|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ik897
|
Zaslal: po duben 07, 2014 10:11 am Předmět: Predni hovezi |
|
|
Vedel by mi niekto napisat kolko ma g bielkovin na 100g ? Videl som ho v reznictvi za cca 130 kc/kg bez kosti, takze rozmyslam ze ci by sa mi oplatilo viac ako kureci prsa 110kc/kg v akci a este jedna vec .... je dobre hovezi maso robit na oleji teda ho vyprazit na steak ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
whoo

|
Zaslal: po duben 07, 2014 10:41 am Předmět: |
|
|
12,5g podla tabulky co mam. Ale ci to cislo aj sedi to neviem. Orientacne asi hej.
|
|
| nahoru |
|
 |
ik897
|
Zaslal: po duben 07, 2014 10:53 am Předmět: |
|
|
no ja jsem nasel na jednej stranke 12.5 na druhe 18 tak nevim :D
|
|
| nahoru |
|
 |
whoo

|
Zaslal: po duben 07, 2014 11:37 am Předmět: |
|
|
ono to zalezi od toho ci uvadzaju stav za surova alebo varene/ pecene a pod. Vtedy sa hodnoty samozrejme lisia vyraznejsie. Za surova mam v tabulke predne 12,5, varene 26,28. Takze tak...
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: po duben 07, 2014 11:48 am Předmět: |
|
|
| whoo napsal: | | ono to zalezi od toho ci uvadzaju stav za surova alebo varene/ pecene a pod. Vtedy sa hodnoty samozrejme lisia vyraznejsie. Za surova mam v tabulke predne 12,5, varene 26,28. Takze tak... |
To mi nesedí
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: po duben 07, 2014 12:12 pm Předmět: |
|
|
všechno hovězí, krůtí, kuřecí 20/100 - žádnej problém
|
|
| nahoru |
|
 |
whoo

|
Zaslal: po duben 07, 2014 12:19 pm Předmět: |
|
|
| micus6 napsal: | | whoo napsal: | | ono to zalezi od toho ci uvadzaju stav za surova alebo varene/ pecene a pod. Vtedy sa hodnoty samozrejme lisia vyraznejsie. Za surova mam v tabulke predne 12,5, varene 26,28. Takze tak... |
To mi nesedí |
v tej tabulke to tak mam, no mam ju uz nejaky ten rok a tiez mi tam nejake veci nesedia takze je mozne, ze tam su chyby.
a hej Jari to pekne zhrnul tak to sedi aj na lososa atd. netreba ratat kazdy gram zas.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po duben 07, 2014 2:41 pm Předmět: |
|
|
Jen bacha na tu přípravu.....pokud si to nenameleš, tak to celkem trvá z toho udělat něco poživatelného, a i když to není nějaká jooo věda, tak přece jen to chce aspoň trochu umět vařit.
Já třeba na to nemám čas ani nervy (a nesnáším tlakový hrnec:-), takže přední i zadní zásadně cpu do mlýnku na maso:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: po duben 07, 2014 2:48 pm Předmět: |
|
|
| jari napsal: | | všechno hovězí, krůtí, kuřecí 20/100 - žádnej problém |
+1
Přesně takto bych to také viděl
|
|
| nahoru |
|
 |
whoo

|
Zaslal: po duben 07, 2014 5:14 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Jen bacha na tu přípravu.....pokud si to nenameleš, tak to celkem trvá z toho udělat něco poživatelného, a i když to není nějaká jooo věda, tak přece jen to chce aspoň trochu umět vařit.
Já třeba na to nemám čas ani nervy (a nesnáším tlakový hrnec:-), takže přední i zadní zásadně cpu do mlýnku na maso:-). |
Napr moj recept je jednoduchy a skoro bez roboty ani mlet netreba. Cely kus ako vyberiem z mrazaka (cca kilove baliky robim) necham rozmrazit, dam do pekaca, potriem omackou (steak slivkova omacka alebo taka rajcinova bbq omacka helmans) podla chuti, pridam koreniny, sol, bylinky ake ma napadnu alebo ake najdem. Podlejem vodou, pekac zakrijem a 1,5 hodiny na 175 stupnov peciem. Robim to zo zadneho a je pekne stavnate a ziadna podrazka z toho nieje ;) len pozor na vodu v pekaci aby sa nevyparila lebo vyschne aj maso a tiez neodokryvat pocas celej doby pecenia.
Ked som zacal varit z hovadziny tiez som s tou pripravou maval problemy pol roka. Potom som sa naucil co a ako treba robit, aj ked formou pokus-omyl :)
|
|
| nahoru |
|
 |
ik897
|
Zaslal: út duben 08, 2014 7:56 am Předmět: |
|
|
diky za odpovede, kupim si teda to predni hovezi ... .ale pect ho zatim nebudu, kedze mam plynovyu troubu a tam nenastavim spravnu teplotu :D :D :D
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: út duben 08, 2014 2:38 pm Předmět: |
|
|
Bože můj..ty se vymlouváš hůř jak líná ženská:-). Tak na to prostě občas koukneš, a buď trochu přidáš nebo ubereš:-))) _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: út duben 08, 2014 2:44 pm Předmět: |
|
|
| ik897 napsal: | | diky za odpovede, kupim si teda to predni hovezi ... .ale pect ho zatim nebudu, kedze mam plynovyu troubu a tam nenastavim spravnu teplotu :D :D :D |
buď chlap, co má koule, dej to do trouby, nastav přibližně teplotu a peč
|
|
| nahoru |
|
 |
ik897
|
Zaslal: út duben 08, 2014 4:09 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | Bože můj..ty se vymlouváš hůř jak líná ženská:-). Tak na to prostě občas koukneš, a buď trochu přidáš nebo ubereš:-))) |
to bola ironia samozrejme ze to tak v tej troube urobim
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|