|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
bara96

|
Zaslal: ne duben 20, 2014 10:22 pm Předmět: trainlikeagirl |
|
|
Ahojte! Jsem celkem nováček, ale i tak. Celý život jsem sportovala, jenže pak přišel pád na lyžích a tak nějak jsem přibrala z podváhy (anorexie) na dost vysokou váhu (cca 68kg), kterou si teď asi držím.
Začala jsem chodit do posilovny po operaci kolene s cílem trochu posílit svaly na operované noze a zhubnout, protože jsem v sobě nemohla vydržet. Každopádně jsem si činky zamilovala. Mým cílem je celkové zlepšení kondice, vytrvalosti, síly a nárůst svalové hmoty (a ta trocha tuku by taky dolů mohla :D)..
Chtěla bych jednou zvládat v budoucnu crossfit na trochu lepší úrovni. Mít silovou vytrvalost, výbušnost, energii. Baví mě to. Jenže mi dávají zabrat WOD i s kettlebelly a vlastní vahou :D Je to tím, že na tak intenzivní tréninky nejsem zvyklá. Nedělá mi problém tahat těžké váhy, ale jak je to třeba 15-20 minut v kuse... To už je problém :D
Jinak mám v posilovně rozdělen trénink na 2x týdně vršek, 2x spodek, 2x cviky s vlastní vahou, 1-2x crossfit
Ale musím to nějak překopat, protože jsem trochu závislá :D plánuju si sem své tréninky zapisovat a sledovat tak svůj progress. Třeba dojdu k závěru, co vlastně chci.
"maximální" váhy (proč v uvozovkách? asi se bojím jít dál.. :D)
zadní dřep - 10x 70kg
čelní dřep - 5x 50kg (teprve jsem s ním začala)
mrtvý tah - 3x 100kg (první trénink mrtvého tahu)
tlaky na ramena - 10x 14kg
tlaky na rovné lavici - 10x16kg
shyby podhmatem - 4x (slabota)
přemístění - 50kg (první trénink přemístění, nevím kolikrát)
Chtěla bych se teď zaměřit také na cviky jako jsou snatche, power cleany, thrusters a podobné. Jsou to komplexní cviky a zapojují více svalů. Lepší než mít postavený trénink jen na biceps+triceps a jet ho celý izolovaně. Pro mě ztráta času + by mě to nebavilo.
Budu ráda za jakoukoli radu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Notrax
|
|
| nahoru |
|
 |
TTeDy

|
Zaslal: ne duben 20, 2014 11:20 pm Předmět: |
|
|
Tak to bude zajimavy log. Vykony mi prijdou na 17-letou holku skoro neuveritelny, to stejny postava (celkove ti to slusi ) . Ta promena po anorexii asi ani nepotrebuje komentar  . At se dari.
|
|
| nahoru |
|
 |
mapo

|
Zaslal: ne duben 20, 2014 11:23 pm Předmět: |
|
|
Paráda. Pokaždé když vidím cvičit takhle mladý holky, tak mi srdce zaplesá :D
Můžu se zeptat, co jsi měla s kolenem? Taky jsem byl na 2 operacích s vazama a v určitých ohledech byla následná rekonvalescence dost limitující (3/4 roku bez dřepů apod.).
Každopádně tvý váhy jsou naprosto super a budu rád sledovat tvůj progress
|
|
| nahoru |
|
 |
bara96

|
Zaslal: po duben 21, 2014 7:18 am Předmět: |
|
|
Spadla jsem na lyžích a natrhla si křížové vazy a meniskus. Na artroskopii mi pak odstranili kousek menisku, ale kvůli těm vazům sem pak měla prodlouženou rekonvalescenci, místo týdnu používání berlí jsem je měla 2 měsíce, apod.. :D Každopádně na plastiku jít nehodlám a zatím to prý ani není nutné (ale každý doktor mi říká něco jiného). Nohy posiluju jak samostatně, tak dohromady a navrch má samozřejmě ta zdravá.. Jím kloubní výživu, teď už jen čistý kolagen a dá se to. Jen kdyby mi tam tak nekřupalo :D
Jinak včera jsem měla trénink na vršek, na který v poslední době nějak přestávám mít sílu. Nevím, co se děje. Celou dobu to bylo fajn, dávala jsem shyby podhmatem na začátek i konec tréninku, ale teď to nejde a udělám maximálně jeden. Stejně tak s váhama jsem šla dolů.
shyby s dopomocí (celkový počet 50, postupně zmenšuju dopomoc) učím se správně zapojovat zádové svaly
stahování kladky širokým úchopem 4x15 (váhy nevím :D)
tlaky na ramena 5x12 (8,10,12,12) + upažování 4 x15 (3,5,5,6)
facepulls 4x15 (25,30,35,40) + upažování v předklonu 4x15 (5kg kotouče)
přítahy na trx (skoro vodorovně) 4x10
přítahy jednoruční kladky v sedě 3x2x12 (10,15,15)
tlaky na rovné lavici 5x12 (10,12,12,14,14)
drop série na bicepsové zdvihy 10x10kg, 10x8kg, 10x6kg - to celé 3x
pak ještě nějaký kicback aa nepamatuju si. určitě něco na břicho.
Dnes mám odpoledne v plánu nohy a chci se konečně zaměřit víc i na lýtka. Já je trénuju ráda, ale většinou až na konci tréninku a občas se mi nechce, tak je vynechám.
Hlavně taky na holeně, protože jsem teď začala trošku běhat na páse (chápejte, nejsem vytrvalec + to koleno) a ta přední část tak trochu hodně štípe! :D
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: po duben 21, 2014 7:40 am Předmět: |
|
|
spíš by mě zajímala technika... u přemístění a u DL
máš nějakého trenéra na ten "crossfit" ?
nezhubneš cvičením ale jídelníčkem _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
| nahoru |
|
 |
bara96

|
Zaslal: po duben 21, 2014 8:47 am Předmět: |
|
|
:D neboj nejsem blbá, vím, že pokud bych zhubnout CHTĚLA, musela bych omezit jidlo. ;)
Na "crossfit" trenéra mam. Chodím tam 1-2x do tydne. Technicky bych to měla mit dobre. Měla jsem kontrolu.
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: po duben 21, 2014 8:54 am Předmět: |
|
|
| bara96 napsal: | :D neboj nejsem blbá, vím, že pokud bych zhubnout CHTĚLA, musela bych omezit jidlo. ;)
Na "crossfit" trenéra mam. Chodím tam 1-2x do tydne. Technicky bych to měla mit dobre. Měla jsem kontrolu. |
neříkám, že si hloupá, ale jídelníček by sem mohla napsat :)
tak to je v pořádku, že máš trenéra _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po duben 21, 2014 9:04 am Předmět: |
|
|
pokud ti jde "sila dolu" muze to byt provedenim cviku
shyb je komplexni cvik, takze pokud se myslene snazis omezit asistenci dalsich svalu, tak ti logicky klesne vykon
to mas jako u drepu: jakmile se budes snazit izolovat treba predek stehen (celnima drepama, postojem) tak pujde vaha dolu
CF neni o izolovani jednotlivych svalu, ale o zvednuti maximalni vahy, v maximalnim poctu za minimalni cas _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: po duben 21, 2014 9:10 am Předmět: |
|
|
Koukla jsem na profilu na fotky a musím říct, že mi spadla čelist. Moc pěkná postava :)
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po duben 21, 2014 9:30 am Předmět: |
|
|
Fiha, dobre stavany skelet, tam je potencial aj na sutazenie podla mna.
|
|
| nahoru |
|
 |
bara96

|
Zaslal: po duben 21, 2014 12:13 pm Předmět: |
|
|
Stravuji se více tukově, ale paleem bych to asi nenazvala. Sem tam si dám i arašídové máslo. :) každopádně ze sacharidů jím jen zeleninu a ovoce skoro vubec.
Abys mohl dělat crossfit, nejde jen o to rozvíjet schopnost uzvednout za 15 minut max váhu xyz krát. Musíš trénovat vše. Jak ty maximalky, tak sprinty, tak vytrvalost. Já posiluju teprve pul roku, takze u me spis zvítězí prázdna tyč na dřepy a trénování základních pozic :D jen nevim, kam to nacpat do treninku.
Jinak děkuji :) největší narůst svalu byl asi posledni mesic. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
bara96

|
Zaslal: po duben 21, 2014 6:20 pm Předmět: |
|
|
Miluju pocit, když do posilovny dorazím jako první, jenže než se stihnu zahřát a protáhnout, hned mi někdo zabere stojan na dřepy. ÁÁ, já ty chlapy tak miluju! :D Máme jeden multipress a jeden stojan na dřepy. Oba obsazené skoro furt.
Takže jsem to musela dnes vyřešit trochu jinak než obvykle.. Kdo by to byl řekl, že zrovna dneska bude v posilovně tolik lidí. Asi stejní blázni jako já :D
5 minut rotoped
5 minut boxování do pytle na fitbox (prostě sem blbla, když už to tam máme)
goblet dřepy s KB 3x15 (24kg)
sumo mrtvý tah s KB 4x15 (24kg)
6x interval:
rotoped - zátěž č. 7, rychlost cca 24km/h, 1 minuta + 10x pravá, 10x levá výpady s jednoručkou (12,14,14,16,16kg)
Mezi tím jen přestávky na výměnu činek. Celkem ze mě kapalo :D
legpress - 4x 15 (60, 80, 100, 115 kg)
dřepy na multipressu s užším postojem 5x15 (jen samotný, 20, 30, 40, 40kg)
předkopávání 4x15kg (poslední bylo 40kg) + potom každá noha 3x15 s 5kg
čelní dřepy (konečně!!) 4x 12-15 (20, 30, 40, 40 kg)
výpony na hacken stroji 3x15 (50,60,70 kg)
výpony v sedě 3x15 (25,30,35 kg)
cviky na břicho - 3x 10 toes to bar (ok, prvních 10 bylo toes to bar, ale potom to byla jen snaha o ně :D)
3x10 zvedání nohou ve visu na hrazdě do stran
Víc jak 10 jich prostě teď neudržím. Mám mozoly jak ehm..
4x10 zkracovačky nebo spíš prostě ležím na zádech, mám pokrčené nohy položené na zemi a pomalu zvedám trup až ke kolenům a přitom se snažím vyvíjet na břišní stěnu co největší tlak (stupeň obtížnosti měníte polohou chodidel.. pokud je budete mít málo pokrčené, bude to lehčí)
protažení
|
|
| nahoru |
|
 |
flew

|
Zaslal: po duben 21, 2014 6:31 pm Předmět: |
|
|
Kam to chodis  co chodím já tak sem jedinej co tam chodí na dřepovací stojan .. ale beru si tyč s benchu takže mě i tak nemají rádi
Každopádně výkonově seš na tom lépe než 50% ufňulanků co jsou tu
_________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
|
|
| nahoru |
|
 |
bara96

|
Zaslal: po duben 21, 2014 7:08 pm Předmět: |
|
|
většinou tam volno bývá, ale teď se tam nějak sešli všichni, co dělají dřepy :DD
a zkazili mi plány! :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|