|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
yura
|
Zaslal: út květen 13, 2014 12:10 pm Předmět: |
|
|
DEXCORE napsal: | Z čeho ten chléb je, když má 5g sachrů na 100g? | psyllium, všechny mozne slupky od semínek atd..?
|
|
nahoru |
|
|
| | |
DEXCORE
|
|
nahoru |
|
|
Muflon
|
Zaslal: út květen 13, 2014 2:03 pm Předmět: |
|
|
Pecivo jim. Zkousel jsem jej i nejist cca 3mesice a nepozoroval jsem na sobe nic kromě obcasne chuti na nej. Konzumuji de facto jen celozrnne pecivo zcela vyjmecne si dam kousek svetleho treba tortilu, ale to jednou za cas kdyz me chyti chut. A podstata toho co chci rici? Kdyz se budete stravovat vyhradne kurecim masem a budete ho do sebe ladovat 8x dene bude to nezdrave a naopak kdyz maso uplne vynechate a nenahradite jej bude vam to taky ke skode... jinymi slovy pokud nemate zdravotni duvod, nemyslim si ze by konzumace peciva v rozumnem mnozstvi mela byt tematem velkeho zamysleni se...proste pragmaticke vseho s mirou (nebo Mírou? ) a v rozumne kvalite bude dostatecne osvobozujici. Neberu to z hlediska bile/ tmave lepsi/horsi, ale jako pecivo obecne. Pak uz to je na preferencich mi tmave chutna idealne s ruznyma seminkama :)
Nesezerte za den 10rohliku a to idealne misto obeda a nemate dle meho problem. _________________ Ty neříkáš dost! Ty makáš a dost říkám já!
Sport je napalici. A člověk se na něm časem stane závislým.
|
|
nahoru |
|
|
flew
|
Zaslal: út květen 13, 2014 2:04 pm Předmět: |
|
|
MikTek napsal: | flew napsal: | a není prostě jednodušší jej nejíst? |
Jako celkově pečivo, nebo jen to světlé máš na mysli? |
celkově _________________ Sny se musí plnit, nemůžeme odpočívat
Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
|
|
nahoru |
|
|
MikTek
|
Zaslal: út květen 13, 2014 3:31 pm Předmět: |
|
|
flew napsal: | MikTek napsal: | flew napsal: | a není prostě jednodušší jej nejíst? |
Jako celkově pečivo, nebo jen to světlé máš na mysli? |
celkově |
To je podle mě zbytečně přehaný přístup, jako nedlabat rohlík tukový...jasná věc, ale celozrné pečivo si myslím, že na škodu není, ale samozřejmě to každý vidí jinak.
|
|
nahoru |
|
|
Oddo
|
Zaslal: út květen 13, 2014 3:46 pm Předmět: |
|
|
Ono v dnešní době se ta paranoia ohledně stravy rozvíjí dost rychle. Plno lidí ví, že nemůže jíst tohle a tohle, musí se vyhýbat tomu a tamtomu, ale ve výsledku se pak stává, že lidi tak moc přemýšlí nad tím co jí, že prakticky nejí skoro nic. Strava pak ztrácí na pestrosti a ve většině případů se člověk dopracuje k nějaké nerovnovážné situaci (nedostatek určitého vitamínu, minerálu etc.). Jak dost trefně psal jeden autor na T-NATION: " If wheat or gluten truly makes you feel crummy, avoid it, but realize that wheat and grains containing gluten are nutritional powerhouses. "
Volně přeloženo: pokud vám opravdu dělá lepek potíže, vyhněte se mu, ale uvědomte si, že potraviny obsahující lepek jsou nutričně "zlatý grál"
|
|
nahoru |
|
|
MikTek
|
|
nahoru |
|
|
Woko_O
|
Zaslal: st květen 14, 2014 12:01 pm Předmět: |
|
|
Presne..
Nechapu co furt resit jestli tohle smim a tohle ne..tady je vic tohohle, tam zas tamtoho..ze bych se na to nevysral.. Je to jednoduchý..hejbejte se jezte všechno. Zařadil bych prostě jen nejvic to obecne znamy jako ryze,maso,testoviny,seminka,vajicka orechy, to co tady uz je od pradavna a k tomu si dal klidne i debilni chleba,nebo rohlik..ja to jim prakticky kazdej den, se sunkou,syrem, klidne i k masu a ziju uplne stejne jako kazdej normalni clovek.. Lidstvo je tady mnohem dyl nez my sami a prezili bez pripravku, na normalní stravě stejně tak dlouho jako my..
Nemoh bys zrat vubec nic, pokud bys nad vsim premyslel..
|
|
nahoru |
|
|
yura
|
Zaslal: st květen 14, 2014 12:39 pm Předmět: |
|
|
Oddo napsal: | Ono v dnešní době se ta paranoia ohledně stravy rozvíjí dost rychle. Plno lidí ví, že nemůže jíst tohle a tohle, musí se vyhýbat tomu a tamtomu, ale ve výsledku se pak stává, že lidi tak moc přemýšlí nad tím co jí, že prakticky nejí skoro nic. Strava pak ztrácí na pestrosti a ve většině případů se člověk dopracuje k nějaké nerovnovážné situaci (nedostatek určitého vitamínu, minerálu etc.). Jak dost trefně psal jeden autor na T-NATION: " If wheat or gluten truly makes you feel crummy, avoid it, but realize that wheat and grains containing gluten are nutritional powerhouses. "
Volně přeloženo: pokud vám opravdu dělá lepek potíže, vyhněte se mu, ale uvědomte si, že potraviny obsahující lepek jsou nutričně "zlatý grál" | jo ja teda netusil, ze klasicke testoviny nebo rohlik jsou "nutritional powerhouses" . Mozna prave ty celozrnne, ale diky chuti celozrnne testoviny atd. nikdo neji. Kazdymu prave chutna to nadychany mekky pecivo z bile mouky, který je ocesany o většinu mikro nutrientu...
|
|
nahoru |
|
|
yura
|
Zaslal: st květen 14, 2014 12:44 pm Předmět: |
|
|
Woko_O napsal: | Presne..
Nechapu co furt resit jestli tohle smim a tohle ne..tady je vic tohohle, tam zas tamtoho..ze bych se na to nevysral.. Je to jednoduchý..hejbejte se jezte všechno. Zařadil bych prostě jen nejvic to obecne znamy jako ryze,maso,testoviny,seminka,vajicka orechy, to co tady uz je od pradavna a k tomu si dal klidne i debilni chleba,nebo rohlik..ja to jim prakticky kazdej den, se sunkou,syrem, klidne i k masu a ziju uplne stejne jako kazdej normalni clovek.. Lidstvo je tady mnohem dyl nez my sami a prezili bez pripravku, na normalní stravě stejně tak dlouho jako my..
Nemoh bys zrat vubec nic, pokud bys nad vsim premyslel.. | Vygoogluj si napr. jak na tom je s mineralama, vitaminama atd.. ovoce a zelenina ted a před xx lety. Jde to zajimave dolu. Driv ses nazral toho nejprostšího jidla a stejne si do sebe dostal dostatek vseho co telo potřebuje, ale dnes? Proc je většina vyzranych, obeznich lidi v USA atd.. podvyzivenych? Protože zerou jen prazdne kalorie, sama houska, samej tous, sama tortilla, samej cukr, samej tuk, bilkovin, vlakniny, mikronutrientu minimalne a pak je z nich to co je. Bachrate koule, zadny sval, jen kosti a tuk..
|
|
nahoru |
|
|
cipinek
|
Zaslal: st květen 14, 2014 12:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Tom3
|
Zaslal: st květen 14, 2014 1:41 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
|
Oddo
|
Zaslal: st květen 14, 2014 2:41 pm Předmět: |
|
|
yura napsal: | jo ja teda netusil, ze klasicke testoviny nebo rohlik jsou "nutritional powerhouses" . Mozna prave ty celozrnne, ale diky chuti celozrnne testoviny atd. nikdo neji. Kazdymu prave chutna to nadychany mekky pecivo z bile mouky, který je ocesany o většinu mikro nutrientu... |
Teď sem cca hodinku čistého času hledal topic, kde by yura nevyvracel každý jednotlivý názor někoho jiného...nicméně jsem žádný takový topic nenašel tak se vracím sem
K tvému příspěvku: Je velmi jednoduché vybrat z obecného pravidla výjimky a na ty poukázat. Nicméně to tvrzení se orientovalo spíše na ovesné vločky, klasický chleba apod.
Ten první odstavec si prosím neber zle, to já jen tak blbnu
|
|
nahoru |
|
|
yura
|
|
nahoru |
|
|
Pr!nc
|
Zaslal: st květen 14, 2014 3:07 pm Předmět: |
|
|
Oves obsahuje bílkovinu velmi podobnou glutenu (lepku), a to avenin. Která by neměla mít alergizující vlastnosti lepku. A je pravda, že při výrobě ovesných vloček se "kontaminují" lepkem.
|
|
nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|