|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út květen 06, 2014 8:22 am Předmět: |
|
|
Smutné je, že tohle mají zafixované i někteří praktičtí lékaři. Moje babička má vysoký cholesterol, bere léky a snaží se držet stravu v nějaké rozumné sféře. Vajíček se bála, protože ji doktorka právě takto mystifikovala. Když jsem ji řekl, ať zařadí jedno vajíčko denně (v jakékoliv formě, kromě smažené), tak uvidí změnu k lepšímu. Hladina celkového cholesterolu se za 3 měsíce lehce snížila, ale co mě dostalo, byla významná změna poměru HDL:LDL složek ve prospěch HDL, který převyšoval i běžně doporučovanou klinickou hodnotu. Přitom pohybová aktivita babičky je stále plus mínus stejná a strava taktéž. Když jsem ji řekl, ať zkusí stravu opět bez vajíček, jak ji doporučovala lékařka, další výsledky byly zhoršené s tendencí k počátečním hodnotám. Dnes má ve stravě zdroje fytosterolů, do toho jí normálně vajíčka a HDL cholesterol má na hodnotě, kterou by mohl závidět i sportovec. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DEXCORE
|
Zaslal: út květen 06, 2014 8:29 am Předmět: |
|
|
To je pěkný!
Nejhorší je, že tímhle mýtem o vejcích je nakaženo snad 99% populace, jak říkáš i včetně lékařů...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út květen 06, 2014 9:30 am Předmět: |
|
|
Naštěstí co se týče výživy, tak všichni věří jenom mě, takže jsou snadno manipulovatelní. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: út květen 06, 2014 10:34 am Předmět: |
|
|
Ja ti taky verim esko, co se tyce vyzivy _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Reiben

|
Zaslal: út květen 06, 2014 11:07 am Předmět: |
|
|
Žeru 8 vajec denně a jsem zdravej jako řípa  (domácích samozřejmě). Další skvělý zdroje tuku jsou ořechy (manle, kešu, pekany..), avokádo  , kokosové mléko, olivy, olivový olej, kokosový olej, přepuštěné máslo, domácí sádlo (skvělý na smažení). _________________ "Neaktivně žít, znamená pasivně umírat."
„Můžeš mít buď výsledky nebo výmluvy. Nemůžeš mít obojí.“ - Arnold Schwarzenegger
„Jdi statečně dopředu, protože každá zkušenost je lekce.“ - Bruce Lee
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: út květen 06, 2014 2:04 pm Předmět: |
|
|
| Oddo napsal: | Tady té panické hrůzy ze žloutků se společnost fakt nikdy nezbaví Nejkurióznější na tom je, že většina lidí co takhle zatracuje vajíčka jde a za rohem si lupne nějaký fastfood nebo něco podobného |
Já neříkám, že je to jedovaté...ale všeho moc škodí a jak psal on..10 vajec denně, nezlob se na mě, dlouhodobě je to škodlivé...já sice kážu vodu a piju víno (ted CKD 10-12 vajec denně+slaninka... ), ale jen tlumočím učení zdravotnické.Nikoho neodrazuju, každý je (snad) svéprávný a dokáže vycítit co je pro něj nej...
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: út květen 06, 2014 2:36 pm Předmět: |
|
|
| MikTek napsal: | | Oddo napsal: | Tady té panické hrůzy ze žloutků se společnost fakt nikdy nezbaví Nejkurióznější na tom je, že většina lidí co takhle zatracuje vajíčka jde a za rohem si lupne nějaký fastfood nebo něco podobného |
Já neříkám, že je to jedovaté...ale všeho moc škodí a jak psal on..10 vajec denně, nezlob se na mě, dlouhodobě je to škodlivé...já sice kážu vodu a piju víno (ted CKD 10-12 vajec denně+slaninka... ), ale jen tlumočím učení zdravotnické.Nikoho neodrazuju, každý je (snad) svéprávný a dokáže vycítit co je pro něj nej... | On je rozdil jestli jis denne tech 10 vajec, ořechy, tucny masa, oleje atd.. a sportuješ a prijimas MIN SACHARIDU a nebo nic nedelas, sedíš u piva a k tomu si das ty tucna jidla + kvanta peciva, priloh atd.. Tenhle rozdil nepobere ani doktor a tak ti radsi rekne tucne nejez a vajíčka 2 tydne .
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: út květen 06, 2014 4:07 pm Předmět: |
|
|
| yura napsal: | | MikTek napsal: | | Oddo napsal: | Tady té panické hrůzy ze žloutků se společnost fakt nikdy nezbaví Nejkurióznější na tom je, že většina lidí co takhle zatracuje vajíčka jde a za rohem si lupne nějaký fastfood nebo něco podobného |
Já neříkám, že je to jedovaté...ale všeho moc škodí a jak psal on..10 vajec denně, nezlob se na mě, dlouhodobě je to škodlivé...já sice kážu vodu a piju víno (ted CKD 10-12 vajec denně+slaninka... ), ale jen tlumočím učení zdravotnické.Nikoho neodrazuju, každý je (snad) svéprávný a dokáže vycítit co je pro něj nej... | On je rozdil jestli jis denne tech 10 vajec, ořechy, tucny masa, oleje atd.. a sportuješ a prijimas MIN SACHARIDU a nebo nic nedelas, sedíš u piva a k tomu si das ty tucna jidla + kvanta peciva, priloh atd.. Tenhle rozdil nepobere ani doktor a tak ti radsi rekne tucne nejez a vajíčka 2 tydne . |
V tom musím zase souhlasit, že je to taky o tom jak ty vejce uděláš...a co k tomu jíš, to jsem opoměl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: út květen 20, 2014 8:42 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Naštěstí co se týče výživy, tak všichni věří jenom mě, takže jsou snadno manipulovatelní. |
Mňa by celkom zaujímal tvoj aktuálny jedálniček.
|
|
| nahoru |
|
 |
harry
|
Zaslal: út květen 20, 2014 9:10 pm Předmět: |
|
|
tebe zajímá jídelníček 60ti kilového kluka teoretika?
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út květen 20, 2014 9:46 pm Předmět: |
|
|
| harry napsal: | | tebe zajímá jídelníček 60ti kilového kluka teoretika? |
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|