K diskuzi

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - K diskuzi  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> K diskuzi
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
oKim

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2014 9:22 pm    Předmět: K diskuzi Odpovědět s citátem

Ahoj,

Ackoli sem nikdy neprispival na tohle forum neak aktivne, tak dlouhodobe - aspon tak posledni 3-4 roky - sem pomerne aktivni pasivni uzivatel. Moc rad sleduju logy lidi jako Oddo, moocha, frozz, kulisek, turakam a dalsi.

O posilovani se zajimam cca od stredni skoly. Velkou cast sveho volneho casu travim nacitanim webu jako ronnie, t-nation ale i odbornejsich publikaci.

Pred rokem a pul sem taky absolvoval trenersky rekvalifikacni kurz v trenersky skole Pavla Provazka.
Nepisu to tu proto, ze si myslim, ze o zelezny hre neco vim, naopak, kdybych vedel - nebyl bych tak "ztracenej" a nepsal bych tu ted tenle prispevek.

Je mi 23 let, vyska 195 cm, aktualni vaha 97 kg pri 14 % telesnyho tuku mereno pred mesicem na inbody.

Jaky mam problem? S cim bych chtel poradit?

Chci tu jen konfrontovat a podelit se o svoji zkusenost s tim co se normálně vydává za pravdu.

Dokud sem hrotil stravovani a snazil se jist "vyvazenou a pestrou stravu 5 denně", tak moje snažení v posilovně se asi nedalo lip vystihnout nez jeden velky zmar, podobne jako nedavno popsal Master v jeho logu.

Kdyz sem se na vsechno vysral a zacal instinktivne vyhazovat z jidelnicku veci co mi nedelali dobre, jako ovesny vlocky - celkově všechny prilohy s lepkem, nefermentovany mléčný vyrobky, (sladkosti, alkohol, pečivo, taveny sejry, levny uzeniny a podobny veci sem nikdy nejedl od coby, co se snazim neceho dopidit v posilce) z priloh nechal jen rejzi, bataty ( daji se pouzit i jahly, kukurice, pohanka ) pridal na olivovym, kokosovym, oleji, sadle, ORISKACH, plnotucnejch mlecnejch vyrobcich, vejcich a mase tak vysledky byly hnedka jinde.

Vim, ze to co tedka tady popisuju je takovy volnejsi sladky Primal.
Vim, ze pokud clovek chce zhubnout na paleu, mel by drzet sacharidy dole, ale jakmile clovek da sacharidy dole, 1) jak to zvladate v beznym zivote?

Navic mi vyhovuje trenovat 4x-6x v tydnu, splitem spodek a vrsek. obcas neaky aktivity s kamosema jako beachvollejball, apod

S cim chci poradit/diskutovat?

Na jedny strane mi to vyhovuje a bavi trenovat 6x v tydnu, na druhy strane s timle jidelnickem pomalu a jiste nabiram. "Ó jaky to paradox". Clovek po tom od stredni skoly porad touzil ale kdyz konecne zjisti co na cloveka pusobi, tak se mu to nabirani nelibi. Uplne by mi stacilo mit kolem 95 kg a soustredit na zlepsovani sily na zakladnich cvicich a cvicich s vlastni vahou. Chtel bych zachovat stavajici treninkou frekvenci/intezitu a zaroven dal nenabirat.

2) Zivocisny bilkoviny drzim v rozpeti 100 - 140 g denně, pri zvysenym mnozstvi nepocituju zlepsovani regenerace, naopak jeji zhorseni zbytecnym zatezovanim CNS a traviciho traktu - ubytek sily apod. Problem je v tom ze neco jist musim, takze sacharidy jim cca 300-500g za den a zbytek tuky.. Vim, svete div se, ze nabiram, ale vzdy kdyz se zacnu snazit o neakou dietu, tak si clovek proste uz tak hezky a poradne nezatrenuje (neni tolik energie) a zaroven i upadaji kognitivni funkce v beznym zivote.
3) jak to mate vy? fakt pocitujete zlepsenou regeneraci pri 150 - 200 bilkovinach z pevnyho jidla? nemluvim o BCAA, apod.
4) jak se Vy divate na tvrzeni ze je potreba hodne proteinu k postaveni novyho svalu? Mne to spise pride jako o potrebe adekvatniho mnozstvi proteinu s potrebou kalorickyho prebytku ve forme prilohy, dobrejch tuku.
5) Zkousel sem dietit na x způsobů, pri sacharidovejch vlnach je clovek zdechlej, nema silu,
Paleo mi prislo mnohem prijatelnejsi varianta ale vzdy cca po 2 mesicich sem odpad. Zkousel sem Paleo i s tydennima "carb refeeds" ale vzdy mi nakonec co se tyce "performance" prislo nejlepsi jakasi forma toho stylu stravovani co sem popsal v bodu 2. Hadam, ze to je asi jen ve mne, ze prosze nevydrzim zadnou dietu, ze? Hadam, ze hodne lidi na to bude koukat, jakoze zeru jak prase, ale pri tomle stylu stravovani mam nejvic sily/energie, jedinej problem co mam ze u toho pomalu ale jiste nabiram cemuz bych chtel predejit.

Chci jen na zaver podotknout ze tohle neni troll ale seriozne minenej prispevek prosici o pomoc respektive diskuzi.

Diky za Vase nazory,

Ahoj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Moocha

PříspěvekZaslal: út duben 15, 2014 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík že sleduješ

Sacharidy dole pro mě znamená tuky nahoře. Taky bych nedokázal pracovat ve velkém kalorickém deficitu. Mám přes 3000kcal, 140gB, do 100gS a zbytek tuk.

Bílkoviny bych držel 2g na kg čisté váhy (tvoje váha mínus tuk)

Je taky dost možný, že dietíš špatně a skáčeš moc rychle do kalorického deficitu. Můj návod je: přejdi na low carb (střídmě bílkovin, málo sacharidů, hodně tuků a MRAKY zeleniny) a jez, co hrdlo ráčí. Až přestaneš hubnout, jez trochu míň nebo měj větší výdej. Všechno pomalu a pozvolna, abys nijak netrpěl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2014 5:28 am    Předmět: Re: K diskuzi Odpovědět s citátem

oKim napsal:

Dokud sem hrotil stravovani a snazil se jist "vyvazenou a pestrou stravu 5 denně", tak moje snažení v posilovně se asi nedalo lip vystihnout nez jeden velky zmar, podobne jako nedavno popsal Master v jeho logu.

Kdyz sem se na vsechno vysral a zacal instinktivne vyhazovat z jidelnicku veci co mi nedelali dobre, jako ovesny vlocky - celkově všechny prilohy s lepkem, nefermentovany mléčný vyrobky, (sladkosti, alkohol, pečivo, taveny sejry, levny uzeniny a podobny veci sem nikdy nejedl od coby, co se snazim neceho dopidit v posilce) z priloh nechal jen rejzi, bataty ( daji se pouzit i jahly, kukurice, pohanka ) pridal na olivovym, kokosovym, oleji, sadle, ORISKACH, plnotucnejch mlecnejch vyrobcich, vejcich a mase tak vysledky byly hnedka jinde.

Ahoj

no flame, ale libi se mi kontrast těhle dvou odstavců, kdy v jednom říkáš jak dokud jsi hrotil stravu bylo to na hovno a v druhým se rozepisuješ jak ses na vsechno vysral a přijde mi žes vyházel vsechno co se schovává pod "vysral jsem se na hrocení stravy"

Keep pumping a ať to šlape chlape :))

Rychle na stránku:

Přejdi na: