pečivo

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - pečivo  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> pečivo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
yura

PříspěvekZaslal: po říjen 28, 2013 6:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
"nemusi se utrácet za drahe mouky"

věřim že je to dobrý a i zdravý, ale že by zrovna to, čím si tu mouku nahradil (mandle) bylo nejlevnější....

Ale ty to nechapes, ja myslel mandlovou mouku. Se podivej co takova prava mandlova mouka stoji. To je oproti nijak neupravenym fakt rozdil... Ze je psenicna mouka zadarmo je me jasny, ale co ti taky da, tak mozna zapatlany streva...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blikk

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vím, že "celozrnného" pečiva je dneska minimum a nedělám si iluze z obarvených dalamánků apod. Pak se ale nabízí otázka, je tím pádem uplně jedno jestli si koupím třeba kaiserku, tmavý dalamánek nebo prostě obyčejný rohlík? Když nebudem brát v potaz těch pár semínek, co na tom/v tom je, vyjde to na stejno? Já totiž kupuju celozrnný chleba, ale vyjde dost draho, navíc ne vždy ho mají a ne vždy se dostanu do Lidla apod. Tak jestli pak má cenu kupovat přeci jen aspoň ty "celozrnný" nebo klidně ten rohlík (který mi nechutná o nic míň).
yura

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 5:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:
Vím, že "celozrnného" pečiva je dneska minimum a nedělám si iluze z obarvených dalamánků apod. Pak se ale nabízí otázka, je tím pádem uplně jedno jestli si koupím třeba kaiserku, tmavý dalamánek nebo prostě obyčejný rohlík? Když nebudem brát v potaz těch pár semínek, co na tom/v tom je, vyjde to na stejno? Já totiž kupuju celozrnný chleba, ale vyjde dost draho, navíc ne vždy ho mají a ne vždy se dostanu do Lidla apod. Tak jestli pak má cenu kupovat přeci jen aspoň ty "celozrnný" nebo klidně ten rohlík (který mi nechutná o nic míň).
celozrnny chleba mají všude = albert, billa, kaufland, lidl... Jinak jo je to jedno jestli si das klasickej rohlik nebo obarvenou kaiserku..
Mick994

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
blikk napsal:
celozrnny chleba mají všude = albert, billa, kaufland, lidl... Jinak jo je to jedno jestli si das klasickej rohlik nebo obarvenou kaiserku..

I když je to "celozrné" tak kvalita někdy nebývá až tak slavná.

BTW. k těm Paleo receptům, na netu hlavně youtube je plno různých receptu, chtěl jsem zkusit jeden z lněných semínek, mandlí atd , ale bojím se že bych ho sežral na posezení , a to by byla kalorická atomovka
yura

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
yura napsal:
blikk napsal:

I když je to "celozrné" tak kvalita někdy nebývá až tak slavná .

BTW. k těm Paleo receptům, na netu hlavně youtube je plno různých receptu, chtěl jsem zkusit jeden z lněných semínek, mandlí atd , ale bojím se že bych ho sežral na posezení , a to by byla kalorická atomovka
Celozrnny chleba je v drtive vetsine pripadu balenej a je tam napsany slozeni, tak si snad vyberes, aby se ti nestalo, ze "kvalita nebude az tak slavna" ne?
Mick994

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já už pečivo dlouho nejím, protože mu nevěřím, kdysi jsem byl schopen sníst i bochník chleba ( většinou z Globusu, tam měli celkem fajn výběr a kvalitu) ... ale později jsem ztratil už důvěru k nutriční hodnotě pečiva prodavaneho zde v ČR.
Viper007

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mick994 napsal:
No já už pečivo dlouho nejím, protože mu nevěřím, kdysi jsem byl schopen sníst i bochník chleba ( většinou z Globusu, tam měli celkem fajn výběr a kvalitu) ... ale později jsem ztratil už důvěru k nutriční hodnotě pečiva prodavaneho zde v ČR.

co jis místo peciva?
ja ted zkousim sacharidovy vlny, tak jsem si zakazal pecivo a sacharidy mam jen z ovesnych vloček a ryze
a hlavne vločky mi uz lezou krkem
karlwanhov

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Viper007 napsal:

co jis místo peciva?
sacharidy mam jen z ovesnych vloček a ryze

sme asi fakt omezena zeme ze tu kazdy zna 3 surky jako zdroj sachacu
https://forum.ronnie.cz/zase-tvaroh-aneb-tipy-na-pestrejsi-jidelnicek-t34294.html
Mick994

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2014 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Také z ovesných vloček , hnědé rýže ale i batátů, pohanky, a ojediněle i z fazolí a cizrny.
Vše z mouky jsem vyhodil z jídelníčků.
Ale já zase tak moc na sacharidech nebazíruji, snažím se je držet na nižší úrovni (cca 230g - tréning / 50-80g Volno).
Spíše pak dorovnávám energickou potřebu Bílkovinami a zdravými tuky.
Slamak

PříspěvekZaslal: čt duben 10, 2014 5:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jaké je podľa vás na našom trhu kvalitné pečivo? Snažím se nabrat, no s čo najmenším prírastkom tuku a "bojím se" jísť pečivo. Mám pocit že je tam hodne sacharidov a minimum ostatných zložiek. No niekedy mám naňho strašnú chuť, tak by sa mi zišiel nejaký tip na kvalitné pečivo, možno s o niečo nižším obsahom sacharidov ako bežné. :) Diik
MSG

PříspěvekZaslal: čt duben 10, 2014 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavý téma...

... já jsem se hlavně pídil po "normálním chlebu", tj. jak se dělal před lety a našel jsem zatím 2 druhy (v Bille) - jde o "chleba bez éček" (tak se to ofiko jmenuje a je na tom velký žlutý vykřičník) a ještě jeden, jméno si nevybavím. Jdu po složení - žitná mouka / pš. mouka, voda, sůl, kmín, kvásek.

Toto je původní chleba, nic víc tam být nemusí.
(dochucovadla, zlepšovadla mouky, barviva atd.)
Nemá to žádný semínka a ani exotický tvar, ale aspoň tam není halda všelijakýho sajratu z "Babišovy chemičky".

Nutričně je důležitý je vysoký podíl žitné mouky.

---

Na druhou stranu si taky občas rád dám rozpékanou kaiserku, i když vím, že jde o bílé pečivo, obarvené karamelem a s pár semínky na povrchu... :-) aspoň mě to teda chutná víc než klasickej bílej tukovej rohlík.

Rychle na stránku:

Přejdi na: