někdo pro má někdo tendenci přepočítávat něco na kJ? Mě to přijde úplně zbytečný to za prvé a za druhé cardio mašiny/ hrudní pás s hodinkami ukazují taky kcal a ne kJ.

já nevím.....jsem zvyklá.
yura

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
ses magor?????
Tak třeba je to pripad "skinyfet". Proste hubenej a jeste maselnej. Tak by rad jeste zhubnul. Ale je to samozrejme blbost, tim si jeste spomaluje metabolismus a bude to jeste horsi..
bebo

PříspěvekZaslal: pá březen 28, 2014 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

200-300 Gramů rýže a máš 1000-1500 kJ
Machy10

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2014 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Uvítal bych samozřejmě podnětnější komentáře než ty typu "seš magor" apod., ale to nebudu řešit. Píšu sem proto, že bych si rád nechal poradit, tak buď mi prosím poradťe, nebo si to nechte jinam.
OK - jím málo, začnu víc - takže minimálně těch 7400kJ? V netréninkový den? A při tréninku logicky víc ... ?
Rád bych se prostě zbavil tuku "navíc", takhle vidím výsledky ... ale evidentně to není dobrá cesta ... takže jestli někdo poradí lepší, budu za to moc rád ...
JanaHn

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2014 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Machy10 napsal:
Uvítal bych samozřejmě podnětnější komentáře než ty typu "seš magor" apod., ale to nebudu řešit. Píšu sem proto, že bych si rád nechal poradit, tak buď mi prosím poradťe, nebo si to nechte jinam.
OK - jím málo, začnu víc - takže minimálně těch 7400kJ? V netréninkový den? A při tréninku logicky víc ... ?
Rád bych se prostě zbavil tuku "navíc", takhle vidím výsledky ... ale evidentně to není dobrá cesta ... takže jestli někdo poradí lepší, budu za to moc rád ...

musíš jíst víc než je tvůj bazál.....to je základ na fungování těla.
jdeš na to prostě špatně, jez zdravě a pořádně, pokud fakt chceš počítat a vážit si to.....tak aspoň těch 9000KJ-minimálně!!!!

zadej si v těch tabulkách i množství tuků aspoň 1g/1kg, sachrů-aspoň 4g/1kg a bílkovin-2g/1kg tvé hmotnosti .....tohle ber přibližně, to jím i já a to jsem holka, menší a lehčí.
a jez pořádně i v netréninkové dny.
jez maso, vajíčka, zdravé tuky: oříšky, ryby, avokádo....atd atd., hodně bílkovin.

nejsem odborník, ale jsem "normální" a vidím co funguje a co ne......

on třeba někdo poradí odborněji, pokud budou chtít. ale spíš používej selskej rozum a jez a cvič, zkus hiit cvičení na odbourání tuku.
Machy10

PříspěvekZaslal: so březen 29, 2014 11:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super Jani ... Díky, konečně rozumná rada ... Jel sem podle těch tabulek, ale tam mě to navedlo k tomu, že bazal je ten a ten a při hubnutí mám mít o cca 2000kJ míň ... Teď vím, že je to blbost ... Takže začnu víc jíst ... Zdravě sem jedl i teď, maso kruti, občas kuřecí nebo někdy hovězí, ryby, tvaroh, mléko, vločky nebo musli, tunak, ořechy, hodně zeleniny apod.... Ale evidentně malé porce ...
Jaké to cvičení máš na mysli? Do teď sem 2x do týdne jel cca 30-40 min posilování s cinkama a vlastní váhou, pak k tomu cca 45 min rotoped, + 2 - 3 týdně fotbal, trénink nebo zápas ...
Mablung

PříspěvekZaslal: ne březen 30, 2014 7:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Machy10 napsal:
Super Jani ... Díky, konečně rozumná rada ... Jel sem podle těch tabulek, ale tam mě to navedlo k tomu, že bazal je ten a ten a při hubnutí mám mít o cca 2000kJ míň ... Teď vím, že je to blbost ... Takže začnu víc jíst ... Zdravě sem jedl i teď, maso kruti, občas kuřecí nebo někdy hovězí, ryby, tvaroh, mléko, vločky nebo musli, tunak, ořechy, hodně zeleniny apod.... Ale evidentně malé porce ...
Jaké to cvičení máš na mysli? Do teď sem 2x do týdne jel cca 30-40 min posilování s cinkama a vlastní váhou, pak k tomu cca 45 min rotoped, + 2 - 3 týdně fotbal, trénink nebo zápas ...

Několikrát ti padla otázka "proč chceš hubnout"? Motivace je důležitý faktor.
Jestli chceš lézt po skalách či děláš jiné sporty kde je každý gram znát, tvůj hubnoucí program by měl smysl. Pokud chceš hubnout z estetických důvodů, jdeš na to špatně. Pokud máš při této váze špeky, tvůj problém je v tom, že máš málo svaloviny. Jestli hraješ fotbal, musíš sám cítit, že když vlítneš do souboje, nikoho nepřetlačíš.
JanaHn

PříspěvekZaslal: ne březen 30, 2014 8:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

když si to vypsal, tak cvičení máš až dost!!

hiit je vysoce intenzivní intervalový trénink. jeden trénink v průměru trvá 15-30 min. Hodně rychle začnete ztrácet tuk a krásně si rýsovat tělo.

na netu toho najdeš dost.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Velikost porcí ?? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: