|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pepan6
|
Zaslal: út duben 01, 2014 9:41 pm Předmět: Chytre hodinky na beh |
|
|
Zdravim vsechny,
chtel bych zacit pravidelne behat, muzete mi prosim doporucit nejake chytre hodinky, ktere by mi dopomohli s evidenci treninku? Idelane nejake, ktere zvladnou zmerit vzdalenost, aktualni rychlost a tepovku. Bez rychlosti a tepovky se pripadne obejdu, nejdulezitejsi je ta vzdalenost. Budu rad za vice typu, abych mel z ceho vybirat. Predem moc diky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út duben 01, 2014 9:54 pm Předmět: |
|
|
Něco od Garminu. Mám XT310 a spokojenost veliká. Pokud chceš něco jen na párhodinovou aktivitu, tak chytrý telefon a bluetooth hrudní pás udělá podobnou službu. třeba fix satelitů na nokia lumia 920 je násobně rychlejší než u hodinek (10s vs cca minuta).
Na mobilu se mi osvědčila aplikace sporttracker nebo endomondo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pepan6
|
Zaslal: út duben 01, 2014 10:08 pm Předmět: |
|
|
Diky za reakci.
Taky jsem toho mohl rovnou napsat vice...
Ten garmin je na me moc profi (zbytecne drahy). ja doted de facto nikdy poradne nebehal (posilovna, rotoped, kolo, kolektivni sporty) Takze to pujde urcite pomalu, ale chci se do toho pustit a chodit pravidlne. Vzdy mam rad nejake statistiky, srovnani to me motivuje, takze by mi stacilo enco zakladniho, levneho,a le funkcniho. S telefonem se mi prave moc behat nechce, to by mi pri behu vadilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
bebo
|
Zaslal: út duben 01, 2014 10:37 pm Předmět: |
|
|
Pokud máš smartphone, tak si stáhni aplikaci runtastic (osobně ji používám při jízdě na kole) k tomu si můžeš dokoupit pás, který ti bude měřit tepovku.
Samotná aplikace ti zaznamenává rychlost, trasu i vzdálenost. Jen je potřeba mít zaplý internet a gps.
//Sry nedočetl jsem poslední tvojí větu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: út duben 01, 2014 11:12 pm Předmět: |
|
|
Já používám Nike Sportband a jsem s tím naprosto spokojený. S telefonem bych běhat nechtěl a nechtěl jsem ani velké hodinky. Takže to pro mě byla jasná volba. Měřím vzdálenost, rychlost, čas víc mě nezajímá. Ale umí to i kalorie. Propoení s PC ideální přes USB a stáhne se ti to do Nike+. Potom to ještě importuju do dailymile. Mám doma ještě klasický sporttester s hrudním pásem a spoustou dalších funkcí, ale používám ho minimálně. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 02, 2014 5:57 am Předmět: |
|
|
| Pepan6 napsal: | Diky za reakci.
Taky jsem toho mohl rovnou napsat vice...
Ten garmin je na me moc profi (zbytecne drahy). ja doted de facto nikdy poradne nebehal (posilovna, rotoped, kolo, kolektivni sporty) Takze to pujde urcite pomalu, ale chci se do toho pustit a chodit pravidlne. Vzdy mam rad nejake statistiky, srovnani to me motivuje, takze by mi stacilo enco zakladniho, levneho,a le funkcniho. S telefonem se mi prave moc behat nechce, to by mi pri behu vadilo. |
V Decathlonu pouzdro za 129 kč na paži a o telefonu ani nevíš ( a to běhám s cihlou Nokia 920). Tohle je nejlevnější řešení, pokud si to chceš prozatím zkusit.
Dříve jsem měl nějaké Sigmy hodinky snad za tři kila a to měřilo tep a čas. Vzdálenost jsem si vždy naměřil na tachometru při jízdě na kole. trochu kostrbaté, ale šlo to.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st duben 02, 2014 7:04 am Předmět: |
|
|
Nesmis bejt fajnovka ...ja beham v kapse s galaxy note 2 a jak mi to beha :D runtastic je genialni appka :) ...na ruce mam jeste suunto t6d (myslim ze ted by mohly bejt uz levnejsi...pred trema rokama jsem je kupoval za 10 000) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Pepan6
|
Zaslal: st duben 02, 2014 8:04 am Předmět: |
|
|
Diky za rady, nejvice me zaujal ten Nike sportband a pri cteni o nem jsem jeste natrefil na o neco lepsi vecicku.
Mate nekdo nejake zkusenosti s Nike+ SportWatch gps? Trochu s emi tedy nelibi ta cena, ale jinak mi na tom prijde vse absolutne dle mych predstav... mozna by bylo lepsi objednat ze zahranici (mam sestru v USA), co ymslite?
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st duben 02, 2014 8:24 am Předmět: |
|
|
Nechápu že když už někdo sportuje má ještě energii a čas si to nějak zaznamenávat a vyhodnocovat :-)
Pro profi sportovce to nějaký význam má, ale abych si chodil 2-3x týdně jen tak kondičně zaběhat a vedl si to tom statistiku to by mě teda krutě nebavilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st duben 02, 2014 8:43 am Předmět: |
|
|
Naopak, pro me je to velká motivace...navíc mam přehled o tepovce - jestli se zlepšuju nebo ne....pak si zpětně muzu porovnat kolik jsem v daným měsíci nastoupal, ubehnul, s jakou tepovkou...vsechno v přehledným grafu.... Cela tahle podle spazika vysilující a časově náročná statistika mi zabere cca 10s při nahrávání z hodinek do kompu a 10s při editaci aktivity... Pak kdyz mam cas, tak si jednou za cas projíždím co jsem naběhal a statistiky...ma to řád, je v tom přehled....do posilky taky člověk nechodí jen tak halabala cvičit podle toho jaký je počasí :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: st duben 02, 2014 12:39 pm Předmět: |
|
|
Svýho času, před smarphony, jsem měl outdoorovou gpsku Garmin. Mám ji primárně na kolo jako navigaci + tacho, ale bral jsem ji třeba i na in-line. Funguje i v kapse. Umí vykreslit trasu, a má fce jako běžný tachometr na kolo - Vmax, průměrnou, stopky, dobu pohybu, dobu stání, vzálenost... akorád to neumělo převýšení, škoda...
Dneska se už běhá spíš se smartphone; neplatíš nic - prostě máš smartphone :-) a do něj aplikaci. Uní to totéž, navíc třeba HIIT časování + tam můžeše mít hudbu do sluchátek. Ideální do toho pouzdra na ruku, zrovna měli v Lídlu za 60Kč.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|