Bakalářka, výživa- dotazování

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bakalářka, výživa- dotazování  Úvodní stránka -> Ostatní -> Bakalářka, výživa- dotazování
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
holota

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 12:10 pm    Předmět: Bakalářka, výživa- dotazování Odpovědět s citátem

Zdarec, dělám bakalářku na téma výživa u kondičních kulturistů a chtěl bych do práce vložit i názory a zkušenosti ostatních cvičenců týkající se výživy.
Proto bych vás chtěl poprosit, pokud byste jen v několika větách napsali:

1.Jaké chyby ve výživě jste dělali jako začátečníci?
2.Jak se tyto chyby projevovaly, respektive, jak jste přišli na to že to chyby byly, nebo co bylo tím iniciátorem proč jste je změnili?
3.Jaký je váš nynější styl stravování,co vám nejvíce vyhovuje, co se nejvíce osvědčilo, respektive, jaká změna vám nejvíce prospěla? (nechci ale nic o AS )

Tady vám napíšu ukázku, jak to zhruba myslím.:

Jako začátečník jsem dělal chyby v tom, že jsem přehnaně řešil a kupoval jsem mnoho výživových doplňků místo toho, abych se zaměřil na vyvážený a hodnotný jídelníček.
Žil jsem v iluzi, že čím více toho sním, tím více budu mít svalů. Přecpával jsem se vším možným, můj příjem sacharidů byl opravdu vysoký. Vynechával jsem ovoce, zeleninu. Čím vyšší bylo číslo na osobní váze tím, jsem měl lepší pocit.
Výsledkem toho bylo, že jsem přibral velké množství tuku, moje fyzická kondice šla z kopce a necítil jsem se dobře. Proto jsem změnil své stravovací návyky, shodil a začal se zajímat o zdravější způsoby stravování.
Nyní se snažím o to, aby můj jídelníček byl pestrý a vyvážený. Výživové doplňky už kromě pár vitamínů a minerálů nekupuji. Vyhovuje mi zařarovat do svého jídelníčku menší množství sacharidů a to kompenzovat navýšením tuků v podobě celých vajec, tvrdých sýrů, arašíhového másla, smetany apod. Cítím se lépe, podávám lepší výkony, mám pocit, že tělo má více energie, rychleji regeneruje a není náchylné k hladu.

jo a napište, jestli jste ekto/mezo/endomorf
díky moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Korny

PříspěvekZaslal: so květen 18, 2013 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nebylo by jednodušší udělat si na googlu dotazník?? Na tohle se ti asi většina lidí z vysoka vykaká Navíc se ti statistický grafy budou líp obhajovat než když řekneš Honza mi napsal tohle, Franta tamto, Pepa ono...
Novic

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím, nechci zakládat novej topic, plácnu to sem...
Oponent mi položil několik otázek k mýmu tématu BP (Změny ve spotřebě potravin v domácnostech ČR za posledních x let), s jednou z nich si nevím rady.
Jak byste prosím odpověděli?

Podle dostupných průzkumů dosahuje spotřeba mléka hladiny nasycenosti, je reálné ji dále zvyšovat?
flew

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Novic napsal:
Oponent mi položil několik otázek k mýmu tématu BP (Změny ve spotřebě potravin v domácnostech ČR za posledních x let), s jednou z nich si nevím rady.

Podle dostupných průzkumů dosahuje spotřeba mléka hladiny nasycenosti, je reálné ji dále zvyšovat?

zvyšuje se.. lidi žerou jak prasata viz obezita 21. století

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
Novic

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

flew napsal:
Novic napsal:

zvyšuje se.. lidi žerou jak prasata viz obezita 21. století

Díky moc za názor. Spíš z pohledu racionální výživy a jejich peněženky (disponibilního důchodu domácností)...
tvrdokozus

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já být tebou, tak se nad tím zamyslím a případně to rozeberu, např s pomocí http://www.czso.cz/csu/2013edicniplan.nsf/tab/21002D461B
kde je vidět, že v posledních letech spotřeba konzumního mléka na osobu kolísá kolem 58l, ale stoupá spotřeba jiných mlékárenských výrobků, jako například sýrů...
Novic

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2014 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tvrdokozus napsal:
Já být tebou, tak se nad tím zamyslím a případně to rozeberu, např s pomocí http://www.czso.cz/csu/2013edicniplan.nsf/tab/21002D461B
kde je vidět, že v posledních letech spotřeba konzumního mléka na osobu kolísá kolem 58l, ale stoupá spotřeba jiných mlékárenských výrobků, jako například sýrů...

Díky, ale o tomhle mj. píši i v praktický části. Nějak to vymyslím, díky za radu.

Rychle na stránku:

Přejdi na: