|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: pá květen 02, 2014 2:20 pm Předmět: Re: kolagen |
|
|
| sk napsal: | zdravim, mam dotaz...
neni uzivani kolagenu tak nejak uplne na nic ? Vychazi to z me uvahy - kolagen je bilkovina...takze kdyz ho snim, tak se stejne nestane nic jineho, nez ze ho organismus rozstepi na aminokyseliny, ktere nasledne dle potreby pouzije a nikde neni dane, ze z nich vytvori primarne zase kolagen a uz vubec ne, ze to nejak pomuze chrupavce |
I to je možné.
Nicméně, kolagen má dost specifické aminospektrum. Jak to chápu já, vytvoříš přebytek určitých aminokyselin, které buď vyloučíš a nebo použiješ na stavbu chrupavky. I proto se doporučuje zbodnout kolagen mimo jídlo, abys trávil jen jeho. Takže, teoreticky by pomáhat měl. Nicméně, není vůbec vyloučeno, že kolagen při dostatku bílkovin účinek nemá. Studie neznám.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Viper007
|
Zaslal: út květen 06, 2014 11:13 am Předmět: |
|
|
Ahojte,
nevite jak je to s doporucenou davkou vitaminu B6?
Koupil jsem si multivitamin, kde je 1,4mg B6, pak jsem si poridil BCAA s B6, kde je na nejakych 4g BCAA dalsich 1,4mg B6.
Podle popisku na krabicce multivitaminu je 1,4mg 100% DDD.
Na mainwebu ronnie.cz jsem ale nasel starsi clanek o vitaminech a tam je napsane, ze denni davkovani pro dospeleho muze je 10-15mg.
Vysoke davky B6 pry muzou zpusobit neurologicke potize, takze z toho mam trosku obavu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út květen 06, 2014 12:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: út květen 06, 2014 12:18 pm Předmět: |
|
|
Konkretne vyznam DDD jsem nezkousel hledat, nicmene v tom clanku jsem se nedozvedel nic noveho.
ale i tak diky, budu tedy brat 1,4mg jako doporucene mnozstvi
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út květen 06, 2014 1:11 pm Předmět: |
|
|
Bral jsem roky 2 tablety B6ky a několik tablet B-komplex forte a myslím, že mě to nijak nepoznamenalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Temp
|
Zaslal: út květen 06, 2014 2:03 pm Předmět: |
|
|
Jak dlouho by se měla brát nějaká kvalitnější kloubní výživa? dobrat celý balení a poté třeba na měsíc vysadit nebo by se měla brát furt?
|
|
| nahoru |
|
 |
DEXCORE
|
Zaslal: út květen 06, 2014 2:04 pm Předmět: |
|
|
Já beru animal flex celoročně.. od té doby co ho beru nevím co jsou to problémy s klouby :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Temp
|
Zaslal: st květen 07, 2014 8:58 am Předmět: |
|
|
| DEXCORE napsal: | | Já beru animal flex celoročně.. od té doby co ho beru nevím co jsou to problémy s klouby :) |
To věřím, ale to bych finančně neutáhl, je to dost drahý :/
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: st květen 07, 2014 4:33 pm Předmět: |
|
|
Pomalu ale jiste mi dochazi zasoby vitaminu a mineralu, chci se tedy zeptat co si myslite o mym "planu".. doted jsem bral multivitamin 2-3x denne, zvlast horcik, zvlast zinek cca 50mg a sem tam zvlast vit C (v multaku je ho celkem dost tak jen nekdy)
dotaz tedy asi takovy: mam v planu koupit
https://obchod.ronnie.cz/s-5008-multivitamin-fair-power.html davat 2x denne
https://obchod.ronnie.cz/s-3532-multi-mineral-caps.html 1x denne, neni to zbytecne?
+ cca pul gramu-gram Cecka zvlast.. mam kupovat zase i zvlast zinek? popr. co dalsiho ZAKLADNIHO by se hodilo, jestli nic, nevadi
Ovoci za ten den moc nedam, spis tak jeden kousek za 2 dny, zeleninu jim kazdej den ale taky zadna slava...
V suplementaci vitaminu a min. se moc neorientuju, takze kazda rada dobra.. dik _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st květen 07, 2014 5:25 pm Předmět: |
|
|
Nepročítal jsem to podrobně, ale skoro vždy je pravidlem, že něco multi je dražší v přepočtu na miligram a složení je také kdovíjaké. Osobně bych nebyl líný a kupoval C, B6, B komplex forte, dologran, zinek, občas A a E, D. K zahození není askorutin nebo pupalkový olej. Pro někoho možná omega mastné kys. Do diety bych to trochu pozměnil. Sám beru CENTRUM a to čistě z "pietních" důvodů - expiruje a je mi líto to rovnou vyhodit. Stejně tak užívám proteinové doplňky - nahradí to třeba svačinu:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: st květen 07, 2014 5:44 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Nepročítal jsem to podrobně, ale skoro vždy je pravidlem, že něco multi je dražší v přepočtu na miligram a složení je také kdovíjaké. Osobně bych nebyl líný a kupoval C, B6, B komplex forte, dologran, zinek, občas A a E, D. K zahození není askorutin nebo pupalkový olej. Pro někoho možná omega mastné kys. Do diety bych to trochu pozměnil. Sám beru CENTRUM a to čistě z "pietních" důvodů - expiruje a je mi líto to rovnou vyhodit. Stejně tak užívám proteinové doplňky - nahradí to třeba svačinu:o) |
Třeba já jsem naprosto spokojenej s kombinací V52 od extrifitu a Cčka
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st květen 07, 2014 5:46 pm Předmět: |
|
|
ALe tak proč ne...je to jen volba kč/mg. Mě by tam připadal zbytečný karnitin, arginin, k. glutamová apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: st květen 07, 2014 9:12 pm Předmět: |
|
|
Pokud hotovy multak, tak Nexgen od Reflexu nebo OneDaily od ON. Kupovat ruzne vitaminy zvlast mi prijde ne az tak uplne prakticke, nehlede na cenu.
|
|
| nahoru |
|
 |
pk1234
|
Zaslal: čt květen 08, 2014 11:49 am Předmět: |
|
|
Cau, rozhoduju se o vyberu kloubni vyzivy. Jako levna volba mi prijde bud ten alavis triple blend, nebo si na 4fitness namixovat podobnej pomer (vyjde o neco levneji), oboji se resilo par stranek zpatky. Nejake nazory? Jinde jsem tu slysel, ze 4fitness je dost nekvalitni atd., alavis triple blend je zas pro kone, tak precejenom jestli by to nemohlo bejt v nejaky hur travitelny forme/bejt tam neco spatnyho.
Dal se rozmyslim nad vyberem zinku. Nasel jsem tohle, http://www.vitalita.cz/zinek-westcan?v=11578 - zase, nejake nazory?
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt květen 08, 2014 12:53 pm Předmět: |
|
|
| pk1234 napsal: | Cau, rozhoduju se o vyberu kloubni vyzivy. Jako levna volba mi prijde bud ten alavis triple blend, nebo si na 4fitness namixovat podobnej pomer (vyjde o neco levneji), oboji se resilo par stranek zpatky. Nejake nazory? Jinde jsem tu slysel, ze 4fitness je dost nekvalitni atd., alavis triple blend je zas pro kone, tak precejenom jestli by to nemohlo bejt v nejaky hur travitelny forme/bejt tam neco spatnyho.
Dal se rozmyslim nad vyberem zinku. Nasel jsem tohle, http://www.vitalita.cz/zinek-westcan?v=11578 - zase, nejake nazory? |
O Alavisu jsem zatím neslyšel jedno jediný špatný slovo. Navíc sám ho beru už asi druhý měsíc a nic mi není. Nehledě toho, že jsem první dva týdny dávkoval na půl tunového koně.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|