|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
Zaslal: ne květen 18, 2014 10:55 am Předmět: |
|
|
Já jsem na svůj rejžovar hodnej, mě to nedělá :D ... to mi připomnělo, že si jdu dát vařit rejži k obědu :D
(je pravda, že tím jak v něm vařím každej den, už se sloupavá černá vrstva v tom hrnci, tak pomalu nastává čas poslat nynější do rýžovarového nebe a pořídit novej :D ) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
Zaslal: ne květen 18, 2014 11:24 am Předmět: |
|
|
Skvělá jasmínová rýže je pravidelně v Makru, cca 4,5kg pytel za 239 tuším.. Takže není o čem mluvit.
Btw. když děláte rýži v rýžovaru, čím se dá eliminovat to strašný pěnění rýže když se vaří? Déle proplachovat?
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: ne květen 18, 2014 11:27 am Předmět: |
|
|
| papaya napsal: | Skvělá jasmínová rýže je pravidelně v Makru, cca 4,5kg pytel za 239 tuším.. Takže není o čem mluvit.
Btw. když děláte rýži v rýžovaru, čím se dá eliminovat to strašný pěnění rýže když se vaří? Déle proplachovat? |
Více propláchnout a nedávat pokličku, nebop ji jen nahnout
|
|
| nahoru |
|
 |
wombat

|
Zaslal: ne květen 18, 2014 1:32 pm Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | | Moocha napsal: | Ahoj, teď bude v lidlu basmati 4,5kg za 200kč. Cena je to naprosto nesrovnatelná s konkurencí, viz. lagris 50kč/500g. Já si vezmu tak 3 pytle stejně nic jinýho než basmati a jasmínku nejím. |
U rákosníků je tohle +-nějaké drobné normální cena za basmati a jasmínku .... |
já kupuju taky u ťongů tady v Brně na Olomoucké buď 4,5kg za 200-220kč, nebo 9kg za 400-420kč..miluju jasmínovku, takže jedině tu..:)) sáčková kentus..:) ale to je věc názoru a chuti..:)
btw. ve Sparu už vajca nemají, ale mají mít teď v Penny 10ks M vajec za 19,90, Mozarellu za 11,90 a hlavně nízkotučný tvaroh za 9,90..;) tak jedeme dneska nakoupit..:)) a ještě se stavím v Tescu pro ty mandle, pokud tam ještě něco zůstalo..:D
|
|
| nahoru |
|
 |
wombat

|
Zaslal: čt červen 12, 2014 6:16 am Předmět: |
|
|
info ze supermarketů (zaokrouhleno nahoru)..:D
kuřecí prsa (1kg) Billa: 115kč,-
vajíčka M Tesco (30ks): 55kč,-
eidam 30% Tesco: 11kč,-
mandle 200g Tesco: 36kč,-
lískové ořechy 200g Tesco: 28kč,-
mléko polotučné Penny: 12kč,-
sojové maso 100g Penny: 10kč,-
tvaroh (balený jako máslo - ne vanička) 250g Penny: 15kč,-
..šetříme na dovču, tak to mám v oku..:D:D
|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: čt červen 12, 2014 7:52 am Předmět: |
|
|
No hlavně ty mandle využiju, vždycky mi zmizí strašně rychle :) _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Criss
|
Zaslal: čt červen 12, 2014 8:22 am Předmět: |
|
|
Ty mandle jsou bohužel za tu cenu jen ve tvém městě..: (
|
|
| nahoru |
|
 |
Pitkin

|
|
| nahoru |
|
 |
Johny.Fox

|
Zaslal: čt červen 26, 2014 12:57 pm Předmět: |
|
|
Tak od příštího týdne Pravá chuť Ameriky v Lidlu :) _________________ Improvise...adapt...overcome...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt červen 26, 2014 2:34 pm Předmět: |
|
|
| Pitkin napsal: | | papaya napsal: | Skvělá jasmínová rýže je pravidelně v Makru, cca 4,5kg pytel za 239 tuším.. Takže není o čem mluvit.
|
Myslel jsem ,že to bude v Makru výhodnější nákup. U vietnamce mám kilovku za 50kč a to si řikám jakej to je vydřiduch |
V Lidlu ji mívají taky pravidelně - pytel 4-5kg, taky nějak okolo 200+- nevím přesně
Jinak nechápu lidi co chodí do obchodu cíleně za nějakými akcemi, pokud člověk neprovozuje nějakej bufet nebo občerstvení a nebere něčeho X desítek kg, tak to přece nemá žádnou ekonomickou logiku kůli pár desetikorunám jet autem někam do obchodu a věnovat tomu tolik času + čas číst ty letáky :-)
Navíc se ty akce pořád točí dokola, takže co je trvanlivé se dá při normálním nákupu nakoupit do zásoby.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: čt červen 26, 2014 2:46 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Pitkin napsal: | | papaya napsal: | Skvělá jasmínová rýže je pravidelně v Makru, cca 4,5kg pytel za 239 tuším.. Takže není o čem mluvit.
|
Myslel jsem ,že to bude v Makru výhodnější nákup. U vietnamce mám kilovku za 50kč a to si řikám jakej to je vydřiduch |
V Lidlu ji mívají taky pravidelně - pytel 4-5kg, taky nějak okolo 200+- nevím přesně
Jinak nechápu lidi co chodí do obchodu cíleně za nějakými akcemi, pokud člověk neprovozuje nějakej bufet nebo občerstvení a nebere něčeho X desítek kg, tak to přece nemá žádnou ekonomickou logiku kůli pár desetikorunám jet autem někam do obchodu a věnovat tomu tolik času + čas číst ty letáky :-)
Navíc se ty akce pořád točí dokola, takže co je trvanlivé se dá při normálním nákupu nakoupit do zásoby. |
No, až budeš mít 1500 na měsíc tak tyhle věci řešit budeš.... kolikrát bývají slevy třeba 40-50% což už se vyplatí a do obchodu samozřejmě nejezdim autem ale MHD (a to mám předplacené). A čas číst letáky si proto rád udělám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: čt červen 26, 2014 2:52 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Pitkin napsal: | | papaya napsal: | Skvělá jasmínová rýže je pravidelně v Makru, cca 4,5kg pytel za 239 tuším.. Takže není o čem mluvit.
|
Navíc se ty akce pořád točí dokola, takže co je trvanlivé se dá při normálním nákupu nakoupit do zásoby. |
jasne ze clovek kvuli 1 jogurtu nebude prochazet 10 letaku a hledat kde je o 2 koruny levnejsi :)
ale kdyz ma nekdo spotrebu masa 10-15kg za mesic, tak je lepsi to koupit za 100-110 Kc/kg nez za 180 Kc/kg (kureci prsa)
|
|
| nahoru |
|
 |
wombat

|
Zaslal: út červenec 01, 2014 10:38 am Předmět: |
|
|
| Viper007 napsal: | | Spazik napsal: | | Pitkin napsal: | | papaya napsal: | Skvělá jasmínová rýže je pravidelně v Makru, cca 4,5kg pytel za 239 tuším.. Takže není o čem mluvit.
|
jasne ze clovek kvuli 1 jogurtu nebude prochazet 10 letaku a hledat kde je o 2 koruny levnejsi :)
ale kdyz ma nekdo spotrebu masa 10-15kg za mesic, tak je lepsi to koupit za 100-110 Kc/kg nez za 180 Kc/kg (kureci prsa) |
Přesně tak, protože tak jako tak sežeru za měsíc kvanta kuřecích prsou, vajíček, tvarohu, ovesných vloček, rýže, ořechů, mléka apod. Když si vezmeš, jak moc jsou ty slevy velký, tak má určitě cenu si to nakoupit do zásoby. Samozřejmě je potřeba sledovat datum spotřeby. Ale když je fakt většinou ten rozdíl tak markantní, třeba kuřecí prsa 100-180, vajíčka (30ks) 45-85, tvaroh 9-14 popř. 14-30, ovesné vločky 9-15, mléko 10-25, sýry kolem 50% a ořechy určitě i přes 50% slevy, pak i různé ryby, kuřata, sojové maso, prostě všechno, tak se to rozhodně vyplatí zajet si nakoupit do zásoby, když jedeš kolem, protože to stejně prostě sníš a pokud pro to nejedeš někam x desítek kilometrů, tak se to vyplatí určitě. Dá se takto ušetřit určitě tak 25-50% a samozřejmě pokud na to někdo má, tak ok, ale mně se zase tolik do kapes kapitalistů přispívat nechce..hlavně teda proto, jak moc jsou některý ceny nasazený zbytečně vysoko..navíc ta kvalita v supermarketech je na takové úrovni, že už z principu jim za to nebudu nic přeplácet..když pak třeba s přítelkyní sežereme 10kg kuřecích prsou (800), 50 tvarohů (250), 15 balení ovesných vloček (90), 30 litrů mléka (300), 1,5kg mandlí (300), 90 vajíček (120) a ty sýry teda určitě nespočítám, ale je celkem rozdíl kupovat 30% eidam za 9,9-12,9 namísto třeba 15,9-24,9..popř. všechny ostatní sýry, který tady nebudu řešit..už jen na tomto máš skoro 2 tisíce ušetřeno..tohle určitě za měsíc spotřebujeme a za naftu platím tak okolo 3k..a to rozhodně cesty na nákup nedělají ani 10% z ujetých km, ptž se tam zastavíme při cestě z práce, posilovny, vesnice atd..ne že by se člověk sbalil a jel někam 20km koupit ten levnější jogurt o 50 haléřů...
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: út červenec 01, 2014 11:23 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|