|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
siricz
|
Zaslal: út květen 06, 2014 5:43 pm Předmět: Pomoc s jídelníčkem do "rýsovacího" období |
|
|
Zdravím vím že je tady toho na foru hodně, ale i tak sem nějak nenašel to co jsem chtěl. Takže váš žádám o pomoc... Je mi 18 posiluji už 2,5 roku (před tím jsem už asi rok taky posiloval, ale né nijak aktivně). Začínal jsem na 79kg a vytáhl jsem to na 92. Typoval bych se na něco mezi Endomorfem a Mesomorfem. Vždycky jsem byl takovej mohutnější a zavalitější. Řekl jsem si, že to co jsem nabral bych chtěl trošku zkvalitnit... V objemu jsem se splácal snad vše co mi padlo pod ruku, ale i tak sem se snažil tam zařazovat ty správný věci. Teď jsem začal tím, že jsem vyřadil jednoduché cukry a zařadil po tréninku aerobku. Jenže nevím co s jídlem... Jestli ubrat sacharidy a co dále dělat. Nebo zda li stačí pouze ta aerobka a vyřazení těch jednoduchých cukrů. Alespoň nějak nastínit jak by to mělo vypadat, např.: hodnoty sacharidů, bílkovin, tuků a třeba jakých potravin se vyvarovat a naopak které zařadit... Doteď jsem se snažil pouze nabírat, takže vůbec nevím jak by tato dieta měla vypadat.
Předem díky za odpověď !
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: út květen 06, 2014 5:49 pm Předmět: |
|
|
osobne bych to nafazoval
vyradil jsi cukry a zacal aerobku
uvidis za mesic
sundal jsi aspon kilo? jsi na dobre ceste, uber jeste trosku sacharidu
nesundal jsi nic? uber vic sacharidu
sundal jsi vic nez 4 kila? bacha, tady uz je neco nespravne (bezny ubytek na vaze v diete cini cca 1% hmotnosti tydne) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
jirkovac

|
Zaslal: út květen 06, 2014 5:56 pm Předmět: Re: Pomoc s jídelníčkem do "rýsovacího" období |
|
|
| siricz napsal: | | Zdravím vím že je tady toho na foru hodně, ale i tak sem nějak nenašel to co jsem chtěl . ! |
no, myslim, ze toho co chces, je tady opravdu hodne.
|
|
| nahoru |
|
 |
siricz
|
Zaslal: út květen 06, 2014 6:36 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem zkusil ubrat rýži na večeři a měl jsem celkem hlad... Mám tu rýži teda nechat jak byla dřív? nebo třeba přidat místo rýže maso?
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: út květen 06, 2014 6:50 pm Předmět: |
|
|
| siricz napsal: | | Dnes jsem zkusil ubrat rýži na večeři a měl jsem celkem hlad... Mám tu rýži teda nechat jak byla dřív? nebo třeba přidat místo rýže maso? |
Pokud máš naposilované nějaké svaly, tak 2g bílkovin na kilo tělěsné váhy Ti stačí na udržení svalhmoty, uber sacharidy a zkus si spočítat energetický příjem a výdej za den (pokud lze) a přizpůsob to tak, aby jsi byl v mínusu (ale s bílkovinami to nepřežen, nebo je tělo začne přetvářet a využívat), jak píše Peter, nafázuj a zkus co to udělá za měsíc, nikam nespěchej to je zbytečné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tentron

|
Zaslal: út květen 06, 2014 6:51 pm Předmět: |
|
|
Tak pokud to chceš rychle, můžeš zkusit některou z osvědčených diet. Zkus si vygooglit sacharidové vlny nebo třeba CKD, dá se toho najít spousta. Pokud chceš jen úpravou stávajícího dosáhnout úbytku tak hodně záleží jak to vedeš teď. Ale obecně je to o sacharidech. Vyndat jednoduché, jíst co nejkvalitnější zdroje-komplexní, necpat se jima zbytečně na noc a pak trochu zkoušet vychytat jejich množství. Když si projdeš videology co jsou v článkách tak tam je třeba, že profíci před závodama drží několik dní po sobě sacharidy na co nejmenším množství. Tam bys už ale trochu riskoval, že přijdeš i o dost svalstva který jsi se snažil vybudovat. Já osobně bych zkusil ty vlny a nebo se snažit o částečný cyklování (zařadit občas dny kdy jich sníš o něco méně, ne nijak drasticky málo). Někde jsem četl, že někdo takhle ubral sacharidy v tréninkový den (a přidal něco bílkovin) a ve volný měl normální množství, ale nevím jestli je to takhle nejlepší. Každopádně jestli máš při jejich snížení hlad, tak bych se zkusil zaplnit zeleninou, případně teda o něco málo navýšil bílkoviny.
|
|
| nahoru |
|
 |
MikTek
|
Zaslal: út květen 06, 2014 6:56 pm Předmět: |
|
|
| Tentron napsal: | | Když si projdeš videology co jsou v článkách tak tam je třeba, že profíci před závodama drží několik dní po sobě sacharidy na co nejmenším množství. Tam bys už ale trochu riskoval, že přijdeš i o dost svalstva který jsi se snažil vybudovat. |
¨To není tak uplně pravda s tím úbytkem svalů, když nemáš sacharidy, například při CKD jedeš 5 dní bez sacharidů (max do 30g-40g skrytých) a nic moc neztratíš když se snažíš, troufl bych si říct, že někteří štastlivci i malinkou svalů naberou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|