Paleo strava

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Paleo strava  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Paleo strava
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 6:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cmeni napsal:
No teda nevim asi jsem světovej unikát ale když jsem vynechal pečivo tak se stalo...
...nestalo se vůůůůbec nic. Neomládl jsem, nezhubnul jsem 20 kg tuku, nejsem plný energie, nepřevrátil se mi život vzhůru nohama. Cítím se uplně stejně jako jsem se cítil před tim. Celkově mi přijde, že je to všechno z velký míry postavený na věř a víra tvá tě uzdraví. Ze všeho se dělá neskutečná věda, každej rok přijde něco brutálně převratnýho co změní od základu veškerý poznatky a hlavně je to už poslední, finální poznatek o tom jak se co nejzdravěji stravovat a žít. Jenže další rok přijde ještě převratnější studie...

Ze všeho vinit laktózu, lepek, případně pšenici je teď strašně moderní.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DAVID.LOPAN napsal:
Frozz: já jí četl...můžu říct, že je to celkem přesvědčivé. Tohle byl taky jeden z důvodů proč jsem přestal jíst pravidelně lepek (+důvod, že mi celozrné pečivo nedělalo úplně dobře)...Záměrně píšu pravidelně, protože tak jednou za 14 dní si nějakou pšeničnou dobrotu dám a náležitě užiju...
Zajímavé je, jak rychle si člověk zvykne. Dřív jsem byl skoro závislej na pizze a těstovinách a teď jsem těstoviny neměl víc jak dva měsíce a žiju :o)

a co si namacis ve vypeku, kdyz si upeces kure?
nebo do stavy z grilovaneho veproveho???
na to je prece nejlepsi chleba
Reiben

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

koho trochu zajímá paleo, tak doporučuju shlédnout tenhle dokument:

jinak nedávno vyšla knížka "Jídlo na prvním místě", tam je vše potřebnýho o celé téhle problematice, vědecké studie, zkušenosti x desítek lidí z praxe atd...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To video je plné ale. Na každý argument pro existuje i protiargument. Nemyslím si, že by paleo bylo nějak extra zdravější. Spíš jde o to, že se omezí pečivo, "nezdravé" potraviny ( paleo čokoláda asi není:o) a zákonitě klesne kalorický příjem. Užrat v paleo mých 4-5000 Kcall/ den by byla fuška.

Jinak - co mě vytáčí doběla je adorizace toho jak se tehdy jedlo (už nikdo neřekne, že 35 let byl super věk a lidi kapali po hromadách klidně v dvaceti, takže se ví prd, co by způsobila tato strava, kdyby jim bylo např. 70). Taky Ti lidé byli o půl metr menší a o polovinu lehčí (než já určitě) - tj. tohle je třeba taky rozlišovat.

Prostě - každý je vybaven po stránce genetické trochu jinak. Trpí jinými potravinovými alergiemi nebo netráví tuky, laktosu...cokoliv. Neexistuje jeden univerzální a správný přístup ke stravování. Někdo může být na bílé bagetě od rána do noci a bude fungovat naprosto OK, druhý z toho bude tahat tuky a bude mít problémy s trávením.
yura

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty bys mel na paleo problém nahnat kcal? Pridas olivac do každého jidla, skoro tam nejde poznat a klidne tak nazenes 1000kcal uplne lehce. Nejhorsi je podle me uhnat kcal nizko tucnou stravou jako jsou kureci prsa a rejze, bilky, vločky atd.. Naopak touhle stravou sezrat třeba tech 5000kcal je fakt fuska. Nehlede k tomu, ze se to blbe zere, spatne to klouze do krku.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych se z toho tuku posr...nedělal mi dobře. Včera jsem měl grilovaný lilek a bylo mi blbě do noci (vidličkou jsem z něj vymáčkla dobře deci oleje-netuším jak se jim to takto povedlo).
Rozhodně deci oleje by nebylo nic pro mě. Lžíce OK:o) Při nízkotučné dietě sním denně 5000 Kcall jak malinu. Kastrol rýže má kcall dost:o)
yura

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jasny, jestli to byl nejakej shitovej olej ještě k tomu prepalovanej.. Ja delam všechno na sucho, krome vajíček a olej pridavam za studena do hotoveho jidla..
Cmeni

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
To ze tvému telu nedela lepek problém neznamena, ze to tak ma kazdej tak se uklidni. Ja když se nadlabnu chleba nebo nejake buchty, proste něco kde je hodne psenicne mouky. Tak druhej den okamzite bolehlav, zaludek jako po chlastacce.. Nehlede k tomu, jak se ukazalo, lepek je hodne podobnej protilatkam, které vytvari telo aby ničilo stitnou zlazu u autoimunitních onemocneni, jakoze ja uz skoro stitnou zlazu nemam. Takze to jen lepek ještě podporuje.

Jasný já chápu, že to někomu nedělá dobře, prostě každej jsme jinej, nemam důvod ti nevěřit. Jen jsem chtěl podotknout, že se třeba ten lepek (nebo mléko, ovoce...) zbytečně demonizuje a třeba se za pár let přijde na to, že to není lepkem ale nějakým enzymem, éčkem, přísadou... která se dává do pečiva a těstovin. Ale přiznávám, že té problematice víceméně vůbec nerozumim.
Jenom mi vadí, když mi zastánce například paleo stravy řekne, že jestli si dám ještě jednou chleba s medem ke snídani, tak do 40ti umřu. A zrovna u té paleo věřim, že za pár let vyjde z módy. Nebo je taky možný, že na ní skončím sám, život je nevyzpytatelnej
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
madball

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 8:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když jsem si včera četl tohle téma, tak jsem dostal strašnou chuť na pizzu, což je moje taková domácí nouzovka, když nic pořádně doma není a teď jsem si pro srandu počítal hodnoty. 32% energie sacharidy, 18% bílkoviny, 50% tuky a to tam není započítanej oliváč. To už je skoro paleo, ne?
Btw, po tom mastným mi bylo celkem blbě, přece jenom přes 100g tuku naráz je nic moc a musel jsem trochu neutralizovat pomerančem...
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
yura

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Když jsem si včera četl tohle téma, tak jsem dostal strašnou chuť na pizzu, což je moje taková domácí nouzovka, když nic pořádně doma není a teď jsem si pro srandu počítal hodnoty. 32% energie sacharidy, 18% bílkoviny, 50% tuky a to tam není započítanej oliváč. To už je skoro paleo, ne?
Btw, po tom mastným mi bylo celkem blbě, přece jenom přes 100g tuku naráz je nic moc a musel jsem trochu neutralizovat pomerančem...
Tak mrazena pizza to mas mouka a nejaky ecka. Vyzivove fakt nic moc, ale nejsu jinej. Taky me chutna...
Pozemštajn

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

..........
Pointa je v tom, že väčšina z vás nevie s čím tuk kombinovať
Ja jem denne 400g tukov už skoro 4 roky, a to posledné 2 mesiace V DVOCH JEDLÁCH denne (lebo sa mi nechce jesť 3 krát, mám veľa záujmov)...
Napríklad kombinovať veľa tuku s kuracím mäsom je ZLÉ na trávenie, lebo kuracie mäso aj tak nie je pre človeka nejak vhodné, a keď už, tak len s malým množstvom tuku, lebo kuracie si lepšie rozumie so sacharidmi....
S hovädzím mäsom je to FAJN, aj s bravčovým, čo sa tuku týka. Aj s vajíčkami, aj s kozím syrom...... Jem prakticky len tieto 3 potraviny (čo a bielkovín týka)....a nepriberám žiaden tuk... =)....a "hovienka" mi neplávajú na hladine vody, ale pekne spadnú na dno, takže mi ten tuk trávi dobre...
A síce som skôr ektomorf (s prvkami mezomorfa trochu), ale - keď som to preháňal so sacharidmi v minulosti (napr. aj veľa gaineru...pečivo...), tak som vedel pribrať tuk (našťastie rovnomerne po celom tele). Nie je to teda o tom, že som ten typ, ktorý nedokáže nabrať tuk.

Z TUKU SA NEPRIBERÁ, pokiaľ ho človek nekonzumuje s veľa sacharidmi.
Ja denne zjem max. 15 gramov sacharidov.
Bielkovín 1,5 - 2g na 1kg telesnej hmotnosti.
A raz týždenne mám 36 hodinovú hladovku, a NIJAK negatívne to nezasahuje do môjho svalového rastu.... BUĎTE SI ISTÍ... :-)

Odporúčam ;)

PS : na olej z orechov sa vykašlite..... nie je to zdravé =) Zdravé je maslo, masť, slanina (sem-tam, lebo je údená, veľa soli)....kokosový tuk, olivový olej (ale toho veľa nezjete...lebo vám bude zle, predsa len, pre človeka sú prirodzenejšie živočíšne tuky...)
yura

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak tu deadlift pise, kazdej je jinej a ty ses zase opacnej extrem a to ze tobe to nedela problém neznamena, ze druhého by to neodrovnalo. Takze bych byl na takove doporucovani opatrnej.
RoPaK

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pozemštajn napsal:
..........
Ja jem denne 400g tukov už skoro 4 roky, a to posledné 2 mesiace V DVOCH JEDLÁCH denne

Jak ty tvoje jídla v praxi pak vypadají? Např. 4 různé varianty? díky
Pr!nc

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diets of modern hunter-gatherers vary substantially in their carbohydrate content depending on ecoenvironments: results from an ethnographic analysis.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21745624
madball

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

yura napsal:
madball napsal:
Tak mrazena pizza to mas mouka a nejaky ecka. Vyzivove fakt nic moc, ale nejsu jinej. Taky me chutna...

Já mraženou pizzu neměl x let. Udělat si doma těsto je otázka několika minut a celkovej výsledek je alespoň o 100% lepší a to jak chuťově, tak určitě i kvalitou, protože víš, co si tam dáš za suroviny. Co si pamatuju, tak mražený pizzy byly nic moc, ale třeba se to zlepšilo, to fakt nevím.

Pozemštajn : celkem by mě zajímaly tvoje výkony, případně postava na takové stravě. Nechceš založit log?
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Paleo strava Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: