MAST3R - nechci být sele

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MAST3R - nechci být sele  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MAST3R - nechci být sele
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chadzi

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 4:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Být tebou tak úplně překopu trénink a cvičil bych silově...malé počty opakování, větší váhy. Vykašlat se na drcení partie do mrtva vysokým počtem opakování. Zaměřit se na mrtvý tah, dřepy, přemístění, vysoké přítahy, military/push press, bench... Jak už bylo mnohokrát řečeno - pro naturální cvičence je takový postup nejlepší a nejpřínosnější. Opravdu to u většiny lidí funguje nejlépe.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Janze

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 5:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímalo by mě, kolikrát jsi byl v posilovně cvičit za posledních 365 dní. Máš-li někde tréninkový den, spočítej si to. Z mé zkušenosti to bývá tak, že cvičenec určitého typu počítá kalorie, váží potraviny, furt cosi čte, zkoumá, věčně začíná nějaké nové plány, nepije, ale když přijde na cvičení, ojebává buď frekvenci (viz má otázka), nebo cvičení samotné, nejspíše potom oboje.
MAST3R

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

TTeDy : Díky za povzbuzení.

kujin : Takhle to nebylo vždycky, dřív jsem cvičil silově, bench 4x90kg a 1x100kg, 6x35 JČ na rovné, 6x30 nebo 32,5kg JČ hlavou up, Tlaky na ramena jsem jezdil s 27,5-30kg JČ, přítah JČ na záda s 34kg, jasně nejsou to super váhy, ale jsou rozhodně vyšší jak tyto.

Chadzi : To jsem zkoušel loni v květnu, silově dobrý, ale hmota nic moc, i když to mohlo být tím jídlem.
Zde na ukázku nějaké tréninky:

kód:
Přítah JČ (do 120s)
4x6x32kg PR!

Bench-press(120-150s)
4x5x85kg PR!

Kladka před hlavu na široko (pod 90s)
3x8x40kg
1x12x35kg (60s)

Tlaky s JČ hlavou nahoru (90s)
3x8x22kg
8-9x17kg

Pullover na stroji (60s)
4x12x50kg

Peck deck (cca 30s)
5x10-12x25kg

Jinak dřív jak jsem jel silovějc, tak jsem jezdil cca 3-6 op. cokoliv nad 6 byla pro mě smrt.

No a mám tedy ještě dietit nebo se na to vykašlat? Asi ještě to zkusím doklepat 2-3 týdny, možná to ani nevydržím, mám zkouškové za chvilku, navíc poslední rok, takže musím dodělat práci, naučit se témata a pak jí obhájit a to asi nepůjde moc dobře při sacharidových vlnách.
Tohle jsem si vyhrabal ze starého logu:
kód:
Nějaké další váhy:
Tlaky na rovné první cvik - 8x30kg - lehká dopomoc
Tlaky hlavou nahoru druhý cviky - 6-8x25kg
Bench - 6x75kg
Bench hlavou nahoru 2. cvik - 6x60kg

a oproti tomu teď:

Tlaky na rovné - 8x30kg a to byl druhý cvik
Tlaky hlavou nahoru - 8x30kg - taky druhý cvik
Bench - 1x100kg
Bench hlavou nahoru - 2x87,5kg - sice to byl 1. cvik, ale stejně tam vidím progres

Jéééé to byly časy...
MAST3R

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Janze napsal:
Zajímalo by mě, kolikrát jsi byl v posilovně cvičit za posledních 365 dní. Máš-li někde tréninkový den, spočítej si to. Z mé zkušenosti to bývá tak, že cvičenec určitého typu počítá kalorie, váží potraviny, furt cosi čte, zkoumá, věčně začíná nějaké nové plány, nepije, ale když přijde na cvičení, ojebává buď frekvenci (viz má otázka), nebo cvičení samotné, nejspíše potom oboje.

Janze, měl jsem tu pro Tebe delší odpověď, ale nějak padnul server nejspíš.
Ze začátku na střední jsem to trochu ojebával, protože jsem chodil sám, pak jsem začal cvičit se spolužákem, takže jsme chodili pravidelně, potom začal kámoš od nás z vesnice jezdit cca ve stejnou dobu jak jsem chodili cvičit s tím kámošem, takže mě pak vozil autem domu, později ten spolužák přestal a zůstali jsme jenom já a ten kámoš, ale chodili jsme pravidelně, jezdil jsem si autem a nemusel sockou. Ne vždycky jsme cvičili spolu, ale vždy jsem s ním jel do fitka, i když jsme každý jeli svůj trénink , občas jsem jel sám o víkend, protože on šel v pátek pít, takže v sobotu byl k.o. Rozhodně nejsem ten co chodí 14 dní nebo měsíc pravidelně, a pak zase měsíc nejde. Vynechával jsem z vážnějších důvodů (škola - zkoušky, nemoc,..)
Johnbear

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A já bych to vyřešil úplně jednoduše - najdi si trenéra. A nějakého pořádného. Ideálně Tomáše Bureše
MAST3R

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten je z ruky, ale mohl bych třeba J. Borkovce, ale to by chtělo našetřit trochu peněz, chce 400/hodina.
Johnbear

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak si místo všech těch suplementů co by sis koupil zaplať trenéra. Přijde mi to jako mnohem lepší investice.
Chadzi

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:

Chadzi : To jsem zkoušel loni v květnu, silově dobrý, ale hmota nic moc, i když to mohlo být tím jídlem.
Zde na ukázku nějaké tréninky:

kód:
Přítah JČ (do 120s)
4x6x32kg PR!

Bench-press(120-150s)
4x5x85kg PR!

Kladka před hlavu na široko (pod 90s)
3x8x40kg
1x12x35kg (60s)

Tlaky s JČ hlavou nahoru (90s)
3x8x22kg
8-9x17kg

Pullover na stroji (60s)
4x12x50kg

Peck deck (cca 30s)
5x10-12x25kg

Podlě mě, je tohle prostě trénink o h*vnu...

Myslel jsem něco takového https://www.t-nation.com/workouts/beyond-531-program-1-1.
MAST3R

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vím jak to myslíš, ale já mám jenom ISO + mulťák + C, ale je fakt, že za to bych měl cca 4 lekce, ale chtělo by aspoň 10. Ideálně asi tak 15. Blbý je, že teď mám "školní" praxi, takže musím chodit u nás na úřad a pak bych měl dělat věci do školy, takže není šance ani na brigádu.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neříkám, že je to tvůj případ, protože nevím, jak cvičíš. Ale když se tak kolem rozhlédnu po fitku, tak většina lidí prostě dostatečně nemaká - sotva se zapotěji, sotva se zadýchaji, mizerná technika cvičení, nesmyslný splity.
Zbytečně moc jídla - většina nabrané hmoty je potom tuk. To tělo prostě musíš šokovat, abys nabral nějaký svaly, dostat se z pohodlné zóny, to cvičení musí prostě bolet. A to nabírání svalů je pomalý proces. Vůbec nevidiím smysl držet nějaké přehnané objemovky, když jsi naturál a nemáš závodní ambice.

A o tahání velkých vah a silovém cvičení to také není, samozřejmě je žádoucí pomalu sílit, ale svaly se dají vybudovat i jinak než neustálým zvyšováním pracovních vah. Mně jako vysokému ektomorfovi, který ty silové výkony zejména na tlakové cviky moc nemá, se osvědčil vyšší objem práce na partii, partii 2x týdně, dostatečně jídla a Hlavně Pořádně Makat - HPM.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neříkám, že je to tvůj případ, protože nevím, jak cvičíš. Ale když se tak kolem rozhlédnu po fitku, tak většina lidí prostě dostatečně nemaká - sotva se zapotěji, sotva se zadýchaji, mizerná technika cvičení, nesmyslný splity.
Zbytečně moc jídla - většina nabrané hmoty je potom tuk. To tělo prostě musíš šokovat, abys nabral nějaký svaly, dostat se z pohodlné zóny, to cvičení musí prostě bolet. A to nabírání svalů je pomalý proces. Vůbec nevidiím smysl držet nějaké přehnané objemovky, když jsi naturál a nemáš závodní ambice.

A o tahání velkých vah a silovém cvičení to také není, samozřejmě je žádoucí pomalu sílit, ale svaly se dají vybudovat i jinak než neustálým zvyšováním pracovních vah. Mně jako vysokému ektomorfovi, který ty silové výkony zejména na tlakové cviky moc nemá, se osvědčil vyšší objem práce na partii, partii 2x týdně, dostatečně jídla a Hlavně Pořádně Makat - HPM.
ALKAPONE

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:

Naprostej souhlas
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:

Podlě mě, je tohle prostě trénink o h*vnu...

Myslel jsem něco takového https://www.t-nation.com/workouts/beyond-531-program-1-1.

Vypadá to zajímavě, ale jaktože kubaz tu foru, cvičil ze začátku silově, sílu měl, ale svaly průměr, pak začal cvičit více kulturisticky, síla mu spadla, ale hmotou byl někde jinde? Nebo třeba ten kámoš, kteérho ve fitku potkávám už asi 5 let, vždycky jezdí split partie 1x týdně, op. 6-12, občas si dál nějakou jedničku nebo naopak sérku o 20, ale ten střed byl těch 6-12, jezdil klasické pyramidy atd. No jedině asi genetika, jinak to nechápu.

Pr!nc : No tak já doufám, že mákám celkem dost, momentálně pauzy do minuty a váhy prostě takové, které momentálně zvládám, ale třeba poslední sérka je na krev nebo selžu.
Split je od Freimena z knihy, ale je trochu upravený no. No od teď seru na objemovky, pojedu pomaličku nahoru, a pak třeba trochu rýsnu, ale už nechci jako do teď, že jsem nabral třeba 10kg, ale musel jsem celkově shodit 15kg. Jinak jak jsem psal, cvičím v mikině a teplácích, takže se nepozoruji v zrcadle a na uších mám sluchátka, takže si ani s nikým nepovídám. Celkově silově jsem na tom nebyl nikdy moc dobře, tlakově jsem byl spíš silnější na ramena, než na kozy, protože dřív jsem ty kozy neuměl zapojit a rval to ramena, takže díky tomu ta dysbalance. Ty puazy už si hlídám déle, ne jenom teď.

S tím zbytečně moc jídla jsem to měl já, i když jsem jedl "kulturistická jídla" : kuře, rýže, vejce, vločky atd., tak jsem tam prostě měl hodně sachrů a tuků, vlastně celkově dost kalorii, protože jsem se prostě hnal za kg na váze a furt si nalhával, jak to pak trochu rýsnu a bude to dobrý.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po duben 07, 2014 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
(...) pak začal cvičit více kulturisticky, síla mu spadla, ale hmotou byl někde jinde (...)

A to je výhoda, protože .... ?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MAST3R - nechci být sele Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: