|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bosi
|
Zaslal: st duben 02, 2014 4:15 am Předmět: |
|
|
| Spashett napsal: | Ja jsem tu pred tremi lety byl jenom kvuli jazyku... takze jsem to drtil co to slo, jak ve skole ruzne Cambridge zkousky tak mluveni v barech, venku, na online seznamkach, a hodne ve fitku... Slysel jsem tady o tecch koloniich ale vyhoda je v tom, ze je to svoboda volby. tzn. me to nikdy nezajimalo = ani nevim kde takove kolonie jsou. Krome toho ze vsichni Anglani bydli na Bondi :)
Tedka jsem tu s pritekyni z Cech a potvrzuju to co psal Bosi.. presne v techle bodech je to jednodussi. Zase chapu, ze je to trosku proti 'AJ' jelikoz vlastne doma mluvime Cesky,spolubydlici jsou manzele ze Slovenska. Takze pro pritelkyni jako, ze zacatek je to mnohem horsi. Semnou cesky, s nima cesky, anglicky jenom ve skole. Me se drivejsi leta vyplatily takze tedka je mi to fuk jestli cesky nebo anglicky. Jinak ta uroven na sharehousech je fakt bidna. to se musej maximalne potkat lidi co uz maji dobrou uroven, bo rovnou s nekym rodilym.
Myslim, ze co se tyce anglictiny tak obrovsky problem pro mnoho lidi je v tom, ze zijou v domeni ktere se casto slychava v CR. " to abys umel jazyk musis vyject a tam te to donuti".. to je absolutne blbost. Nevim kde jinde ale muzes prijet do Sydney, muzes tu zit 2 roky a odjizdet s Anglictinou na urovni zakladni/stredni skoly z Cech.. takze je to stejne vsechno jenom o vlastnim pristupu. Cist/mluvit/poslouchat/sledovat... heh akorat jsem prisel z pracovniho pohovoru, tak uvidime jak jsem zazaril :P |
100% souhlas. Kdyz vycestujes za ucelem zit v jiny zemi a treba i po zbytek zivota, mel by pro tebe byt jazyk na prvnim miste. Proto se vyplati studovat ty nejlepsi a nejtezsi kurzy, protoze tam budou nejlepci ucitele a podobne motivovani zaci. Ja se ucil na CAE cca 3 hod denne v prumeru, takhle jsem se neucil ani na VS. Zacinal jsem se scorem 30-40% na konci 70% ...
Co po 2 letech mluvit jak retard ... jsou tu indove co tak mluvi po 5-10 letech popripade italove co ziji v "koloniich" uz jsou v duchodu a neplacnou ani slovo :). No, treba prijeli jen za detma v klidu dozit ... (Hazim jen priklady z vlastni zkusenosti)
Doufam, ze se pohovor povedl a praci dostanes! Fingers crossed!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mablung
|
Zaslal: st duben 02, 2014 7:33 am Předmět: Re: Az pozde jsem si vsimnul tohoto vlakna ... |
|
|
| Bosi napsal: |
Kdyz prijedes sam a budes bydlet na sharehousu s brazilcema a korejcema, kteri maji anglinu na podobne urovni, tak to co odposlouchas bude odpad. Omlouvam se za to, ze jsem v kategorii lidi, kterym zalezi jak mluvi (ne ze by se to vzdy darilo ...).
Chtel jsem rici ale hlavne to, ze by se nemela podcenovat psychicka stranka veci. V paru vidim hlavne prinos prakticky. Levnejsi ubytovani, motivace a spoluprace. Jeden je v praci, druhy vari, jeden ma prace nad hlavu, druhej se o nej stara a chodi na nakupy a vari. jeden studuje, druhej pracuje a pak naopak.
Problem kolonii a co jsem slysel i treba Sydney je to, ze jednotlive narody bydli ve specifickych cvrtich. To tu v Perthu moc neni a zas tak to nesouvisi s tim jestli prijedes v paru nebo ne :). |
V Austrálii jsem nebyl, takže tam může být situace jiná. Beru ze svých zkušeností z Anglie. Tam to funguje tak, že sdílíš byt s x lidmi. Pokud nevezmeš absolutní low end, není až tak velký problém najít nějaký, kde je alespoň část místních. Pak už jen záleží na tom jak ty dokážeš zapadnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: st duben 02, 2014 1:37 pm Předmět: |
|
|
Třeba teď plácnu blbost- ale když jde o studenta a ma průkaz (ISIC) a nepočítam pobyt v zahraničí přes Erasmus, tak by čistě teoreticky mohl bydlet, pokud to kapacita dovolí na kolejích s výskytem místních?! To by byl lepší impulz pro jazyk než společný byt s čechy atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st duben 02, 2014 1:44 pm Předmět: |
|
|
| CZEBLADE napsal: | | Třeba teď plácnu blbost- ale když jde o studenta a ma průkaz (ISIC) a nepočítam pobyt v zahraničí přes Erasmus, tak by čistě teoreticky mohl bydlet, pokud to kapacita dovolí na kolejích s výskytem místních?! To by byl lepší impulz pro jazyk než společný byt s čechy atd. |
Ne že bych se o tohle někdy zajímal, ale tipnul bych že systém a přidělování studentských kolejí se bude dost lišit stát od státu a možná i univerzita od univerzity.
|
|
| nahoru |
|
 |
Redshank

|
Zaslal: čt duben 10, 2014 10:27 pm Předmět: |
|
|
Hodně zajímavý téma. Nežil někdo nějakou dobu třeba ve Finsku ? Láká mě i to Irsko nebo Austrálie/NZ, ale ještě mám chvíli čas..jak uznávají český školy? spíš ano nebo spíš ne ? berou hodně ohled na sš x vš ?
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: út květen 20, 2014 7:28 pm Předmět: |
|
|
Tak kdo se kam chystá? 3.6. mi končí škola, někam bych rád vypadl, všichni hubu plnou keců, jak hned po škole pojeden a dneska z nich začalo padat, že teda až v srpnu no a určitě nikam nepojedou, tak hledám někoho tady. Věřím, že s člověkem od činek by to mohlo být ještě lepší než s někým co mu je tohle vše jedno. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út květen 27, 2014 9:22 am Předmět: |
|
|
Já se chystám na Nový Zéland v polovině srpna. Je tam moje přítelkyně. Když jsme se seznámili tak už měla vízum. No a já dostal vízum Working Holiday také, takže tam můžu rok pobývat a pracovat. Tak makám na angličtině a shánim peníze. Sranda :o) Nicméně letenka je už koupená...
Tak dám pak vědět až budu mít nějaký zkušenosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: út květen 27, 2014 11:08 am Předmět: |
|
|
No teda....Lopan sa nam zas aspon na rok strati, alebo nam pribudne log australskeho futbalistu (ci co tom tam hraju za rugby...). _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út květen 27, 2014 12:41 pm Předmět: |
|
|
| AHOLA napsal: | | No teda....Lopan sa nam zas aspon na rok strati, alebo nam pribudne log australskeho futbalistu (ci co tom tam hraju za rugby...). | Spíš to druhý :o) né log asi pojedu pravidelně, protože jsem zjistil, že mě to motivuje víc makat :o)ale těžko říct jak to tam bude :o)
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: so červen 14, 2014 2:50 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: st červenec 02, 2014 11:19 pm Předmět: |
|
|
| xnewstedx napsal: | http://www.sme.sk/c/7234213/americky-pribeh-andreja-kisku.html?ref=njct
Som rad, ze mame prezidenta, ktory aj pracoval.
A momentalne som rad, ze som v Irsku v pohodovych 19°C |
To jo je tu ted nadherne :D A jak se vam jinak vede v zahranici chlapi??
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 5:48 am Předmět: |
|
|
| Redshank napsal: | | Hodně zajímavý téma. Nežil někdo nějakou dobu třeba ve Finsku ? Láká mě i to Irsko nebo Austrálie/NZ, ale ještě mám chvíli čas..jak uznávají český školy? spíš ano nebo spíš ne ? berou hodně ohled na sš x vš ? |
Mam kamarada, co zil ve Finsku a pracoval pro velkou ceskou stavebni firmu a pak si tam take nasel babovku. Spolu pak prijeli do Australie, protoze to byl kompromis. Ona se nemusi ucit cesky a on finsky, coz je podle jeho komentaru zatracene tezke (coz se zda jako hlavni negativum).
Irove jezdi sem do Australie (opravdu ve velkem), protoze u nich nemaji praci a maji nizky zivotni styl. Stejne tak hodne Cechu se sem presunulo z Irska.
Australie a NZ je sice strasne daleko, ale kdyby te zajimalo vic (ohledne te skoly), tak dej vedet.
|
|
| nahoru |
|
 |
to je on
|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 6:44 am Předmět: |
|
|
Ja jsem bydlel v Bratislave. Nemuzu si stezovat. Domu jsem to mel blizko :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 10:13 am Předmět: |
|
|
| Bosi napsal: | | Redshank napsal: | | Hodně zajímavý téma. Nežil někdo nějakou dobu třeba ve Finsku ? Láká mě i to Irsko nebo Austrálie/NZ, ale ještě mám chvíli čas..jak uznávají český školy? spíš ano nebo spíš ne ? berou hodně ohled na sš x vš ? |
Mam kamarada, co zil ve Finsku a pracoval pro velkou ceskou stavebni firmu a pak si tam take nasel babovku. Spolu pak prijeli do Australie, protoze to byl kompromis. Ona se nemusi ucit cesky a on finsky, coz je podle jeho komentaru zatracene tezke (coz se zda jako hlavni negativum).
Irove jezdi sem do Australie (opravdu ve velkem), protoze u nich nemaji praci a maji nizky zivotni styl. Stejne tak hodne Cechu se sem presunulo z Irska.
Australie a NZ je sice strasne daleko, ale kdyby te zajimalo vic (ohledne te skoly), tak dej vedet. |
Ja jsem ted sice jiz par mesicu v Irsku, ale vzdycky me Australie lakala. Zajima me jedna vec. Je to s temi pavouky a hady tak hrozne jak se rika? Ze musis porad kontrolovat boty atd? :D To jen tak na okraj :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: čt červenec 03, 2014 11:18 am Předmět: AUS |
|
|
| reegis napsal: | | Bosi napsal: | | Redshank napsal: | | Hodně zajímavý téma. Nežil někdo nějakou dobu třeba ve Finsku ? Láká mě i to Irsko nebo Austrálie/NZ, ale ještě mám chvíli čas..jak uznávají český školy? spíš ano nebo spíš ne ? berou hodně ohled na sš x vš ? |
Australie a NZ je sice strasne daleko, ale kdyby te zajimalo vic (ohledne te skoly), tak dej vedet. |
Ja jsem ted sice jiz par mesicu v Irsku, ale vzdycky me Australie lakala. Zajima me jedna vec. Je to s temi pavouky a hady tak hrozne jak se rika? Ze musis porad kontrolovat boty atd? :D To jen tak na okraj :D |
Obava je zbytecna. Nejvetsi sok je spise s vsudepritomnymi svaby. Jsou to docela macci, dokonce susti kdyz behaji. Ve starsich domech jich muze byt strasne spousta a do novych taky obcas dolezou.
Jedovatyho pavouka (Redbecka) najdes na zahrade, ale staci byt opatrny a nestrkat ruce do tmavych der a skvir a brat si rukavce. I tak posledni smrt vinou Redbacka byla nekdy v 70.letech. O ostanich druhach toho moc nevim.
Hadu jsem za cely 3 roky v AUS videl ve volne prirode asi 5. Ale je lepsi si brat na vylety do bushe vysoke boty (tuhle informaci ignureje vetsina australanu, kterou jsou bud bos nebo v zabkach). Mravenci dokazou take pekne belestive kousat.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|