|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Muflon
|
Zaslal: st březen 19, 2014 12:35 pm Předmět: |
|
|
V čempak jsi kuře obalil? Hm Hm parní hrnec... naši ho mají doma sice už asi 8let starý ale možná jim ho znásilním :D _________________ Ty neříkáš dost! Ty makáš a dost říkám já!
Sport je napalici. A člověk se na něm časem stane závislým.
|
|
nahoru |
|
|
| | |
ALKAPONE
|
|
nahoru |
|
|
shooter
|
Zaslal: čt březen 20, 2014 9:58 pm Předmět: |
|
|
Vaječné tortily:
3 vejce
30g mletých mandlí
10g dýn. sem.
10g sezamu
sůl, prpř
cca 80g hovězí
zelí
trošku omáčky
plátek sýra aby to drželo
Vejce, mix semínek, sůl a pepř rozmixujem. Rozpálíme pánvičku, dáme cca 10g kokos. tuku a osmažíme na placky. Poklademe zelím, hovězím, omáčkou. Zabalíme, navrch dáme 1/2 plátku sýra, zapíchneme pár párátek a dáme na 2 minuty do mikrovlky zapíct, aby se okraje spojily. Plnohodnotné jídlo do práce.
|
|
nahoru |
|
|
MSG
|
Zaslal: pá březen 21, 2014 8:59 pm Předmět: |
|
|
Omeleta - snídaně, svačinka či lehká večeře
Včera jsem vyvinul svoji první (vaječnou) omeletu, tak se hned pochlubím :-)
Omeletu tvoří vejce, cca 3-4 na jednu porci a "náplň".
Vejce vyklepneme do hrnku a vidličkou lehce rozmícháme. Ne totálně, je lepší když to přece jen není zcela homogení kaše. Vzniklá směs se pak lehce osolí a opepří.
Co se týče náplně, lze ji rozdělit do 2 skupin:
- "ala prima" - tj. co se dá dělat hned s omeletou nebo stačí jen krátce před ní (šunka, salám, pórek, žampiony, cibule, rajčata, paprika....)
- "před připravená náplň" - tj. co je třeba předem uvařit/upéct (např. brambory, maso, uzené...)
Možných druhů náplní je prakticky nekonečno.
K mé konkrétní omeletě:
Vzal jsem: šunka od kosti, žampiony a pórek. Zeleninu doporučuju krájet opravdu na drobno (přesněji na tenké plátky), jelikož se smaží jen krátce a je třeba ji "prosmažit", hlavně houby, a pak taky, aby z omelety netrčely fláky nějaké zeleniny.
Pánev je potřeba mít s nepřilnavým povrchem. Jinak část omelety oěbtujete pánvi a navíc ji budete dlouho drbat.
Na pánev dát trochu oleje a vložit "náplň". Tu trochu usmažit, cibuli a uzeninu opéct, zeleninu tak nějak "změkčit". Celé to je operace na několik málo minut.
Pak se "náplň" vyndá na talíř a do pánve se nalijí rozmíchaná vejce. Do nich pak kydneme "náplň" a rovnoměrně ji rozpostřeme po celé omeletě. Náplň tak prostoupí celou omeletou.
Tím je manipulace skončena. Směs se nemíchá ani neobrací.
Jelikož pánev peče primárně ze spoda, je lepší toto celé dělat v troubě nebo aspoň dát na pánev poklici. Ale jde to samozřejmě i bez toho.
Obsah v pánvi začiná pomalu od spodu tuhnout, což lze pozorovat i okem. Jakmile dosáhne i na povrchu stavu "ne úplně syrové", je omeleta hotova.
Pak už jen zbývá opatrné vyndání.
Omeletu lze jíst samotnou nebo s chlebem jako svačinku či snídani, případně i jako oběd (např. s brambory).
|
|
nahoru |
|
|
shooter
|
Zaslal: so březen 22, 2014 9:22 pm Předmět: |
|
|
Přemýšlel jsem co s čerstvým kokosem.
Takže můj výtvor:
Rychlé, jednoduché, výborné
Čas na přípravu: 10-15 min
Suroviny:
(cca 300g) Čerstvý kokos
300ml kokosového mléka
2 odměrky proteinu (použil jsem phase8)
skořice
Postup:
Rozbijeme kokos, vyndáme čerstvou kokosovou dužinu, oloupeme. Rozmixujem v mixéru cca co nejdéle, přilejeme kokosové mléko, přidáme protein a skořici. Promixujem
B:75g
S:75g
T:170g
|
|
nahoru |
|
|
jachym
|
|
nahoru |
|
|
shooter
|
Zaslal: ne březen 23, 2014 8:49 am Předmět: |
|
|
Tak určo to nedám naráz. Tak na 2-3x
|
|
nahoru |
|
|
Mick994
|
Zaslal: so březen 29, 2014 5:53 pm Předmět: |
|
|
V poslední době bych se dokázal umlátit po Salátu s avokádem a kuřecím masem.
Stačí : Střední avokádo (Uzrálé, respektive měkké), listy římského salátu, větší papriku (nejlépe červenou nebo žlutou), 200 - 250g Dušených nebo pečených kuřecích prsou.
Vše nakrájet na kostičky, první přidat římský salát, pak avokádo aby se pěkně smísilo se salátem, nakonec přidat nakrájenou papriku a kuřecí prsa.
Je možno použít i jiné maso, nejlépe libové, aby vynikla chuť avokáda, také bych nedoporučoval žádné koření, krom trošky soli případně nebo špetku čili.
Je to jednoduché, rychlé s minimem sacharidů a zasytí to pěkně. V posledné době bych se po tom umlátil _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
nahoru |
|
|
Tomis88
|
Zaslal: út červen 03, 2014 7:42 pm Předmět: Proteinové palačinky |
|
|
Není to můj recept, mám ho od Tsunami (na fb "Tsunami vaří a cvičí")
měl jsem pouze ty palačinky (2 vejce, 30g proteinu) bez dalších přísad, super zpestření v dietě.
Proteinové palačinky
Suroviny: (1 porce)
2 vejce
30g proteinu (měla jsem vanilkový 90%)
2x špetka skořice
půl lžičky másla
15g ořechy
100g bílý jogurt
lžíce medu nebo pampeliškového medu
Postup:
Vyšleháme vejce s proteinem a skořicí. Na nepřilnavé pánvi rozpustíme půl lžičky másla a pak jím dobře vymažeme pánev. Na ní pak postupně uděláme 2 menší palačinky nebo jednu velkou. Palačinky potřeme bílým jogurtem rozmíchaným se skořící, posypeme nadrcenými ořechy a polijeme lžící medu, nebo je možno i bez něj.
|
|
nahoru |
|
|
MSG
|
Zaslal: po prosinec 07, 2015 4:53 pm Předmět: |
|
|
Rychlá příloha / dietní jídlo na večer / svačinka - dietní "šopský" salát.
Miluju šopský salát, nicméně balkánský sýr s 50% tuku v sušině se do diety moc nehodí.
Tak mě napadlo tam dát cottage. Prostinká idea, ale funguje - ač cottage jako takový moc nemusím a většinou mi v ledničce zplesnivý, tohle jídlo se fakt dá.
Suroviny:
- zelenina na šopský salát - okurka, paprika, rajčata + dle libosti (např. salát, čínské zelí, olivy)
- cottage (cca 100g á 1 porce = 1 polívkový talíř salátu)
- trochu oliváče, cca 8g
Postup:
Nakrájíme zeleninu na kostky.
Polijeme lehce oliváčem (uvolňuje beta karoten, co je v rajčatech a paprice) - není nezbytné.
Dáme na salát cottage a promícháme.
Nutriční hodnoty:
100g cottage (může se lišit dle výrobce a druhu): B - 11g, T - 7g, S - 3g
Olej - cca 8g tuku
Zeleninu s dovolením nepočítám.
Poznámka: je více druhů cottage, takže si můžeme vybrat i příchuť. Mě zatím nejvíc zachutnaly řecké tzatziky. Pochopitelně, kdo se cítí navíc, může si vyrobit i dresing.
|
|
nahoru |
|
|
Frybis
|
Zaslal: st červen 15, 2016 12:00 pm Předmět: |
|
|
Snídaně - dvě vaječné tortily se zeleninou a smaženou cibulkou
Kdo má rád po ránu vajíčka a už ho nebaví míchaný/volský atd., může zkusit tortily.
Tenhle recept je absolutně low carb, někdo může mít námitky proti smažené cibulce, ale ta je jen na rychlo, aby změkla a lehce nasládla.
Suroviny
- 4 celá vejce (2 na jednu tortilu)
- červená cibule
- majonéza či domácí dresink
- zelí/ledový salát
- zelenina dle výběru, já používám pórek a okurek
- olej na pánev, já používám slunečnicový
- strouhanka, voda
Postup
Nakrájí se zelenina, zelí/salát se natrhá. Rozžhavíme pánev ne na max (5/6), hodíme slunečnicový olej, který rozetřeme po celé pánvi, aby se tortila dobře odlepila. Do misky rozklepneme 2 celá vejce, k tomu přidáme necelou polévkovou lžíci strouhanky, dále přidáme 2-3 polévkové lžíce vody z kohoutku. Vše promícháme vidličkou. Až bude páne rozžhavená, vylijeme směs na pánev tak, aby udělala kulatou placku. Po pár minutách placku otočíme. Až jsou obě placky hotovy, hodíme na pánev ještě červenou cibulku, kterou smažíme tak tři minuty, jen aby získala sladší chuť a nebyla tvrdá. Mezitím tortily potřeme majonézou či čímkoliv jiným dle chuti, nasázíme zeleninu, a nakonec i cibulku.
Nutriční hodnoty
Hodí se do ketózy/low carb.
Kalorií tohle má cca lehce přes 400kcal .
Čtyři vejce jsou cca 20-25g BÍLKOVIN a 20-25g TUKU (záleží na velikosti).
Zelenina se těžce počítá, ale červená cibulka má pár gramů fruktózy, ale celá cibule snad jen 5g.
|
|
nahoru |
|
|
choseef
|
Zaslal: pá červenec 01, 2016 10:00 am Předmět: |
|
|
tak ty tortily vypadají fakt luxusně, to testnu.
|
|
nahoru |
|
|
Marlon
|
Zaslal: ne listopad 19, 2017 10:23 am Předmět: |
|
|
Frybis napsal: | Snídaně - dvě vaječné tortily se zeleninou a smaženou cibulkou
Kdo má rád po ránu vajíčka a už ho nebaví míchaný/volský atd., může zkusit tortily.
Tenhle recept je absolutně low carb, někdo může mít námitky proti smažené cibulce, ale ta je jen na rychlo, aby změkla a lehce nasládla.
Suroviny
- 4 celá vejce (2 na jednu tortilu)
- červená cibule
- majonéza či domácí dresink
- zelí/ledový salát
- zelenina dle výběru, já používám pórek a okurek
- olej na pánev, já používám slunečnicový
- strouhanka, voda
Postup
Nakrájí se zelenina, zelí/salát se natrhá. Rozžhavíme pánev ne na max (5/6), hodíme slunečnicový olej, který rozetřeme po celé pánvi, aby se tortila dobře odlepila. Do misky rozklepneme 2 celá vejce, k tomu přidáme necelou polévkovou lžíci strouhanky, dále přidáme 2-3 polévkové lžíce vody z kohoutku. Vše promícháme vidličkou. Až bude páne rozžhavená, vylijeme směs na pánev tak, aby udělala kulatou placku. Po pár minutách placku otočíme. Až jsou obě placky hotovy, hodíme na pánev ještě červenou cibulku, kterou smažíme tak tři minuty, jen aby získala sladší chuť a nebyla tvrdá. Mezitím tortily potřeme majonézou či čímkoliv jiným dle chuti, nasázíme zeleninu, a nakonec i cibulku.
Nutriční hodnoty
Hodí se do ketózy/low carb.
Kalorií tohle má cca lehce přes 400kcal .
Čtyři vejce jsou cca 20-25g BÍLKOVIN a 20-25g TUKU (záleží na velikosti).
Zelenina se těžce počítá, ale červená cibulka má pár gramů fruktózy, ale celá cibule snad jen 5g.
|
Tohle sice nejsou tortily, ale veječné omelety, ale dobré to být může. Určitě vyzkouším.
|
|
nahoru |
|
|
zuza48
|
Zaslal: út srpen 06, 2019 8:56 pm Předmět: |
|
|
při nízkosacharidové dietě doporučuji koniakové těstoviny ... sacharidy mají na nule takže jsou skvělé například při sacharidových vlnách první den a také jsou bezlepkové... dobře zasytí takže i při nízkých sacharidech si můžeš dopřát skvělý oběd s těstovinami, masíčkem a nějakou omáčkou
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|